Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Νέα διάκριση για την Λευκάδα

Νέα διάκριση για την Λευκάδα

0


Μια διαφορετική διάκριση για το Δήμο Απολλωνίων και την Λευκάδα ήρθε αυτή τη φορά από την Χαλκιδική όπου στην Καλλικράτεια στις 13,14 και 15 Φεβρουαρίου οργανώθηκε το πρώτο Επιχειρηματικό Φόρουμ όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα:

–    Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη κτηματαγορά & τουρισμό.
–    Προοπτική και ανάπτυξη του Τουρισμού στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
–    Τουρισμός και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
–    Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.
Στο Φόρουμ πήραν μέρος εκπρόσωποι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Χίος, Φλώρινα, Πήλιο, Βέροια, Κατερίνη, Αθήνα, Χαλκιδική κ.α. Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις από τον κ. Άνθιμο Τορτόκα που παρουσίασε τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού στην περιοχή του Αετού Φλώρινας, του Γιώργου Γκάλιου που μίλησε για την παραδοσιακή  κεραμική τέχνη στο Πήλιο, του  Δημήτρη Τσιγαρίδα προέδρου του Μ.Κ.Ο. με τίτλο της εισήγησης «Η Ελλάδα σε τροχιά», και του Χρήστου Παπαδόπουλου που παρουσίασε μεθόδους και μέσα για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Κατά την διάρκεια του τριημέρου συζητήθηκαν επίσης θέματα Πυροπροστασίας, και έγινε παρουσίαση τροχήλατου πυροσβεστικού μηχανήματος ελληνικής κατασκευής.
Τιμώμενες περιοχές ήταν ο Αετός Φλώρινας και ο Δήμος Απολλωνίων Λευκάδας. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Απολλωνίων Γιώργος Λογοθέτης ο οποίος εκτός από την ομιλία του με θέμα ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Τουριστική Ανάπτυξη, παρουσίασε και ένα βίντεο για το νησί της Λευκάδας.
Το Φόρουμ οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαχειριστών Ακίνητης Περιουσίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλικράτειας, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής. Συζητήθηκε επίσης να ερευνηθούν οι προϋποθέσεις για την οργάνωση του επόμενου Φόρουμ στη Χίο ή στην Λευκάδα.

Προηγούμενο άρθροΙερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης
Επόμενο άρθροΑπεργία στις 24 Φλεβάρη