Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος “Φόρτωσε” βραβεία ο Δήμος Απολλωνίων

“Φόρτωσε” βραβεία ο Δήμος Απολλωνίων

0

Τρία βραβεία Τουρισμού για το 2009 στην ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ .

Tην Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της 25ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «Philoxenia» 2009 πραγματοποιήθηκε και η τελετή απονομής των βραβείων, «Philoxenia Tourism Awards» για την ανάδειξη των καλύτερων τουριστικών προορισμών. 

 

 

Στην κατηγορία «Ομορφότερη ελληνική παραλία», το Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ η παραλία “Εγκρεμνοί” Λευκάδας κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η Λευκάδα κατέκτησε και το 4ο βραβείο στην κατηγορία “Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός” με την  Χαλκιδική στην πρώτη θέση, στη 2η την Κρήτη, στην 3η την Λακωνία, την Λευκάδα και στην 5η την Σαντορίνη.  

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Απολλωνίων κ. Γιώργος Λογοθέτης ο οποίος απευθυνόμενος στην υφυπουργό Τουρισμού κ. Γκερέκου δήλωσε τα εξής :

« Αξιότιμη κ. Υπουργέ, τα βραβεία δεν αφορούν μόνο την Λευκάδα αλλά γενικότερα τον ελληνικό τουρισμό. Οι πολυβραβευμένες παραλίες όπως το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί, ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και αποτελούν πολύτιμους τουριστικούς προορισμούς για τη χώρα μας.

Ευελπιστούμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία της οποίας προΐσταστε, θα ανταποκριθεί και θα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες υποδομές στο Πόρτο Κατσίκι. Υποδομές που θα αναδείξουν με τον καλλίτερο τρόπο τις φυσικές ομορφιές και τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Νότια Λευκάδα.»                

Ο Δήμος Απολλωνίων Λευκάδας έχει βραβευτεί σε ανάλογες εκθέσεις όπως στην Μαδρίτη και Βερολίνο.

Στις 28 Ιανουαρίου 2009 ο οργανισμός Trade Leaders Club με έδρα την Μαδρίτη, βράβευσε το Δήμο Απολλωνίων Λευκάδας με το Διεθνές Βραβείο  Τουρισμού 2009 για την «αναγνώριση και ιδιαιτερότητα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει».

Με αντίστοιχο βραβείο, το  GOLDEN AWARD FOR QUALITY and BUSINESS PRESTIGE   2009, ο Δήμος Απολλωνίων βραβεύτηκε από τον Οργανισμό OTHERWAYS ASSOCIATION με έδρα το Βερολίνο.  Στόχος των βραβείων είναι να προσφέρουν στα βραβευθέντα μέλη την δυνατότητα να μετατρέπουν τα βραβεία σε σύμβολο και σε όνομα αναφοράς (brandname) που θα βοηθήσει σημαντικά την διεθνή προβολή της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης :

 Το Περιοδικό National Geographic Traveler έχει βραβεύσει την περιοχή του Δήμου Απολλωνίων ως έναν από το 20 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για το Θαλάσσιο Καγιάκ.

– Σύμφωνα με έρευνα  της μεγάλης αγγλικής εφημερίδας    SUNDAY TIMES 13 Ιουλίου του 2008 το κάμπινγ Καστρί στο Δήμο Απολλωνίων, καταλαμβάνει την 3η θέση ανάμεσα από τα 10 κάμπινγ ολόκληρης της Ελλάδας.

– Η τοπογραφία του βυθού της νότιας Λευκάδας χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη υποβρύχια ορατότητα, βιοποικιλότητα και εδαφική ποικιλομορφία που προσφέρουν σε κάθε δύτη μοναδικές εμπειρίες που σπάνια συναντάτε σε άλλες θάλασσες.    Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η Λευκάδα εξελίσσεται σε Διεθνές Κέντρο Ναυταθλητισμού και Τουριστικό Κέντρο Προορισμού (Destination) με αποτελέσματα που  δεν αφορούν μόνο το Δήμο μας αλλά γενικότερα  τον Ελληνικό Τουρισμό. Σύμφωνα με τον π. υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλο,  « Η Λευκάδα με τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που διαθέτει, μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού και να  αποτελέσει έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς για τους ξένους επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο….. Πρόκειται για ιδανική περιοχή που προσφέρεται για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού».

 

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Το 2009 συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αθλητές των θαλασσίων αθλημάτων  όπως η ολυμπιονίκης  Σοφία Μπεκατώρου που κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ και δήλωσε την αμέριστη βοήθεια στο νέο θεσμό. Πήραν επίσης μέρος τα μέλη της Ολυμπιακής μας ομάδας και πρωταθλητές Ευρώπης στην ιστιοπλοΐα Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης, που ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία λειτουργούν ήδη ως πρεσβευτές του Δήμου Απολλωνίων και της Λευκάδας αφού στο σκάφος τους αναγράφουν τα εξής : Visit Greece – Visit Vasiliki – Visit Lefkada.

  Το Καλοκαίρι 2009 ο Δήμος Απολλωνίων οργάνωσε  εκδηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό χωρίς να έχει δημότες Ποντιακής καταγωγής. Η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων οδήγησε την Δημοτική Αρχή να καθιερώσει τις εκδηλώσεις ως ετήσιο θεσμό στα πλαίσια του Απολλώνιου Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι εκδηλώσεις προς τιμήν της αρχαίας ποιήτριας Σαπφούς με τίτλο ΣΑΠΦΕΙΑ με προοπτική να καταστούν επίσης Θεσμός στα πολιτιστικά δεδομένα της Λευκάδας. Για το Καλοκαίρι 2009 οι στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από τις ελληνόφωνες περιοχές της Απουλίας και Καλαβρίας στην  Κάτω Ιταλία.

 

Για περισσοτερες φωτογραφίες του Δήμου Απολλωνίων φωτογραφίες   http://www.apollonion.gr/       

 

To Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται στο Δήμο Απολλωνίων Λευκάδας)  με δήμαρχο τον Γιώργο Λογοθέτη, δημοσιογράφο, π. δ/τη τηλεόρασης ΕΤ3, και βιογράφο του Μίκη Θεοδωράκη www.theodorakisstory.gr

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟι σημαίες της 28ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΤα νέα του Τηλυκράτη