Αρχική Ειδήσεις Βράβευση μαθήτριας Βασιλικής Σταματέλου

Βράβευση μαθήτριας Βασιλικής Σταματέλου

0

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός βράβευσε την μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας, Βασιλική (Σίλια) Σταματέλου, για την σπουδαία διάκρισή της στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών (EGMO), στο Ένγκερ της Ουγγαρίας.

Λύνοντας άρτια ένα πρόβλημα γεωμετρίας, συγκέντρωσε 8 βαθμούς, και για την εξαιρετική αυτή επίδοσή της διακρίθηκε με «Εύφημο Μνεία», την σημαντικότερη που έχει πετύχει μαθητής ή μαθήτρια από τη Λευκάδα έως τώρα.

Για το κατόρθωμά της αυτό, ο Δήμαρχος της απένειμε τιμητική πλακέτα “ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ”, και της παρουσίασε κι έναν καινούργιο φορητό υπολογιστή.

Παρόν στην τιμητική βράβευση ήταν ο Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών κ. Νίκος Τυπάλδος, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας κ. ΝικόλαοςΚονιδάρης, και οι γονείς της μαθήτριας.

Συγχαίρουμε την Βασιλική Σταματέλου, που με την εξαιρετική της επίδοση κατάφερε να καταρρίψει τα φυλετικά στερεότυπα που προστάζουν ότι τα κορίτσια είναι πιο αδύναμα στα μαθηματικά, και ανοίγει τον δρόμο ώστε να ακολουθήσουν κι άλλα κορίτσια από τον τόπο μας στα βήματά της.

Της ευχόμαστε καλή τύχη, σε ένα μέλλον το οποίο προβλέπεται ακαδημαϊκά λαμπρό.​​​​​​

​​​​​​

​​​​​​​ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος από το Επιμελιτήριο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για Συνέντευξη Τύπου