Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας

0
https://www.mylefkada.gr/2013/may/imerida-nikianas/imerida-nikiana5.jpg

imerida-nikiana5

Άψογη έκριναν την διοργάνωση όσοι παρέστησαν.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου η προγραμματισμένη ημερίδα με κεντρικό θέμα “Τουρισμός και Ανάπτυξη, Νέες τάσεις και προοπτικές” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό της κας Κυριακής Κονδηλάτου, υπεύθυνης οργάνωσης εκδηλώσεων του Συλλόγου, η οποία ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της ημερίδας. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου, κος Αντώνης Μανωλίτσης, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τα μέλη και τους εθελοντές του συλλόγου που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ενώ αναφέρθηκε και στις μέχρι τώρα δράσεις του συλλόγου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο βουλευτής Λευκάδας κος Θοδωρής Σολδάτος, ο δήμαρχος της Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Θοδωρής Βερύκιος, ο οποίος παρέμεινε στη συνέχεια στο βήμα, αφού ήταν και ο πρώτος ομιλητής της ημερίδας.

Κοινό στοιχείο όλων των χαιρετισμών ήταν τα συγχαρητήρια προς τον σύλλογο για τις δράσεις που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα αλλά και για την διοργάνωση της ημερίδας. Χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λευκάδας δήλωσε ότι εξεπλάγην από την ποιότητα και το επίπεδο οργάνωσης της ημερίδας, η οποία όπως είπε δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες διοργανώσεις μεγάλων φορέων της χώρας μας.

Ο κος Βερύκιος στην ανάπτυξη του θέματος της ομιλίας του με θέμα “Τουρισμός και Ανάπτυξη” αναφέρθηκε αναλυτικά στα προτερήματα της Νικιάνας αλλά και γενικότερα του νησιού της Λευκάδας, έναντι άλλων τουριστικών περιοχών ενώ ανέλυσε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν αρνητικά την περιοχή μας και θα πρέπει να λυθούν με την συνεργασία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και με την στήριξη της κεντρικής διοίκησης της χώρας.

Δεύτερη κατά σειρά ανέβηκε στο βήμα η κα Ιωάννα Φίλιππα, Σύμβουλος Επικοινωνίας – Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Λευκάδας. Η κα Φίλιππα μίλησε για τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Νικιάνας και την αξιοποίησή τους. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα φυσικά στοιχεία της περιοχής, όπως το βουνό των Σκάρων με το μοναδικής ομορφιάς δάσος, στα θρησκευτικά αξιοθέατα της περιοχής αλλά και στις καθιερωμένες πλέον σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο εφημέριος του Ι. Ν. Παναγίας των Ξένων, π. Αθανάσιος Κοσμάς, του οποίου η ομιλία είχε θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό στη Λευκάδα. Ο εκλεκτός ομιλητής αναφέρθηκε στα σημαντικά θρησκευτικά προσκυνήματα που υπάρχουν τόσο στην περιοχή της Νικιάνας, όπως το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους και το Ησυχαστήριο των Αγίων Πατέρων, αλλά και στα προσκυνήματα που βρίσκονται στο υπόλοιπο νησί της Λευκάδας. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην ανοικοδόμηση του μοναστηριού του Αγίου Νικολάου στο ακρωτήρι της Λευκάδας και την πρόσφατη εγκατάσταση σε αυτό τριμελούς μοναστικής αδελφότητας. Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις σημαντικές προσπάθειες που κάνει η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος & Ιθάκης, όσον αφορά τον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού δια μέσου του διαδικτύου και την πρόσφατα ανανεωμένη ιστοσελίδα της Μητρόπολης (www.imli.gr), αλλά και μια νέα ιστοσελίδα που βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή, η οποία θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον τομέα των θρησκευτικών περιηγήσεων στο νησί μας.

Αμέσως μετά την ομιλία του π. Αθανάσιου ακολούθησε διάλειμμα, κατά την διάρκεια του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καφέ και δροσιστικά ροφήματα “Hausbrand”, τα οποία ήταν προσφορά της αντιπροσώπου των προϊόντων, κας Αγάπης Χαραλάμπους, αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα προσφορά του αρτοποιείου “Αρχονταρίκι”.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Τουριστικής Οικονομικής / Εθνικής Λογιστικής, Επίκουρου Καθηγητή του ΤΕΙ Ηπείρου, κου Μιχαήλ Διακομιχάλη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα : Οικονομική ανάλυση και προοπτικές”. Ο κος Διακομιχάλης ανέλυσε σε βάθος τις μορφές του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, όπως την κρουαζιέρα και το yachting, ενώ παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τις σχετικές δραστηριότητες. Δεν παρέλειψε επίσης στην ομιλία του να αναφερθεί στα προβλήματα του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού, όπως την έλλειψη επίσημων στοιχείων και στατιστικών, που είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την ανάπτυξη του κλάδου. Αναφέρθηκε δε στην μεγάλη σημασία αυτού του είδους τουρισμού για την Λευκάδα, η οποία υπερτερεί σε σχέση με άλλα νησιά, μιας και τόσο η θέση του νησιού αλλά και η ύπαρξη της μαρίνας αποτελούν σημαντικά στοιχεία που κάνουν την περιοχή μας σημαντικό προορισμό ανθρώπων που επιλέγουν τον θαλάσσιο τουρισμό.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο Λευκαδίτης οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων κος Γεράσιμος Καββαδάς, ο οποίος ενημέρωσε τους επαγγελματίες σχετικά με το νέο αναπτυξιακό νόμο που θέσπισε η κυβέρνηση προ ολίγων εβδομάδων. Ανέλυσε τις σημαντικότερες λεπτομέρειες του νόμου ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που έθεσαν τόσο οι επαγγελματίες αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος, κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Βερύκιος.
Με την παρουσίαση της ιστοσελίδας του Συλλόγου Επαγγελματιών (www.nikiana.gr) από το μέλος του ΔΣ, κο Νίκο Καββαδά, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες της ημερίδας. Ο κος Καββαδάς, ο οποίος είναι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου, παρουσίασε την επίσημη ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π.Π.Ν., η οποία, όπως είπε, έχει σαν στόχο την εξυπηρέτηση των μελών του συλλόγου αλλά και την διευκόλυνση όσων επισκεπτών επιθυμούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για την περιοχή. Κατά την παρουσίαση αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες της ιστοσελίδας που απευθύνονται στα μέλη, όπως η ύπαρξη μεταξύ άλλων στοιχείων, των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ και οι αποφάσεις αυτών, η ανάρτηση όλων των ανακοινώσεων του συλλόγου καθώς και η δημοσίευση σημαντικών ειδήσεων.
Στους επισκέπτες της περιοχής η ιστοσελίδα παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους οικισμούς της Νικιάνας, του Αλεξάνδρου και των Κολυβάτων, πληροφορίες για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή, όπως οι περιπατητικές διαδρομές, τα θρησκευτικά και τα παραδοσιακά αξιοθέατα της περιοχής αλλά και τον επαγγελματικό κατάλογο, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες μπορούν να εντοπίσουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Νικιάνα. Όπως ανέφερε ο κος Καββαδάς, η ιστοσελίδα αποτελεί προϊόν εθελοντικής εργασίας των μελών του συλλόγου, γι’ αυτό και το συνολικό κόστος κατασκευής της ήταν εξαιρετικά χαμηλό.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες που απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου προς όσους παρέστησαν στην εκδήλωση και όσους υποστήριξαν την πραγματοποίηση της.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την ημερίδα ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και το σχετικό βίντεο.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΤα μυστικά της Λευκαδίτικης κουζίνας
Επόμενο άρθροΞεκινά ο “Γολγοθάς” των φορολογούμενων