Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Συναντήσεις για την τουριστική προβολή της Λευκάδας

Συναντήσεις για την τουριστική προβολή της Λευκάδας

0
lefkada.19.9

lefkada.19.9

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Λευκάδας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 η πρώτη συνάντηση της τουριστικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι παραγωγικοί τουριστικοί φορείς του νησιού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου για το σχεδιασμό των ενεργειών τουριστικής προβολής για τη χειμερινή περίοδο 2013-14. Στη συνάντηση συμμετείχαν: από το Επιμελητήριο Λευκάδας ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Λιβιτσάνος και ο επιστημονικός συνεργάτης, Γιάννης Μιχαηλίδης. Την Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Νίκος Ματαράγκας και ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Γράψας. Παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Λευκάδας ο Γενικός Γραμματέας, Διονύσης Γαζής, εκ μέρους της Μαρίνας Λευκάδας ο Διευθυντής, Σπύρος Δαλλός, ενώ τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού εκπροσώπησε η κ. Έφη Περδικάρη.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό των ενεργειών που υλοποιήθηκαν την περίοδο Ιουνίου-Αύγουστου και των τρεχόντων εξελίξεων και στη συνεχεία παρουσίασε το προτεινόμενο σχέδιο δράσης για τη χειμερινή περίοδο. Η συνάντηση, που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα με όλους τους εκπρόσωπους να καταθέτουν τις απόψεις τους αλλά και να προσθέτουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για το τελικό σχεδιασμό των ενεργειών.

Η τουριστική επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας αποφάσισε να συναντηθεί ξανά στα μέσα Οκτωβρίου με σκοπό να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την προβολή του νησιού με γνώμονα τον έγκαιρο και αποτελεσματικό προγραμματισμό των επιλεγόμενων ενεργειών.

Συνάντηση Σύμπραξης Τουριστικών Φορέων Αεροδρομίου Ακτίου στη Πάργα

parga19.9

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην Πάργα η συνάντηση των τουριστικών φορέων που εκπροσωπούν τους όμορους προορισμούς του αεροδρομίου Ακτίου. Στην εν λόγω συνάντηση η Λευκάδα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Νίκο Γράψα και τον επιστημονικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου Γιάννη Μιχαηλίδη.

Παρέστησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Πάργας, κ. Αθανάσιος Λιόλιος, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Νίκος Σολδάτος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του ίδιου Δήμου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Πασχάλης Ρίζος, η υπεύθυνη τουρισμού του Δήμου Πάργας, κ. Ελένη Κολιοκώστα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας, Δημάκος Δημήτριος και ο πρώην Πρόεδρος του ίδιου φορέα, Ευθύμιος Παππάς, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

Στη συνάντηση όλοι οι εκπρόσωποι υποστήριξαν την επιτακτική ανάγκη της σύμπραξης όχι μόνο για την από κοινού υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής αλλά και την ενιαία συλλογική εκπροσώπηση σε πολύ σημαντικά θέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Ακτίου, η αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα και πολλά άλλα.

Διαπιστώθηκε και συμφωνήθηκε από όλους ότι με αφορμή την υλοποίηση της ενέργειας που αφορούσε τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Ρωσίας, και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο συντονισμό της δύσκολης αλλά αναγκαίας πρωτοβουλίας των Επιμελητηρίων Λευκάδας και Πρέβεζας θα πρέπει να αποσαφηνιστούν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το συντονισμό, την εκπροσώπηση, τη χρηματοδότηση κτλ μέσα από τη σύσταση ενός καταστατικού. Επίσης, από τη πορεία των μέχρι τώρα συναντήσεων ξεκαθάρισε και το τοπίο με τους τουριστικούς προορισμούς που τελικά θα μετέχουν στη σύμπραξη αυτή και περιλαμβάνουν: την Λευκάδα, την Πρέβεζα και το Δήμο Βόνιτσας.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, Νίκος Σολδάτος, πρότεινε οι ενέργειες για την σύσταση καταστατικού –ώστε να αποκτήσει νομική υπόσταση η σύμπραξη- να ανατεθούν στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας δεδομένου ότι η πρωτοβουλία για την δημιουργία της σύμπραξης ανήκε στο Επιμελητήριο Λευκάδας. Η πρόταση του κ. Σολδάτου έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Αποφασίστηκε επίσης η επόμενη συνάντηση των φορέων της σύμπραξης να λάβει χώρα τον Οκτώβριο, ώστε να οριστικοποιηθούν οι τρόποι και οι όροι της συνεργασίας, για να προχωρήσουν σε έγκαιρες αποφάσεις που αφορούν ενέργειες στόχευσης νέων αγορών και άλλων σημαντικών θεμάτων.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΣυλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου
Επόμενο άρθροΔιεθνής Διαφάνεια Ελλάδας: Ώρα να Ξυπνήσουμε!