Αρχική Lefkada's Secrets Εγκαίνια της δροσερής διαδρομής των πηγών στο Σύβρο και το Βουρνικά Λευκάδας

Εγκαίνια της δροσερής διαδρομής των πηγών στο Σύβρο και το Βουρνικά Λευκάδας

0

To Go Lefkas περιηγήθηκε παλαιότερα στα πανέμορφα, καταπράσινα χωριά της νότιας Λευκάδας, το Σύβρο και τον Βουρνικά. Πρόκειται για δυο ημιορεινά χωριά, πνιγμένα στο πράσινο που έχουν το προνόμιο να διαθέτουν πολλές φυσικές πηγές.

Αυτές τις πηγές η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σύβρου “Αντελικός” και των παρέδρων των δυο χωριών, τις ενώνει με τη δημιουργία μιας δροσερής κυκλικής διαδρομής που εγκαινιάζεται την Κυριακή 30 Ιουλίου στις 7.15 το πρωί.

Η συγκεκριμένη διαδρομή, ως μελλοντικό σχέδιο συνεργασίας των δυο χωριών είχε επισημανθεί στο άρθρο που αφορούσε στο χωριό Σύβρος και με πολύ χαρά το Go Lefkas μεταφέρει την πρόσκληση για τα “εγκαίνια” της.

Το “μονοπάτι των πηγών” Σύβρου Βουρνικά και Αγίου Ηλία (αφορά στην πηγή Αρχοντικού, που βρίσκεται βόρεια του Σύβρου και ανήκει στο ορεινότερο χωριό του Αγίου Ηλία), εγκαινιάζεται επίσημα την Κυριακή 30.07.2017, στις 07.15 (το πρωί).

Στην πρώτη επίσημη διαδρομή θα πάρει μέρος τιμητικά ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας που πάντα έτσι κι αλλιώς στο ετήσιο πρόγραμμα των διαδρομών του περιλαμβάνει και περιπάτους στο νησί καθώς πολλά από τα μέλη του προέρχονται από τη Λευκάδα.

Παρακάτω θα δείτε τον χάρτη της διαδρομής με την αφετηρία και τα ονόματα των πηγών. Η διαδρομή είναι περίπου επτά χιλιόμετρα,  χαρακτηρίζεται ως μεσαίου βαθμού δυσκολίας και κατά μέσο όρο η διάρκεια της είναι περίπου μιάμιση με δυο ώρες.

Η αφετηρία της διαδρομής, όπως θα δείτε και στον χάρτη βρίσκεται στον δρόμο Βασιλικής – Σύβρου (θα υπάρχει σχετική σήμανση στην τοποθεσία), κοντά στον Ι. Ν. της Αγίας Μαύρας Σύβρου, όπου θα υπάρχει και χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων όσων θα συμμετέχουν.

Διευκρινίζεται ότι η διαδρομή σχεδόν στο σύνολο της προσφέρεται και για ορεινή ποδηλασία.

Καλούνται οι φυσιολάτρες πεζοπόροι και μη, να συμμετάσχουν στον πρώτο αυτό περίπατο που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Λευκάδας και τις όμορες κοινότητες της περιοχής.

Το Go Lefkas θα είναι εκεί.

Πηγή: Go Lefkas

Προηγούμενο άρθροΠοια είναι η διαφορά μεταξύ γνήσιων (αυθεντικών) ανταλλακτικών και aftermarket (imitation) ;
Επόμενο άρθροΟ Τηλυκράτης ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Ξενοφώντα Φέτση