stavrakas xristos smallΟ Λευκαδίτης συντηρητής έργων τέχνης και ζωγράφος, Χρήστος Σταύρακας, παρουσιάζει τον εαυτό του.

Για τους περισσότερους ανθρώπους η αλλαγή του χρόνου συμβαδίζει με τον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας και των σκοπών μας.

Αρκετοί από εμάς επιλέγουμε να κάνουμε νέα πράγματα με αφορμή την νέα χρονιά, έτσι και η συντακτική ομάδα του My Lefkada αποφάσισε με την άφιξη του 2016 να ξεκινήσει την δημιουργία μιας νέας στήλης στην οποία σημαντικοί Λευκαδίτες και φίλοι της Λευκάδας θα παρουσιάζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και θα μας μιλούν για την ζωή τους.

Για το ξεκίνημα της νέας στήλης επιλέξαμε τον κ. Χρήστο Σταύρακα συντηρητή έργων τέχνης και ζωγράφο.

xristos stavrakas
Ο Χρήστος Σταύρακας στο σπίτι του στον Άγιο Νικόλα, Βόνιτσας

Ο Χρήστος Σταύρακας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1939 από Λευκαδίτες γονείς. Σε νεαρή ηλικία μετακομίζει στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του ζωγράφου – αγιογράφου Κομνηνού Καλόθετου, ο οποίος διέκρινε το ταλέντο του Χρήστου Σταύρακα, σε μια επίσκεψη του στην Πρέβεζα.

Ο ίδιος πολύ σύντομα τον στέλνει να συναντήσει και να εργαστεί στο εργαστήρι του γνωστού γλύπτη Νίκου Περαντινού.

Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν ο κ. Χρήστος Σταύρακας εργάζεται ως συντηρητής έργων τέχνης, με ειδικότητα στα γλυπτά στο Εθνικό Μουσείο.

Με υπεύθυνο τον κ. Σταύρακα το 1987 άρχισε να λειτουργεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών το εργαστήριο συντήρησης γλυπτών.

Ο κ. Χρήστος Σταύρακας τα τελευταία χρόνια ζει στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας συνεχίζοντας να δημιουργεί πανέμορφα έργα ζωγραφικής ιδιαίτερα δε θαλασσογραφίες.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικο Παιδικό Party του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας “Οι Σκάροι”
Επόμενο άρθροΟι κορυφαίες του Γυναικείου Μπάσκετ τη σεζόν 2014-15