Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

0
velgio

velgio

Τιμώμενος προορισμός η Ζάκυνθος.

Κέρκυρα 4 Φεβρουαρίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τουριστική έκθεση «Salon des Vacances», που έγινε στις Βρυξέλλες από τις 31/1 – 4/2, συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι προκρατήσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 15%, ενώ πρώτος ελληνικός προορισμός στις προτιμήσεις των Βέλγων είναι η Κρήτη και ακολουθούν Κέρκυρα και Κως.
Σημειώνεται ότι οι Βέλγοι είναι πελάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και αναζητούν για τις διακοπές τους ξενοδοχεία 4 * και άνω, ενώ ο μέσος όρος χρημάτων που ξοδεύουν στις διακοπές τους είναι γύρω στα 1.500 ευρώ.

Τιμώμενος προορισμός η Ζάκυνθος

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε ειδική εκδήλωση για τη Ζάκυνθο, που ήταν εφέτος τιμώμενος προορισμός, Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν η Ζακυνθινή Ευρωβουλευτής, Ρόδη Κράτσα, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Στ. Μποζίκης , ο κ. Σαράκογλου από το Ελληνοβελγικό Επιμελητήριο, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Ryanair και πλήθος δημοσιογράφων και tour operators.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει η Ζάκυνθος στους επισκέπτες της και υπογράμμισε τη σημασία της έναρξης σύνδεσης του νησιού απ’ ευθείας το Βέλγιο με την Ryanair.

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Από την πλευρά της Ryanair, ο κ. Jonathan Brisyb, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των πτήσεων προς τη Ζάκυνθο, καθώς και την προσδοκία για περαιτέρω πύκνωση των δρομολογίων προς το Ιόνιο, κάτι για το οποίο, όπως επισημάνθηκε, μέσω μηνύματος του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, η ΠΙΝ – μέσα από το θεσμικό της ρόλο – θα σταθεί αρωγός και θα βοηθήσει όπου μπορεί ώστε αυτό να επιτευχθεί.

Παράλληλα σε επαφή με τον διευθυντή πωλήσεων της Thomas Cook κ Lionel συζητήθηκαν οι προοπτικές για την τουριστική σεζόν 2013, ενώ ο Περιφερειάρχης -σε τηλεφωνική συνομιλία- πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια εργάζεται, ώστε να υπάρχει συστηματική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες των Ιονίων Νήσων. Τόνισε, επίσης, ότι ανοιχτή πρόσκληση υπάρχει για κάθε παράγοντα της αγοράς του Βελγίου, ώστε να επισκεφθεί τα νησιά του Ιονίου προκειμένου να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις απεριόριστες δυνατότητες που υπάρχουν ως προς τον Τουρισμό.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Βελγίου.

Προηγούμενο άρθροΑν κόψω το κάπνισμα θα παχύνω;
Επόμενο άρθροΣεμινάριο πορτραίτου στην Artηρία