Αρχική Lefkada's Secrets Η συναυλία του συνόλου πνευστών Lefkas Brass

Η συναυλία του συνόλου πνευστών Lefkas Brass

0
Screenshot 2

Screenshot 2

Στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Χορωδίας.

Βίντεο από την εμφάνιση του μουσικού συνόλου πνευστών από την Λευκάδα, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Νέας Χορωδίας Λευκάδας.

Το σύνολο “Lefkas Brass” δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1994 από νέους Λευκαδίτες Μουσικούς, προερχόμενοι όλοι από τα φυτώρια της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας..

Σκοπός του είναι η ενθάρρυνση των νέων και η προσέλευσή τους στην ποιοτική μουσική, η αναβάθμιση της μουσικής παιδείας στον τόπο τους και γενικότερα.

Προωθεί καινούργια έργα γραμμένα για μικρά σύνολα από Έλληνες και ξένους συνθέτες (Σφέτσας, Ντρέλας, Μεσσήνης, Ferrante Antrea) μεταγράφοντας και διασκευάζοντας κομμάτια από το μεσαίωνα, αναγέννηση και το μπαρόκ, έως την σύγχρονη εποχή και από το χώρο της δύσης έως την παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική δημιουργία.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες τόσο του Λυρικού θεάτρου (Βρακατσέλη Ιωάννα μετζοσοπράνο, Σφυρή Ιωάννη βαρύτονο ) όσο και με καλλιτέχνες του έντεχνου ρεπερτορίου & σολίστες ( Σγουρόπουλο Αντρέα κιθάρα & τραγούδι, Δανάη Σγουροπούλου τραγούδι, Πέτρο Κούρτη κρουστά, Γλένη Ιωάννη τούμπα ).

Αποτελείται από τέσσερα μόνιμα μέλη και η σύστασή του διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του εκάστοτε ρεπερτορίου (quartet,quintet,sextet κλπ.).

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αθήνα, Κεφαλονιά, Κυπαρισσία, Άρτα, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόλο, Πρέβεζα και Λευκάδα, καθώς και στο εξωτερικό Ιταλία, Γαλλία και Αυστρία, συμμετέχοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ.

Οι μουσικοί που αποτελούν το σύνολο είναι οι: Μεσσήνης Γεράσιμος, Σκληρός Γεράσιμος, Λάζαρης Γιάννης και Μεσσήνης Θεμιστοκλής.

Προηγούμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στο Άκτιο
Επόμενο άρθροΗ Περιφέρεια στην Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου