Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Αυστριακοί δημοσιογράφοι σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Αυστριακοί δημοσιογράφοι σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

0

Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης “Ferien 2018” που πραγματοποιήθηκε στη Βιένη τον περασμένο Ιανουάριο, μεταξύ των άλλων, οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας & Ελβετίας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την αεροπορική εταιρεία “Austrian Airlines”, μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή προς τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Η αποστολή  πραγματοποιήθηκε από 2-8  Ιουνίου, ξεκινώντας με άφιξη  στο αεροδρόμιο του Ακτίου και τελειώνοντας με αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Συμμετείχαν 7 Αυστριακοί δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας & Ελβετίας κ. Ελένη Μελιτά και το στέλεχος κ. Γιάννη Ραφαλιά.

Το γραφείο ΕΟΤ, επέλεξε τους δημοσιογράφους, η Austrian Airlines προσέφερε τη δωρεάν μεταφορά από και προς τη Βιέννη και η Π.Ι.Ν διοργάνωσε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

Πέραν του ότι η Π.Ι.Ν κάλυψε τη δαπάνη του λεωφορείου, Γερμανόφωνου ξεναγού και το ξενοδοχείο στη Λευκάδα (02-05/06), το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης καλύφθηκε από προσφορές φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων, τους οποίους ευχαριστεί και είναι οι ακόλουθοι: Στην Λευκάδα  προσέφεραν γεύματα και δείπνα τα ξενοδοχεία  “IONION BLUE HOTEL”, “GALINI HOTEL”,  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς στο “CRYSTAL WATERS HOTEL”, το εστιατόριο ‘ΕΡΡΙΚΟΣ’ στο Μεγανήσι, το εστιατόριο ‘BURANO’ στην πόλη της Λευκάδας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Μανόλης Θερμός σε ψαροταβέρνες της Βασιλικής και της Νικιάνας. Το cafe “FLY ME” στην Εξάνθεια προσέφερε καφέδες – παγωτά – κοκτέιλς κλπ.

Επίσης η εταιρεία ‘MY IONIAN VILLAS’ προσέφερε χορηγία την ακτοπλοϊκή ξενάγηση των φιλοξενουμένων μας στο Μεγανήσι. Το συντονισμό είχε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε Λευκάδας κ. Σπύρος Ζαμπέλης.

Η αποστολή μεταφέρθηκε από το Νυδρί της Λευκάδας στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς με προσφορά του πλοίου “Κάπταιν Αριστείδης”.

Στην Κεφαλονιά η διαμονή προσφέρθηκε δωρεάν από τα Ξενοδοχεία “MIRABELL” και “AGGELOS” στο Αργοστόλι. Γεύματα και δείπνα προσέφεραν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας στο εστιατόριο “Δελφίνια” στη Σάμη, Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος στο εστιατόριο “sto Psito” στη Λάσση, τα ξενοδοχεία “Mediterranee” και White Rocks” και το εστιατόριο “Απόλαυση” (Χ. & Σ.  Μουρελάτος) στα Λέπεδα Ληξουρίου. Ο Δήμος Κεφαλονιάς προσέφερε την δωρεάν επίσκεψη στα σπήλαια “Δρογκαράτη” και “Μελισσάνη”. Ο Όμιλος της Θαλάσσιας Συγκοινωνίας ‘’Αργοστόλι – Ληξούρι” προσέφερε τη μετακίνηση στις δύο αυτές πόλεις και το πλοίο “IONION PELAGOS” προς και από την Ιθάκη. To  “Οινοποιείο Φοίβος” (κ. Θεόδωρος – Φοίβος Ορκόπουλος) ενθουσίασε με την πολυποίκιλη γευσιγνωσία και την παρουσίαση της διαδικασίας οινοπαραγωγής, ιδίως δε με τα βυθισμένα κρασιά, προκειμένου να γίνει η παλαίωση, κρασιά.

Στην Ιθάκη προσφέρθηκε γεύμα από την παραθαλάσσια ταβέρνα “Οδυσσέας” (κ. Τζαννέτος Ραυτόπουλος)  στις Φρίκες, ενώ το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο “Μαργαρίτα” (κ. Γεράσιμος Λεκατσάς) ενθουσίασε με τα ραβανί και τα παγωτά του.

Στην Κεφαλονιά την επιμέλεια της αποστολής είχαν ο Προϊστάμενος Τμήματος της Π.Ε Κεφαλονιάς κ. Μηνάς Κλαουδάτος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ενώ στην Ιθάκη ο Έπαρχος κ. Σπύρος Τσιντήλας.

Η ευγενική προθυμία συμμετοχής όλων των παραπάνω, η οποία ήταν πηγαία, κάτι που έγινε αντιληπτό από τους φιλοξενούμενους, δεν σημαίνει μόνο εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων του Δημοσίου,  αλλά πραγματώνει την “εκ των ων ουκ άνευ” συνεργασία  και συμπόρευση της Π.Ι.Ν με τους φορείς και τις επιχειρήσεις σε κοινούς στόχους, παράλληλα με την ανάδειξη του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, του ανθρώπινου παράγοντα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την αποστολή , στο συνημμένο δελτίο τύπου του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας & Ελβετίας


Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρο Γαλιατσάτο για την παρεχόμενη εξαιρετική υποστήριξη και φιλοξενία κατά τη διάρκεια του ομαδικού δημοσιογραφικού ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε από 02 έως 08 Ιουνίου 2018 με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στα νησιά : Λευκάδα – Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη.

Οι συμμετέχοντες Αυστριακοί δημοσιογράφοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε σχετικά δημοσιεύματα των έγκυρων και μεγάλης κυκλοφορίας Μέσων που αντιπροσωπεύουν, όπως :

Kronen Zeitung (1,2 εκατομ. φύλλα – μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης), Kleine Zeitung (1 εκατομ. αναγνώστες), Die Presse (350.000 αναγν.), Weekend, Reiseaktuell, το επαγγελματικό περιοδικό Traveller και το δημοφιλές blog «The Viennese Girl».

Tο ταξίδι οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τη στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Austrian Airlines.

Στόχο απετέλεσε η ενίσχυση της ζήτησης για τα Ιόνια νησιά,  τα οποία συνδέονται απευθείας (CFU, PVK, EFL, ZTH)  με αεροδρόμια της Αυστρίας.

Η Austrian έχει προβεί σε αύξηση του δυναμικού θέσεων για Κέρκυρα και Λευκάδα (Πρέβεζα) ενώ προβλήματα  σε χρονοθυρίδες (Slots) για το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, τακτοποιήθηκαν με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Η Austrian ευχαρίστησε τον Αντιπερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο για τη διευθέτηση του θέματος.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι Αυστριακοί Tour Operators παρουσιάζουν διψήφια αύξηση στις κρατήσεις, ενώ κάποιοι ιδιαίτερα σημαντικοί, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω περιορισμένου αριθμού κλινών.

Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και τις υποδομές των νησιών και έζησαν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.

Ακολουθώντας τον μύθο του Οδυσσέα, περιηγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους, μοναδικής ομορφιάς σπήλαια, επισκέφθηκαν μαγευτικά χωριά, οινοποιεία, εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων και συνομίλησαν με δημιουργικούς κατοίκους και εμπνευσμένους νέους επιχειρηματίες. Οι παραλίες των νησιών υπερασπίστηκαν κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων δημοσιογράφων, τη φήμη τους ότι ανήκουν στις καλύτερες της υφηλίου.

Τέλος οι ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και συνταγές των νησιών ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο,  έδωσαν προστιθέμενη αξία στην ολιγοήμερη γνωριμία τους με τα Ιόνια.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Δήμου Λευκάδας προς τους οφειλέτες της Υπηρεσίας Ύδρευσης
Επόμενο άρθροΣτην Νίκη Λευκάδας η Αμερικανίδα αθλήτρια Whitney Knight