Αρχική Lefkada's Secrets Η εκπομπή “ώραγιαφαΐ” παρουσιάζει το γαστρονομικό πλούτο της Λευκάδας

Η εκπομπή “ώραγιαφαΐ” παρουσιάζει το γαστρονομικό πλούτο της Λευκάδας

0

Ήταν τέλη Ιουνίου (2017), όταν βρεθήκαμε σε ένα παραδοσιακό σπίτι στο Μαραντοχώρι, το όμορφο χωριό της νότιας Λευκάδας, στο σπίτι ενός δικού μας ανθρώπου, της θείας Γιαννούλας, για να μας δείξει, ντυμένη και εκείνη και η όμορφη εγγονή της με την παραδοσιακή Λευκαδίτικη φορεσιά, πώς μαγείρευαν τον παλιό καλό καιρό στα χωριά μας.

Στιγμές από τα γυρίσματα μπορείτε να δείτε [εδώ].

Να λοιπόν που τώρα δυο μήνες σχεδόν μετά, ολοκληρωμένη η εκπομπή «ώραγιαφαΐ» βγαίνει στον αέρα και μας ταξιδεύει και σε άλλα σημεία της Λευκάδας, μαγειρεύοντας κι άλλες υπέροχες Λευκαδίτικες νοστιμιές με φόντο τις μοναδικές εικόνες του πράσινου και της θάλασσας του νησιού.

Έτσι μετά το Μαραντοχώρι και τα καγιανά (παραδοσιακό κολατσιό με αυγά και ντομάτα) που έφτιαξε η θεία Γιαννούλα (Σκληρού) στο μπουχαρί, ο chef της εκπομπής Αλέξανδρος Θεοδωράκης μαγειρεύει παραδοσιακές φακές Εγκλουβής, έχοντας προηγηθεί όλο το σκηνικό που τις ακολουθούν στα φακοχώραφα του Αγίου Δονάτου, και σαβόρο με ολόφρεσκα ψάρια στις ακτές του καταπράσινου διάσημου Σκορπιού.

Στη συνέχεια οι παραδοσιακές πίτες της Λευκάδας είχαν την τιμητική τους, μέσα από γνωστό εργαστήριο της πόλης της Λευκάδας. Στην Καρυά η κα Γεωργία Ραβανή παρουσίασε το παραδοσιακό και πεντανόστιμο έδεσμα της Λευκάδας, το φρυγαδέλι.

Στη συνέχεια η εκπομπή επισκέπτεται διάφορες άλλες τοποθεσίες στο νησί και προτείνει ταβερνάκια και νοστιμιές στα Χορτάτα, τα Σύβοτα, τη Λυγιά, τον Άγιο Νικήτα, την πόλη της Λευκάδας

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τις νόστιμες διαδρομές της Λευκάδας μέσα από την κάμερα της εκπομπής.

Περισσότερες διαδρομές γεύσης στο νησί μπορείτε να δείτε [εδώ]

Ενώ πολλές Λευκαδίτικες παραδοσιακές συνταγές δείτε στην πρώτη και μοναδική εκπομπή μαγειρικής που αφορά στη Λευκάδα στο My Lefkada Chef

Αναλυτικές πληροφορίες για την εκπομπή “Ώρα για Φαί” μπορείτε να δείτε [εδώ]

Πηγή: http://golefkas.gr

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού-Γενίου “Θέαλος”
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Εμμανουήλ