Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Υλοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα “Κόκκινα Δάνεια”

Υλοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα “Κόκκινα Δάνεια”

0

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Υλοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση  για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» με εισηγητή  τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Λευκάδας, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Φώτη Κουρμούση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτικών κομμάτων, λογιστών, δικηγόρων και απλών πολιτών δανειοληπτών-οφειλετών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών Λευκάδας κ. Ζαμπέλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση των κόκκινων δανείων από την αρχή της κρίσης έως σήμερα καθώς επίσης επισήμανε και τις τροποποιήσεις που έχουν ζητήσει τα Επιμελητήρια σχετικά με το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμός ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.

Ο Ειδικός Γραμματέας κ.Κουρμούσης, παρουσίασε συνοπτικά την διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθώς επίσης αναφέρθηκαν οι οντότητες που μπορούν να κάνουν αίτηση, όπως επίσης και οι βασικές προϋποθέσεις και η λειτουργία της πλατφόρμας.  Παράλληλα αναλύθηκαν με παραδείγματα οι οφειλές που μπορούν να ρυθμισθούν, όπως επίσης και η ημερομηνία που πρέπει να αναφέρονται οι οφειλές για να εμπίπτουν στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους φορέων και τους πολίτες, στις οποίες ο κ.Κουρμούσης απάντησε αποκαλύπτοντας τα σημεία που ο νέος νόμος βοηθά τους δανειολήπτες-οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ παράλληλα διευκρίνισε κάθε απορία επί του νόμου.

Όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λευκάδας ή στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/BwERXVzovW4

Την πλατφόρμα για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων θα την βρείτε στην ιστοσελίδα της  Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους   http://www.keyd.gov.gr/

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια ανακοίνωση της Φωτογραφικής Κοινότητας της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 34χρονη ημεδαπή για κατοχή κάνναβης στην Λευκάδα