Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μανώλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Δυστυχώς δεν υπάρχει κοινός στόχος στην τουριστική...

Μανώλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Δυστυχώς δεν υπάρχει κοινός στόχος στην τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας”

0

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανόλης Θερμός, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 για το πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο και την μεγάλη έκθεση World Trade Market, καθώς μαζί με την έκθεση του Βερολίνου αφορά περισσότερο το νησί μας λόγω των Άγγλων τουριστών που δεχόμαστε.

«Η Λευκάδα έχει πολλούς Άγγλους όχι μόνο ως τουρίστες αλλά και επιχειρηματίες, καθώς ασχολούνται με το sailing και νοικιάζουν βίλλες στο νησί.

Η παρουσία του Δημάρχου είναι επιβεβλημένη στην έκθεση, καθώς ήταν και οι δήμαρχοι όλων των νησιών, ο δήμαρχος προμοτάρει το νησί και πρέπει να μιλήσει όχι για τα τουριστικά καταλύματα και να τραβήξει τουρίστες, αλλά να μιλάει στον κόσμο για τις υποδομές του νησιού, τι θα γίνει και τι έγινε στο νησί, καθώς για το τι σύστημα υγείας έχουμε και αυτά θέλουν να τα ακούσουν από κάποιο επίσημο και όχι από έναν tour operator.»

Μάλιστα, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος του προέδρου του Επιμελητηρίου που δεν έδωσε το παρών, «ήταν μεγάλο λάθος του φίλου μου το Σωτήρη αυτό,» ανέφερε, «δεν ξέρω γιατί δεν έχει καταλάβει ότι όφειλε να είναι εκεί, καθώς ήταν πολλά εμπορικά επιμελητήρια που με τον τρόπο τους προμοτάρουν το νησί τους, μιας και έχουν και τουριστικό τμήμα, μαζί με τον δήμαρχο σε άλλες υποδομές που μπορεί το Επιμελητήριο να προμοτάρει, καθώς έχουμε και πολλούς εμπόρους.»

«Εγώ πριν πάμε του μίλησα, ωστόσο είχε αντίθετη άποψη», ανέφερε με τον ίδιο να λέει ότι αν ξαναβγεί πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αλλά και όποιος βγει θα προσπαθήσει να τον πείσει ότι πρέπει να παρευρισκόμαστε εκεί όλοι μαζί.»

«Όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε στόχους, θα οργανώσουμε, θα ενθαρρύνουμε, θα ελέγχουμε με τους μηχανισμούς που έχουμε ο καθένας και μετά θα αναπτύξουμε ανθρώπους που θα έχουν τις κατάλληλες θέσεις για να πηγαίνουν στις εκθέσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, αρκεί να έχουμε πίστη, πάθος, θέληση και αγάπη μεταξύ μας.

Για να τα καταφέρουμε ωστόσο να θέσουμε τους στόχους αυτούς πρέπει να μάθουμε και από προτεραιότητες, τις οποίες μάλλον δεν ξέρουμε ακόμα καλά, πρέπει να έχουμε κουλτούρα, στόχους συγκεκριμένους και στρατηγική.

Ο κοινός στόχος βάζει την γραμμή στην οποία πρέπει να κινείται όλο το νησί και δημιουργούμε κοινές φιλοδοξίες, όμως πρέπει να είμαστε μαζί όπως όλοι οι άλλοι, όπως τα πλέον ανεπτυγμένα νησιά που έδωσαν το παρών στην έκθεση.

Επίσης στην συμμετοχή μας έλειπαν οι επιχειρηματίες, κακώς δεν ήρθαν αν εξαιρέσεις δυο από το Μεγανήσι που ήταν μόνοι τους και προμόταραν τα μικρά η μεγάλα δικά τους πράγματα, αυτό κάνει ένα νησί να πηγαίνει μπροστά.

Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος, καθώς μην κρυβόμαστε η Λευκάδα είναι βολεμένη από κόσμο, αλλά πρόσκαιρα,» ανέφερε.

Όσον αφορά την έκθεση στο Λονδίνο, ο κύριος Θερμός είπε ότι εκεί διεκδικήσαμε την θέση μας, αν και είχαμε και κάποιες εκπλήξεις από τους άλλους για το πώς ήρθαμε εκεί, είμαστε το αποπαίδι, «αφού δεν ερχόσασταν τόσο καιρό γιατί μας πιάνετε το χώρο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο έγινε μια ερασιτεχνική αρχή, δεν μπορούσαμε να συγκριθούμε με τα άλλα νησιά, ωστόσο η παρουσία μας στο Λονδίνο ήταν άκρως πετυχημένη και μάλιστα δεν περάσαμε απαρατήρητοι, είχαμε πολύ κόσμο όταν στηθήκαμε κάποια στιγμή, τα πήγαμε καλά σαν επισκεψιμότητα.»

Ο κύριος Θερμός αναφέρθηκε και στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην ειδικός συνεργάτης για θέματα τουρισμού του επιμελητηρίου Γιάννης Μιχαηλίδης, λέγοντας ότι διαβάζοντας την κατάλαβε ότι προ καιρού έχει αποχωρήσει και με την επιστολή του γνωστοποιεί αναλυτικά τους λόγους, ενώ υπογράμμιζε ότι δεν προσβλέπει σε καμία μελλοντική συνεργασία με άλλους θεσμικούς, ωστόσο όπως είπε χωρίς διάθεση να ρίξει κάπου ευθύνες, το brand name έμεινε στην μέση και αυτό είναι λάθος που δεν συγχωρεί.

Το ότι ξεκίνησε μια δουλειά πολύ καλά, έφτασε εκεί που έφτασε και μετά σταμάτησε, ας το βρουν αυτοί που το έκαναν λέγοντας ότι τουριστικά ήταν μεγάλο λάθος.

Μάλιστα η ένωση ξενοδόχων είχε λόγο στην όλη διαδικασία, ωστόσο έγιναν λάθη λόγω μη καλής συνεννόησης εμπορικού επιμελητηρίου και δήμου για την υλοποίηση του, καθώς είναι καλό να σχεδιάζουμε κάτι ωραίο, ωστόσο για να βγει υπάρχουν προϋποθέσεις και εκεί δεν τα πήγαμε καλά.

Ο κύριος Θερμός είπε ότι είναι λίγα τα αυτιά που ακούν δημιουργικές προτάσεις και δεν είναι και τα κατάλληλα σε αυτή την περιβόητη τουριστική επιτροπή, η οποία συνέχεια συστήνονται, αλλά δεν έρχονται οι άνθρωποι για να μπουν οι στόχοι και να οργανωθούν τα πάντα υπό την επίβλεψη του δήμου που είναι υπεύθυνος και να αρχίσουμε να τον υλοποιούμε.

Σχολιάζοντας το θέμα του ΤΕΙ, συμφώνησε με την άποψη του Δημάρχου που έχει εκφραστεί στο δημοτικό συμβούλιο, ότι πάνω από όλα πρέπει να μπουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, το ΤΕΙ πρέπει να παραμείνει αλλά να αναβαθμιστεί.

Δεν υπάρχει ωστόσο η επιλογή του να φύγει, ωστόσο η αναβάθμιση του θα φέρει περισσότερους φοιτητές στο νησί, αυτό πρέπει να πολεμήσουμε και να μην υπάρχει το ΤΕΙ σαν τελευταία επιλογή σε κάποιον που θέλει να πάρει αναβολή ή θέλει να τρώει τα χρήματα του πατέρα του.

Πηγή: www.lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠλημμύρες στην Βασιλική Λευκάδας – Δεν άνοιξαν τα σχολεία
Επόμενο άρθροΗ Κίνηση Κομμουνιστών-Εργατικός Αγώνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου