Αρχική Ειδήσεις Τουρισμος Η Λευκάδα στις τουριστικές εκθέσεις Μαρτίου 2013

Η Λευκάδα στις τουριστικές εκθέσεις Μαρτίου 2013

0
Berlin 038

Berlin 038

Ενδεικτικός κατάλογος με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για συνεργασία στο Ιόνιο.

Η Λευκάδα στις τουριστικές εκθέσεις Μαρτίου 2013

Το μήνα Μάρτιο η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας συμμετείχε στις εκθέσεις τουρισμού του Βερολίνου, της Μόσχας, του Γκέτεμποργκ, του Παρισιού και του Κιέβου, στο περίπτερο της Π.Ι.Ν. Στις εκθέσεις αυτές στάλθηκε και διατέθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τουριστικής προβολής.

Ειδικότερα, στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου (6-10/3/2013) από τη Λευκάδα συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Μαίρη Καββαδά και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νομού Λευκάδας, κ. Διονύσης Γαζής και κ. Αποστόλης Θεοχάρης. Διαπιστώθηκαν θετικά μηνύματα και σαφής βελτίωση της εικόνας της χώρας μας γενικά, καθώς και πολύ καλή παρουσία της Λευκάδας ως προορισμού. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης έγιναν πολλαπλά ραντεβού με διάφορους Tour Operator, όπως TUI, Neckerman, Airtours Σουηδίας, Thomas Cook, καθώς επίσης με Πολωνούς, Τσέχους και αρκετούς Βαλκάνιους Tour Operator.

Berlin 063

Στην έκθεση ΜΙΤΤ 2013 στη Μόσχα (20-23/3/2013), από τη Λευκάδα συμμετείχε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Λευκάδας κ. Κυριάκος Κωστόπουλος. Από πλευράς επαγγελματιών από τη Λευκάδα, κατά τις δύο πρώτες ημέρες παρευρέθησαν οι κύριοι Σωτήρης Σκιαδαρέσης και Γιάννης Μιχαηλίδης, πρόεδρος και ειδικός σύμβουλος για θέματα τουρισμού του Επιμελητηρίου Λευκάδας αντίστοιχα, καθώς και οι επιχειρηματίες κύριος Σπύρος Μικρώνης και κύριος Δημήτρης Μεσσήνης, τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένα ραντεβού με Ρώσους επαγγελματίες του τουρισμού.
Η ζήτηση για διαφημιστικό υλικό ήταν μεγάλη και γενικά αναμένεται αύξηση των αφίξεων από Ρωσία προς Ελλάδα, αλλά η απουσία αεροπορικής σύνδεσης με τη Λευκάδα, είτε απευθείας από Μόσχα, είτε μέσω Αθήνας, φαίνεται να επηρεάζει αποφασιστικά τη ροή Ρώσων τουριστών προς άλλους προορισμούς.
Έναν ενδεικτικό κατάλογο των επαφών που έγιναν στη Μόσχα με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των δημοσίων σχέσεων, της διαφήμισης και των events, και ενδιαφέρονται για συνεργασία με επιχειρήσεις από τα Ιόνια Νησιά, μπορείτε να βρείτε εδώ: Epafes_MITT_Moscow_2013C.pdf . (Σημ. mylefkada:βρίσκεται στο τέλος της ανάρτησης)

Gottenborg 20130324 130246

Στην έκθεση TUR 2013 στο Γκέτεμποργκ (21-24/3/2013), τη Λευκάδα εκπροσώπησε ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Λευκάδας κ. Σπύρος Ζαμπέλης. Διαπιστώθηκε γενικά θετική εικόνα και αυξημένο ενδιαφέρον για τον προορισμό, πολύ καλή παρουσία της Λευκάδας, καθώς και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προώθηση Λευκαδίτικων παραδοσιακών προϊόντων στη Σουηδική αγορά.

Σημειώνεται ότι το υλικό τουριστικής προβολής της Λευκάδας που απεστάλη και διανεμήθηκε στις παραπάνω εκθέσεις, όπως και σε εκείνες του Παρισιού (21-24/3/2013) και του Κιέβου (27-29/3/2013), αναπαρήχθη πρόσφατα από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας.

Moscow IMG 0597

 

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει το Σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕΛΜΕ Λευκάδας: Απώλεια του συναδέλφου Πεπόνη Νικόλαου