Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Πράκτορες βάλουν κατά του τουρισμού μας

Πράκτορες βάλουν κατά του τουρισμού μας

0
praktores

praktores

Κατά του τουρισμού μας βάλουν το τελευταίο διάστημα πράκτορες με το πρώτο χτύπημα να γίνεται στη Σερβία.

Οι γνωστοί – άγνωστοι μέσω blogs και ιστοσελίδων ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα Ιόνια, από τη Λευκάδα και κάτω, μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου είναι σχεδόν στα ερείπια. Μεταφέρουν διεθνώς μια εικόνα που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Δημοσίευσαν, μάλιστα, και φωτογραφίες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι κρατήσεις 250 Σέρβων τουριστών που επρόκειτο να επισκεφθούν τη Ζάκυνθο για το τριήμερο των αποκριών.

Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου από τουριστικούς πράκτορες που εκπροσωπούν το νησί μας. Η αντίδρασή του υπήρξε άμεση αφού εγείρονται ζητήματα νομικής διαμάχης με τους συντάκτες των δημοσιευμάτων και τους ιδιοκτήτες των σερβικών μέσων που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν τον τουρισμό μας. Με έγγραφό του ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητώντας τον εντοπισμό εκείνου που έδωσε τις πληροφορίες. Με διάβημα στα Υπουργεία και τις Πρεσβείες αποκαθιστά την πραγματικότητα και ζητά να γίνουν οι δέουσες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα γεγονότα που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα την Τουρκία, την Ουκρανία και τη Βόρεια Αφρική είναι εκείνα που οδηγούν στη μείωση της ζήτησης σε αυτές τις περιοχές και την αναζήτηση νέων προορισμών στρέφοντας τους τουρίστες προς την Ελλάδα. Και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη όλα αυτά πολιτικοί και επιχειρηματίες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Το γεγονός
Από τις 18 Φεβρουαρίου 2014 ξεκίνησαν μια σειρά αναληθή και κακόβουλα δημοσιεύματα σερβικών ενημερωτικών ιστοτόπων, που έκαναν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου. Στο κείμενο επισημαίνεται πως τα δυο νησιά είναι σχεδόν στα ερείπια, μεταφέροντας διεθνώς μια εικόνα που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Προτρέπουν τους συμπατριώτες τους να μην επισκεφθούν τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα.

Επικαλούνται ισχυρισμούς ενός υποτιθέμενου κατοίκου της Ζακύνθου, με το όνομα George Kiergogakis, που μεταφέρει την εικόνα της καταστροφής. Ωστόσο, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όνομα και το πρόσωπο είναι φανταστικό. Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα δημοσιεύματα δεν είναι καν τραβηγμένο στη Ζάκυνθο και παράνομα παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές ακυρώσεις κρατήσεων Σέρβων που ήθελαν να έρθουν στο νησί για τα καρναβάλια. Έγινε, μάλιστα, γνωστό, μέσω των τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών που έχουν ταξιδέψει στην Σερβία για τη διεθνή τουριστική Έκθεση.

“Αναληθή και κακόβουλα σχόλια”
“Φαίνεται ότι η παρουσία της Ζακύνθου αρχίζει και ενοχλεί πολλούς και για διάφορους λόγους. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς τα κακόβουλα, κακοπροαίρετα και προπάντων αναληθή σχόλια που αναρτήθηκαν στο στα Σερβικά διαδίκτυο με στόχο να πλήξουν και το νησί μας”.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου διαψεύδοντας κατηγορηματικά όσα αναφέρουν περί υποτιθέμενης ολοκληρωτικής καταστροφής της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου. Ο κ. Μυλωνάς ξεκαθαρίζει πως δεν καταγράφηκε καμία ζημιά στα σπίτια, στα τουριστικά καταλύματα και στα δημόσια κτίρια, καμία βλάβη στο οδικό δίκτυο, στο σύστημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης και κανένα συμβάν στο λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Οι νομικές διαδικασίες
Μάλιστα, μόλις το πληροφορήθηκε προχώρησε σε καταγγελία προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο ισχύουν αυτά που ισχυρίζονται ο συντάκτες.

Επειδή, εγείρονται, κατά αυτόν τον τρόπο, ζητήματα νομικής διαμάχης με τους συντάκτες των δημοσιευμάτων και τους ιδιοκτήτες των σερβικών μέσων που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν τον τουρισμό της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, ο κ. Μυλωνάς έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “δεν αστειευόμαστε και δεν παίζουμε. Θα βρεθεί ο υπαίτιος που έλαβε εντολές να εκτελέσει αυτό το σχέδιο και θα τιμωρηθεί. Μέσω των αρχών διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φανταστικό πρόσωπο που προσπαθεί να χτυπήσει πισώπλατα και άνανδρα τη Ζάκυνθο ώστε να την δυσφημίσει. Μέσω της νομικής οδού αναζητούμε τα ηλεκτρονικά ίχνη του και με έγγραφό μας ενημερώνουμε ότι όσα διαδίδονται είναι ανυπόστατα. Ως Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για συκοφαντική δυσφήμιση του τόπου μας που ίσως να είναι και κατευθυνόμενη”.

Ασφαλής προορισμός
Ασκώντας σκληρή κριτική σε όσους κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες έστειλε το μήνυμα πως “μπορεί όλα να είναι εμπόριο, μπορεί να ζούμε σε μια ελεύθερη οικονομία και αγορά αλλά υπάρχουν και κανόνες που διέπουν το παιχνίδι. Κάποιοι μας βλέπουν ανταγωνίστηκα.

Κάποιους ενοχλεί η δυναμική παρουσία και εδραίωση μας τουριστικά και βρήκαν τον τρόπο αυτό να μας δυσφημήσουν εκμεταλλευόμενοι το λυπηρό συμβάν”.

Με την ευκαιρία επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως “τουρίστες που θα επισκεφθούν και φέτος τη Ζάκυνθο για τις διακοπές τους θα απολαύσουν άριστες υπηρεσίες διαμονής στα σύγχρονα ξενοδοχεία και καταλύματα που διαθέτουν το υψηλότερο επίπεδο αντισεισμικής ασφάλειας”.

Πηγή: http://imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΚαταδικάζουμε τον καταστροφικό νόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα