Αρχική Lefkada's Secrets Το παλιό χωριό των Καρυωτών

Το παλιό χωριό των Καρυωτών

0
panos-skiadas

panos-skiadas

Εγκατάλειψη λόγω… μετοίκησης.

Τον κυρ Παναγιώτη Σκιαδά ακολούθησε η κάμερα του My Lefkada ανάμεσα στα απομεινάρια του παλιού χωριού των Καρυωτών Λευκάδας. Το χωριό βρισκόταν στην πλαγιά του βουνού πάνω από την θέση που βρίσκονται σήμερα οι Καρυώτες.

Μόνο μερικά ερείπια έχουν απομείνει να θυμίζουν την ύπαρξη των Καρυωτών με τις 50 και πλέον οικογένειες και τα 80 παιδιά του σχολείου. Η μετοίκηση του χωριού στην σημερινή θέση έγινε, όπως μας είπε ο κυρ Πάνος, λόγω ενός μεγάλου βράχου που βρισκόταν πάνω από το χωριό, ο οποίος υπήρχε κίνδυνος να φύγει από την θέση του σκορπώντας την καταστροφή. Φυσικά ο βράχος αυτός ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην θέση του ακλόνητος.

Για τον ίδιο λόγο σύμφωνα με μαρτυρίες των παλαιότερων έχει πραγματοποιηθεί η μετοίκηση κι άλλων χωριών της Λευκάδας, όπως του Ρουπακιά αλλά και του παλιού χωριού της Πλαγιάς Αιτ/νιας.

Ο κυρ Πάνος Σκιαδάς είναι ένας από τους ελάχιστους παλιούς κατοίκους του χωριού που επιμένει ακόμα να περιφέρεται στα μονοπάτια που περπατούσε όταν ήταν παιδάκι. Μαζί του σε μια από αυτές τις βόλτες τον ακολουθήσαμε και εμείς και καταγράψαμε το βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε περισσότερα οδοιπορικά του My Lefkada [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΆκυρη η απόφαση του Δ.Σ. για την αύξηση των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης
Επόμενο άρθροΈκοψαν την πίτα τους οι Επαγγελματίες της Νικιάνας