Αρχική Ειδήσεις W.T.M. 2016: Επιβλητική παρουσία και επιβεβαίωση προβλέψεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

W.T.M. 2016: Επιβλητική παρουσία και επιβεβαίωση προβλέψεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

0

wtm3

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο 07-09/11/2016 η τουριστική έκθεση W.T.M.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε με δικό της αυτόνομο (εκτός χώρου ΕΟΤ) περίπτερο, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους φορείς και επαγγελματίες της, οι οποίοι ήταν περί τους πενήντα (πρωτοφανής αριθμός) από όλα τα νησιά, να συναντηθούν με τους συνεργάτες τους και λοιπούς παράγοντες στη σημαντική αυτή έκθεση.

Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος σκοπός της συμμετοχής, δηλαδή να συναντώνται οι παράγοντες της προσφοράς (εν προκειμένω, εμείς) με τους παράγοντες της ζήτησης (tour-operators, πράκτορες, δημοσιογράφους, bloggers κ.λ.π).

Πέραν από το πλούσιο διαφημιστικό υλικό, τις αντιπροσωπευτικές αφίσες  με ονοματολογία των νησιών μας, υπήρξε και QR code, ώστε όποιος ήθελε ελάμβανε διαφημιστικό περιεχόμενο μέσω κινητού τηλεφώνου και tablet, καθώς και  ιστοσελίδες της ΠΙΝ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (site, facebook, twitter) αλλά και άλλες παραπομπές (links), που οδηγούσαν σε βίντεο και  φωτογραφικό υλικό.

Πεντασέλιδη επίσης καταχώρηση με λεπτομέρειες για όλα τα νησιά ( Κέρκυρα, Παξοί  και Αντίπαξοι, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο), υπήρξαν στην ειδική, Αγγλόφωνη έκδοση του γνωστού περιοδικού  MONEY & tourism.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TRAVEL CHANEL καθώς και στην EΡT.

Τα μηνύματα τόσο από αξιόπιστους οργανισμούς, όπως  ΑΒΤΑ (σύνδεσμος Βρετανών τουριστικών πρακτόρων) αλλά και από tour-operators,  όχι μόνο της Βρετανικής αλλά και άλλων αγορών (Ολλανδικής,  Σουηδικής κ.λ.π) είναι θετικά και μιλούν για διψήφια άνοδο των προκρατήσεων, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, κάτι που η ΠΙΝ το έχει ανακοινώσει από αρκετό καιρό πριν, προκειμένου τόσον οι τουριστικοί επιχειρηματίες όσον και το κοινό, να λαμβάνουν συνεχώς γνώση της πορείας του τουρισμού.  Ο προγραμματισμός νέων πρόσθετων πτήσεων είναι σημαντικός παράγοντας,  για τη θετική έκβαση της τουριστικής κίνησης του  2017. Δύο νέες πτήσεις της British Airways από αεροδρόμιο HEATHROW Λονδίνου για Ζάκυνθο, είναι ένα ποσοτικό αλλά και ποιοτικό πρωτίστως βήμα.

Οι συναντήσεις της ΠΙΝ με παράγοντες, οργανισμούς, tour-operators, δημοσιογράφους και bloggers ήταν χαρακτηριστικά πάρα πολλές  σε αριθμό, έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις και οι περισσότεροι εξ’ αυτών θα επισκεφτούν τα νησιά μας.

Η παρουσία των Δημάρχων Κέρκυρας και Ζακύνθου κ. κ. Κων/νου Νικολούζου και Παύλου Κολοκοτσά, των  Αντιδημάρχων Τουρισμού Κέρκυρας,  Κεφαλονιάς και Ζακύνθου κ. κ.  Βασίλη Καββαδία, Ευάγγελου Κεκκάτου και Αναστασίου Μποτώνη, των εκπροσώπων των Δήμων Παξών και Μεγανησίου κ. κ. Γεωργίου Λύχνου και Πάνου Κονιδάρη, αλλά και των εκπροσώπων τουριστικών φορέων όπως του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας κ. Βασίλη Καλούδη, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεράσιμου Τιμοθεάτου, του Αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Χαρ. Βούλγαρη, του Α/δρου της  Δημ. Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου κ. Αντώνη Νικολουδάκη και πολλών άλλων τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων  κ.λ.π, άφησε έντονο αποτύπωμα αλλά και ουσιαστική βοήθεια, δίνοντας την εικόνα ενός συγκροτημένου τουριστικού προορισμού.

Η κάλυψη του περιπτέρου όλες τις ημέρες και ώρες πραγματοποιήθηκε από τη Δ/ντρια της Δ/νσης Τουρισμού της ΠΙΝ κ. Μαγδαληνή Λούβρου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς,  για την πάντοτε πρόθυμη προσφορά των διεθνών αναγνωρισμένων κρασιών.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Δ/ντρια του  Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας κ. Χριστίνα Καλογερά  αλλά και τα στελέχη, για τη στήριξη που μας παρείχαν τόσο κατά τη διάρκεια της έκθεσης όσο και κατά την ολοχρονική συνεργασία.

Όμως πάνω από όλα πρέπει ως ΠΙΝ να συγχαρούμε και ν’ αναφερθούμε για τις ενέργειες  τόσο της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά και του Γ.Γ ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τριφωνόπουλου,  οι οποίες αποτελούν τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά το 2017.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

wtm wtm1 wtm2

Προηγούμενο άρθροΗ Λαϊκή Ενότητα για τα Λυκειακά Τμήματα Κατεύθυνσης Καρυάς
Επόμενο άρθροΟ “Νοτιάς” του Τάσου Μπουλμέτη από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας