Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Η Νομαρχία Λευκάδας στην ΙΤΒ στο Βερολίνο

Η Νομαρχία Λευκάδας στην ΙΤΒ στο Βερολίνο

0

Δελτίο της Διεύθυνσης Τουρισμού της Νομαρχίας Λευκάδας σχετικά με την παρουσία της Νμαρχίας στην μεγαλύτερη επαγγελματική  τουριστική έκθεση στο κόσμο.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Ταχ.Δ/νση      :Υπ.Αθ.Κατωπόδη  
Ταχ.Κώδικας  :31100     –  Λευκάδα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                        
Στο Βερολίνο ,στην ΙΤΒ τη μεγαλύτερη επαγγελματική  τουριστική έκθεση στο κόσμο που συγκεντρώνει  εκπροσώπους από το σύνολο της  τουριστικής βιομηχανίας , του επιστημονικού ,του δημοσιογραφικού  και του καλλιτεχνικού κλάδου, συμμετείχε από 10-14/3/2010  και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας – ΝΕΤΠ σε περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο χώρο του ΕΟΤ με στόχο τη στήριξη και  προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Νομού.
Φέτος συμμετείχαν 11.000 εκθέτες από 180 κράτη σε συνολική έκταση 160.000 τ.μ. Το Ελληνικό περίπτερο κέρδισε το δεύτερο βραβείο καλαισθησίας , ποιοτικής υπεροχής και παροχής  υπηρεσιών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Το περίπτερο του Νομού  επισκέφθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, η Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου ,ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ.Νίκος Κανελλόπουλος ,η τομεάρχης τουρισμού της Ν.Δ. κα Όλγα  Κεφαλογιάννη, η βουλευτής κα Μίκα Ιατρίδη , Νομάρχες  ,Δήμαρχοι κ.α.
Η ροή των επαγγελματιών της τουριστικής αγοράς ήταν ικανοποιητική, από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της έκθεσης ενώ η επίσκεψη του κοινού το Σαββατοκύριακο ήταν μεγάλη.
Στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. , στους Tour Operators και σε όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου του Νομού Λευκάδας προσφέρθηκαν ειδικά φόλντερ με πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό της Ν.Α. Λευκάδας, του Δήμου Μεγανησίου, της Ομοσπονδίας  Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Το Νομό Λευκάδας εκπροσώπησε ο Νομάρχης κ. Κώστας Αραβανής , ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστάθιος Ζαβιτσάνος , εκπρόσωπος ΤΕΔΚ , ο κ. Απόστολος Θεοχάρης ,εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων –  Διαμερισμάτων και  η προϊσ/νη Δ/νσης Τουρισμού- Πολιτισμού – Εμπορίου  της Ν.Α. Λευκάδας κ. Ευαγγελία Ελ. Σταύρακα.

Οι εκτιμήσεις από τη Γερμανική αγορά είναι θετικές , παρά την αρνητική  για τη χώρα μας συγκυρία και προσβλέπουμε στις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Λευκάδα 17/3/2010

ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


 

Προηγούμενο άρθροΟ Κώστας Δρακονταειδής για το νερό
Επόμενο άρθροΤράπεζα αίματος των επτανησίων Γαλατσίου