Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Η αποτίμηση των επιπτώσεων της τέφρας στον τουρισμό

Η αποτίμηση των επιπτώσεων της τέφρας στον τουρισμό

0


Τηλεδιάσκεψη των 27 υπουργών Τουρισμού της ΕΕ με θέμα την αποτίμηση των επιπτώσεων της ηφαιστειακής τέφρας στον κλάδο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι υπουργοί που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη χώρα τους, με την κ. Γκερέκου να επισημαίνει ότι ο τουρισμός είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο προϊόν, όπως καταδεικνύεται και από αυτή την κρίση που προκλήθηκε από την ηφαιστειακή σκόνη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό από την 15η Απριλίου μέχρι την 21η Απριλίου ακυρώθηκαν συνολικά 1.177 αεροπορικές πτήσεις από Ελληνικά αεροδρόμια και αντιστρόφως.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες, ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια κατά την διάρκεια της κρίσης άγγιξε τους 85.000 επιβάτες.

Στην πλειοψηφία των αποκλεισμένων επιβατών προσφέρθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες διαμονή ενώ κάποιοι άλλοι, αρκετά λιγότεροι, φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία πέριξ του αεροδρομίου, ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν καταγράφηκαν παράπονα από τους εγκλωβισμένους επιβάτες. Ως απότοκο αυτής της κρίσης, ο ξενοδοχειακός τομέας της Ελλάδας υπέστη σημαντικό αριθμό ακυρώσεων σε ποσοστό 8%.

Πηγή : http://www.skai.gr

Προηγούμενο άρθρο“Σφαγή” Τρυγονιών στο Ιόνιο
Επόμενο άρθροΝέα υπόθεση trafficking στην Κέρκυρα