Αρχική Lefkada's Secrets Armiriki: ένα νέο ελληνικό brand με κάτι από Λευκάδα!

Armiriki: ένα νέο ελληνικό brand με κάτι από Λευκάδα!

0

img_9335

Το armiriki είναι ένα νέο ελληνικό brand με γραφιστικά t-shirts, περιορισμένης έκδοσης.

Εμπνευσμένο από δύο νέους ανθρώπους, τη συμπατριώτισσά μας Χριστίνα Κατωπόδη και τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Κουβαρά. Ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 7 μήνες με έδρα το Ναύπλιο και ελπιδοφόρες προοπτικές ανάπτυξης.

window-outside-823x420

Η ιστορία για το armiriki ξεκινά 1,5 χρόνο πριν όταν οι δημιουργοί του, ερωτευμένοι και αποφασισμένοι να πορευτούν μαζί, περπατώντας στο Ναύπλιο, σκέφτηκαν εντελώς αυθόρμητα την ιδέα των t-shirts.

Προερχόμενοι και οι δυο από επαγγελματικούς χώρους που βιώνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την κρίση που υπάρχει στη χώρα μας (η Χριστίνα δουλεύει σε τράπεζα και ο Κωνσταντίνος είναι πολιτικός μηχανικός), αποφάσισαν συνειδητά να μη φοβηθούν, να τολμήσουν να ρισκάρουν και να δημιουργήσουν το armiriki, γεμάτο μεράκι, προσοχή στη λεπτομέρεια και πρωτοτυπία.

hangers-823x420

Η επωνυμία armiriki, επιλέχθηκε αργότερα, ύστερα από αρκετό ψάξιμο, γιατί εκτός του ότι είναι εύηχη και παιχνιδιάρικη, ταυτόχρονα θυμίζει λίγο πολύ σε όλους ξέγνοιαστες και ευχάριστες στιγμές στη θάλασσα.

Βασική τους επιθυμία ήταν να δημιουργήσουν ένα brand με γραφιστικά t-shirts που να ράβονται στην Ελλάδα και η όλη παραγωγική διαδικασία να συντελείται και να ολοκληρώνεται στη χώρα μας (κοπή, ραφή, πλύσιμο, κέντημα, μεταξοτυπία, κουτί).

img_9395

Ειδικότερα, το armiriki είναι επικεντρωμένο στη δημιουργία εικονογραφημένων t-shirts με χειροποίητη μεταξοτυπία. Αποτελεί δε μια ανοικτή πλατφόρμα, τον καμβά για να εκφράσουν οι Έλληνες δημιουργοί τις βιωματικές τους ιστορίες, γεμάτες από συναισθήματα και αναμνήσεις. Στην ουσία κάθε σχεδιαστής διηγείται μια μικρή ιστορία, μέσω 4 σχεδίων, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική οπτική από το μωσαϊκό της σύγχρονης Ελλάδας. Επίσης κάθε ιστορία αποτυπώνεται σε περιορισμένο αριθμό t-shirts (300 ανά σχέδιο), με κεντημένο κωδικό στο πλαϊνό μέρος της μπλούζας. Αυτό κάνει το κάθε σχέδιο μοναδικό.

kompos-1

Επιπλέον κάθε t-shirt, εκτός του ότι είναι προπλυμένο, συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο κουτί, το οποίο είναι χειροποίητο, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά και ανοίγει σαν συρτάρι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Το armiriki εδρεύει στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, πλησίον της Πλατείας Συντάγματος, Σταϊκοπούλου 11. Ταυτόχρονα το e-shop (armirikistories.com) είναι υπό κατασκευή και θα λειτουργήσει μέσα στον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε, μπορείτε να ανακαλύψετε το armiriki στο Vimeo (vimeo.com/armirikistories) και στο YouTube (youtube.com/channel/UCKrpBcW4cfILDLpblGGfW1A), όπου υπάρχουν ολιγόλεπτα φιλμάκια για τις ιστορίες που αποτυπώνονται στα t-shirts, καθώς και ένα εξάλεπτο για την σύλληψη της ιδέας. Επίσης στην ανοικτή σελίδα στο facebook (facebook.com/armirikistories) μπορείτε μεταξύ άλλων να δείτε όλη την παραγωγική διαδικασία και όλους όσους συντελούν σε αυτήν.

back-story-823x420

Τέλος, το armiriki είναι ανοικτό σε προτάσεις-ιδέες σχεδιαστών και ανθρώπων που ασχολούνται με το σχέδιο γενικότερα, για την ανεύρεση νέων ιστοριών.

Υ.Γ. Για όσους βρεθούν το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, το armiriki θα είναι στο The Meet Market (themeetmarket.gr) στην «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, Γκάζι (από τη 13:00 έως τις 23:00).

img_9449something-in-between-1freedom fouskomeni-5box-823x420sleepless-1 box-stack

Προηγούμενο άρθρο200 συλλήψεις έγιναν στην Λευκάδα κατά την θερινή περίοδο από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΙΝ
Επόμενο άρθροΠολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Λευκάδα