Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Οι σειρήνες του Μεγανησίου

Οι σειρήνες του Μεγανησίου

0

5

Βόλτα στο γραφικό, καταπράσινο νησί

Ξεκινήσαμε απόγευμα από τη Λευκάδα με προορισμό το όμορφο Μεγανήσι με το ταχύπλοο σκάφος «Αγχίαλος». Αφήνοντας πίσω μας τη δυσοσμία και τον καπνό της φωτιάς από τα σκουπίδια αφεθήκαμε στην ομορφιά του τοπίου και στην αλμύρα της θάλασσας.

Το δρομολόγιο τηρείται με ακρίβεια από την γυναίκα κυβερνήτη του σκάφους και σε πενήντα λεπτά φτάσαμε στο γραφικό λιμανάκι στο Βαθύ, όπου μας υποδέχτηκε μια θαλαμηγός, ένα από τα πολλά αγκυροβολημένα, αλλά και διερχόμενα υπερπολυτελή σκάφη που δίνουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα στο νησί. Είναι εξάλλου γνωστό ότι το Μεγανήσι επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι μεγιστάνες, Έλληνες και διεθνείς jet setters και επώνυμοι της showbiz.

Ωστόσο το Μεγανήσι δε χάνει τη γραφικότητά του παρά την τουριστική ανάπτυξη. Παλιά σπίτια αναπαλαιώνονται, άλλα που διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους, βασιλικοί που μοσχοβολούν Ελλάδα, γριούλες με χωριάτικα, χωρικοί και επισκέπτες που ψαρεύουν με τα καλάμια τους στην ακροθαλασσιά, βαρκούλες και ιστιοπλοϊκά που ανοίγονται στη θάλασσα.

Στο Βαθύ κυκλοφορούσαν πολλοί επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι που παρακολουθούσαν παράσταση θεάτρου σκιών στην κεντρική πλατεία του Βαθέως, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν και χορευτικά συγκροτήματα στο πλαίσιο του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ. Αρκετοί προτίμησαν να παραμείνουν στα σκάφη τους απολαμβάνοντας το φεγγάρι και το σεργιάνι των άλλων. Γύρω στις έντεκα τα τραπέζια των μαγαζιών είχαν γεμίσει. Φρέσκα ψάρια, ζυμαρικά, κρεατικά, ποτά και γλυκά ικανοποιούσαν τον ουρανίσκο των απαιτητικών συνδαιτυμόνων. Το φεγγάρι ανέβαινε ψηλά ρίχνοντας το αχνό φως του στις ελιές και τα πεύκα που κυκλώνουν το Βαθύ, φωτίζοντας τα ήρεμα νερά του, αγκαλιάζοντας το υπέροχο νησί, το βασίλειο των Ταφίων, του Αγχιάλου και του Μέντη, με τους ξακουστούς ναυτικούς, το πλούσιο εμπόριο και το μεγάλο στόλο.

Το Μεγανήσι διατηρεί την ομορφιά του και την προσωπικότητά του συνδυάζοντας το αυθεντικό με το καινούριο και το γραφικό με το πολυτελές. Το Μεγανήσι σας προσκαλεί στους απάνεμους κολπίσκους του για δροσιστικές βουτιές, στα γραφικά χωριά του για ήσυχες βόλτες, στους καλαίσθητους χώρους του για φαγητό και ποτό. Το Μεγανήσι σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τον τόπο και τους ανθρώπους του, αυτό το μικρό νησί, το μέγα.

Ειρήνη Βονιτσάνου

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΕντοπισμός πτώματος άνδρα στο λιμάνι της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕθελοντική εργασία για τις τοπικές κοινότητες