Αρχική Lefkada's Secrets Ο Κύκλος της Ζωής από το Σπύρο Γλένη

Ο Κύκλος της Ζωής από το Σπύρο Γλένη

0
spyros-glenis

spyros-glenis

Σε νέα μουσικά μονοπάτια μας καθοδηγεί ο Λευκαδίτης, γνωστός μουσικός, Σπύρος Γλένης.

Το instrumental κομμάτι “Ο κύκλος της ζωής” σε σύνθεση του Σπύρου Γλένη ξαφνιασε υπέροχα τους καλλιτεχνικούς κύκλους της Αθήνας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Λευκάδας.

Ο ίδιος, σε παλαιότερη συνέντευξη του στο My Lefkada [δείτε εδώ], είχε δηλώσει σχετικά με την προετοιμασία των μουσικών αυτών συνθέσεων: “Έχω την αίσθηση ότι η ζωή μου έχει γίνει με χρώματα, και κάθε περίοδος έχει και ένα διαφορετικό χρώμα. Κάποια στιγμή όλα αυτά τα χρώματα ενώθηκαν και με γέμισαν εμπνεύσεις τις οποίες έχω καταγράψει. Στη μουσική που γράφω υπάρχουν και βιωματικά στοιχεία που κάποιες φορές προκύπτουν ασυνείδητα και κάποιες συνειδητά. Τώρα είμαι έτοιμος να τις μοιραστώ με τους ανθρώπους.

Το πρώτο αποτέλεσμα λοιπόν είναι το κομμάτι “Circle of Life”, το οποίο εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στο Youtube, “συνοδευμένο” από μοναδικές εικόνες του πλανήτη μας και της ανθρώπινης, καταστροφικής, τις περισσότερες φορές, επίδρασης σε αυτόν.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Σπύρο Γλένη και με αγωνία περιμένουμε το επόμενο του βήμα.

Ο Σπύρος Γλένης είναι μουσικός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Από την ηλικία των 10 ετών, έγινε μέλος της οικογένειας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του και την καλλιτεχνική του πορεία. Στα πρώτα του βήματα άρχισε να πειραματίζεται με τα παραδοσιακά κρουστά των οποίων γρήγορα κατέκτησε την τεχνική ενώ δημιούργησε το δικό του ξεχωριστό στυλ.

Κατείχε για 15 χρόνια την θέση του εκπαιδευτή κρουστών οργάνων στο σχολείο λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του Αριστείδη Μόσχου.

Έχει συνεργαστεί με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής ενώ εχει επίσης συμμετάσχει στην ελληνική δισκογραφία, έχοντας παίξει σε πάνω από 3000 τραγούδια.

Παίζουν οι μουσικοί :
Γιάννης Κυφωνίδης — Keyboards
Θάνος Γκιουλετζής — Βιολί Viloin
Χριστόφορος Κροκίδης — Ηλεκτρική κιθάρα Electric Guitar
Σταύρος Παζαρέντζης Νέυ — Κλαρίνο Ney — Clarinet
Κώστας Λιόλιος — Τύμπανα Drums
Γιώργος Ζαφειρίου – Μπάσο Bass
*Τα πλάνα είναι από τα ντοκιμαντέρ Home & Oceans

Προηγούμενο άρθροΗ Δημοτική Κίνηση “Όλοι για τη Λευκάδα” για τα σκουπίδια
Επόμενο άρθροΔυο βίντεο για τη φυσική καλλιέργεια