Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Νυδρί: Η Ναυαρχίδα του τουρισμού της Λευκάδας βούλιαξε

Νυδρί: Η Ναυαρχίδα του τουρισμού της Λευκάδας βούλιαξε

0
nydri

nydri

Σας εμπιστευόμουν κάθε τέσσερα χρόνια για να με φτιάξετε και εσείς με ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το Νυδρί προς τους νυν, αλλά και υποψήφιους Δημάρχους – Αντιδημάρχους- Περιφερειάρχες – Αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους που ασχολήθηκαν ή πρόκειται να ασχοληθούν με τα κοινά του Δήμου Λευκάδας.

Φυσικά το Νυδρί και η ευρήτερη περιοχή Ελλομένου, δεν βούλιαξε από πολυκοσμία – τουρίστες, αλλά από την αδιαφορία που διαχρονικά έχουν δείξει όλοι αυτοί που διαφεντεύουν αυτόν τον τόπο και αφορά βασικά έργα υποδομής που έπρεπε να είχαν γίνει αλλά ποτέ δεν έγιναν.
Δεν είναι μακρυά το 2010 που μας επισκέφτηκαν και μας έταζαν λαγους με πετραχήλια.

Σήμερα, σχεδόν οι ίδιοι, μας ξανάρχονται αλλάζοντας μόνο μανδύα, με πλατιά χαμόγελα, εγκάρδιες χειραψίες, γεμάτοι υποσχέσεις και με τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, ζητούν και πάλι την ψήφο μας.

Το περίεργο σήμερα είναι ( με εξαίρεση την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) ότι ολοι δηλώνουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ λές και ντρέπονται να δηλώσουν την κομματική τους ταυτότητα. Τώρα κάποιοι για να αντιπαρέλθουν αυτό το επιχείρημα , μας αιτιολογούν ότι δεν είναι βουλευτικές εκλογές, αλλά Αυτοδιοικητικές και σε αυτό έγκειται η πολυμορφία των υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά τους. Εμείς λέμε ότι μπορεί να είναι και ένας τρόπος σκέψεως, που σαν στόχο έχει να μπερδέψει τους ψηφοφόρους καθώς επίσης και η εν δυνάμη αλίευση ψήφων. Τώρα θα μας πεί κάποιος ότι εδώ συνεργάστηκαν ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – ΕΛΙΑ και ΔΗΜΑΡ για να σωθεί η περίφανη “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ” Ελλάδα, γιατί να μην ακολουθήσουμε και εμείς την ίδια τακτική, για μια καλύτερη Λευκάδα;

Οι συνεργασίες φίλε ψηφοφόρε είναι οφέλειμες και αποτελεσματικές ανάλογα με τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν, διότι μην ξεχνάμε ότι οι δήμοι όπως και οι περιφέρειες είναι το μακρύ χέρι της κάθε κυβερνητικής πολιτικής. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι περικοπές των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους δήμους και περιφέρειες κατά 65 – 70% που αδιαμαρτύρητα το δέχτηκαν όλοι. Χρήματα όμως, πού θα βρεθούν για να υλοποιήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες; Μήπως μόνο από το ΕΣΠΑ, ή μήπως φορολογόντας και άλλο τον δημότη τους όπως στην προκειμένη περίπτωση έκαναν στο Νυδρί όπου ανέβασαν κατά 100% το δημοτικά τέλη; Υπάρχει και άλλη περίπτωση, το να ιδιοτικοποιήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου όπως έκαναν ήδη με τον φωτισμό.

Εμείς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς αυτό πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσει ο κόσμος και θα μας δώσει την δύναμη να προχορήσουμε μπροστά και πάντα κοντά του. Η επιλογή είναι δική σου σύντροφε Λευκαδίτη, για τον ποιόν θα επιλέξεις στις 18 του ΜΑΗ να σε υπηρετήσει, δίκαια , σωστά, υπεύθυνα και ανιδιοτελώς τούτη την κρίσιμη για όλους μας τετραετία.

Θυμήσου μόνο το εξής:
• Μαζί ξενυχτούσαμε στο Δημαρχείο όταν κάποιοι ήθελαν να φέρουν την Ε.Υ.ΔΑ.Π να εκμεταλλεύεται τα πλούσια νερά που διαθέτουμε ενώ άλλοι τότε σφύριζαν αδιάφορα.
• Θυμήσου την αύξηση των δημοτικών τελών που ετσιθελικά μας επέβαλλαν.
• Θυμήσου Νυδριώτη το σχέδιο πόλεως , το λιμάνι με το περίφημο ΕΦ – F τον πεζόδρομο και την ανάπλαση κτηρίων, την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και άλλα πολλά που μας τάζουν εδώ και χρόνια μα ποτέ δεν υλοποιούνται.
• Θυμήσου την πλωτή εξεδρούλα που έβαλαν στο λιμάνι του Νυδριού και που τώρα γέρνει διότι έσπασαν οι αλυσίδες που την κρατούσαν.Γιατί λοιπόν και εσύ δεν σπάς τις δικές σου αλυσίδες, που σε κρατούν δέσμιο κάποιων υποσχέσεων, ίσως και κάποιων συμφερόντων, που πιστεύω δεν σε ακουμπούν;
• Θυμήσου τέλος το χαράτσι των 600 ευρώ που ετσιθελικά μας επέβαλαν, για να συνδεθούμε με τον βιολογικό και συντοχρόνως κάποιοι άλλοι δεν πήραν και τόσο ξεκάθαρη θέση.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , με τους δυό δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει ήταν η μόνη που αντιτάχθηκε σε αυτό το χαράτσι, όπως και πάντα έπρατε όταν σωρηδόν περνούσαν από τα δημοτικά συμβούλια αντιλαϊκές αποφάσεις που έθιγαν τον Λευκαδίτη δημότη.

Για ολους αυτούς του λόγους και όχι μόνο, στις 18 του ΜΑΗ ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αφήνοντας στην καταχνιά της έρημης σκέψης τους, οσοι ευελπιστούν σαν νέοι Σταυροφόροι, ότι θα κάτσουν άλλα τέσσερα χρόνια στις πλάτες του Λευκαδίτικου Λαού.

Διότι εμείς δεν λέμε “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” ούτε ότι “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”και ούτε “ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ” κάνουμε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ
“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”
ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ

Προηγούμενο άρθροΠοια τα κριτήρια ψήφου στις εκλογές 18 & 25 Μάη;
Επόμενο άρθροΠροεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Λευκάδα