Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ξεκινούν και στη Λευκάδα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Ξεκινούν και στη Λευκάδα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

0

ΕΠΑΜ
Τοπική οργάνωση Λευκάδας
Τηλ. 6942842770 

Για τις 11 Οκτωβρίου είναι προγραμ­ματισμένος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο Ειρηνοδικείο Λευ­κά­δας, με επισπεύδοντα τη Eurobank.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ταυτόχρονα με την απόφαση της κυβέρνησης να σκληρύνει τη στάση της και να στέλνει αυξημένες αστυ­νομικές δυνάμεις στα ειρηνοδικεία. Πράγ­ματι, στις 27 Σεπτεμβρίου, μέλη του ΕΠΑΜ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν συγκεν­τρωθεί με στόχο να επιτρέψουν την είσοδο στο Ειρηνοδικείο Λευκάδας των συμβο­λαι­ο­γράφων που θα διεκπεραίωναν δύο πλει­στηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, αλλά να παρεμποδίσουν τον πλειστηριασμό στον οποίο η Eurobank θα επιχειρούσε να αρπάξει το ακίνητο δύο συμπολιτών μας. Ήρθαν όμως αντι­μέτωποι με αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών και μονάδα από τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, που είχαν οδηγίες να ασκήσουν βία και να πραγματοποιήσουν συλλή­ψεις πολιτών σε περίπτωση προσπάθειας παρεμπόδισης των πλειστηριασμών. Έτσι οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο αναδιανομής πλούτου στη χώρα, το οποίο συμπυκνώνεται στη φράση “τέλος της μικρής ιδιοκτησίας”…. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα έχει κατα­στρο­φικές συνέπειες για τον τόπο μας». Μακάρι να μπορούσαμε να διαφωνήσουμε με την παραπάνω δήλω­ση που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής πριν από τέσσερα χρόνια. Όμως οι αποφάσεις δεν λαμβά­νονται ούτε από το δήμαρχο ούτε από την κυβέρνηση, αλλά από τους κατ’ ευφημισμόν αποκα­λούμενους «δανειστές», δηλαδή τις δυνάμεις κατοχής.

Εγκαταλειμμένοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να αντισταθούμε, και μόνο όλοι μαζί. Καλούμε καταρχήν τους οφειλέτες να σταματήσουν να ανεβαίνουν ο καθένας το δικό του Γολγοθά μόνος του—αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια των δυνάμεων κατοχής. Μόνο αν καθένας υπερασπιστεί τις περιουσίες των άλλων μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά και όσοι ακόμα καταφέρνουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς είναι πια ξεκάθαρο ότι αν δεν αντισταθούν τότε απλώς περιμένουν τη δικιά τους σειρά.

Επικοινωνήστε λοιπόν μαζί μας, ή με κάποια από τις άλλες ομάδες που αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς. Μόνο μαζί σας θα τα καταφέρουμε.

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή! Ανεπιτήρητα μοσχάρια στην επαρχιακή οδό Λευκάδας-Καρυάς
Επόμενο άρθρο2η συνάντηση για την ανάμνηση της θυσίας των Βλαχόπουλων στο Κάστρο της Βόνιτσας