Αρχική Lefkada's Secrets Παρουσία του γιου του ήρωα Δ. Ζαμπέλη και συγγενών άλλων βετεράνων η...

Παρουσία του γιου του ήρωα Δ. Ζαμπέλη και συγγενών άλλων βετεράνων η εκδήλωση του Πολιτιστικού Λευκάδας της Μελβούρνης

1
Ο πυροβολητής Δημήτρης Ζαμπέλης, δευτερότοκος γιος του Γεράσιμου Ζαμπέλη από το Μαραντοχώρι και της Louisa-Elizabeth Sievers. Φώτο: National Archives of Australia

Αθρόα αναμένεται η συμμετοχή των μελών στην Κυριακάτικη εκδήλωση μνήμης με σκοπό την απόδοση τιμής στους Λευκαδίτες που κατατάχθηκαν στις τάξεις των Αυστραλιανών Ένοπλων Δυνάμεων και πολέμησαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους.

Η παρουσία του γιου του τιμώμενου Δημήτρη Ζαμπέλη, Πήτερ, και μελών της οικογενείας τους, καθώς και του εγγονού του υποσμηνία Βασίλη Ντέλλα, Κρις και των παιδιών των αδελφών υποσμηνιών Γεράσιμου, Παύλου και Πωλ Σουμίλα, τιμά ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η εκδήλωση, θα γίνει στο Moonlight Receptions, 622 Nicholson St., στο North Fitzroy. Στις 2μμ θα σερβιριστούν μεζεδάκια και θα προσφερθούν ποτά. Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα και στο τέλος καφές και γλυκά.

Η έναρξη αναμένεται εντυπωσιακή με παρέλαση ομάδας τυμπανιστών του Oakleigh Grammar, καθώς και η λήξη, με χορούς από τη Λευκάδα από την Ακαδημία Xορού «Πήγασος».

Ομιλητής, είναι ο πρώην πρόεδρος κ. Χρήστος Μελάς. Τον Όρκο των στρατιωτών, θα διαβάσει ο κ. Παναγιώτης Κατσαΐτης.

Θα παραστούν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους η γενική πρόξενος κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, η ομοσπονδιακή βουλευτής Calwell, κ. Μαρία Βαμβακινού, η οποία θα διαβάσει μήνυμα του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Bill Shorten, ο βουλευτής Bentleigh κ. Νίκος Στάικος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τoν πρωθυπουργό της Βικτώριας και τον υπουργό Βετεράνων κ. John Eren, ο βουλευτής South Barwon κ. Ανδρέας Κάτος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον αρχηγό της πολιτειακής αντιπολίτευσης κ. Matthew Guy, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Επετείων Λήμνου-Καλλίπολης, της Μάχης της Κρήτης, των Ελληνικών Τμημάτων Αποστράτων, πρόεδροι και αντιπρόσωποι παροικιακών οργανισμών και φυσικά των μελών.

To Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί και δημόσια τον δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, για το συγχαρητήριο μήνυμα, τον πρόεδρο του Ελληνικού Παραρτήματος RSL Μελβούρνης κ. Αναστάσιο Κυρίτση, τον ιστορικό Jim Claven και την καθηγήτρια κ. Μιράντα Γαζή, για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς και προμηθευτές των εδεσμάτων και γλυκών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ωστόσο παρακαλούνται τα μέλη να τηλεφωνήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η Λευκάδα μας είναι γενέτειρα μεγάλων προσωπικοτήτων της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, πατριωτών, αγωνιστών.

Ένας μικρός τόπος, η ιδιαίτερη πατρίδα μας, έχει να επιδείξει λαμπρά ονόματα, που οι ιδέες και τα νοήματά τους μας καθοδηγούν, μας εμπνέουν, μας διδάσκουν.

Οι συμπατριώτες μας στο διάβα των χρόνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έχουν αγωνιστεί με αυτοθυσία για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Έννοιες διαχρονικές, αξίες παντοτινές, που οι Λευκαδίτες αγωνιστές ανέδειξαν με μάχες.

Συνέβαλαν στην ελεύθερη πατρίδα, δίνοντας στις επόμενες γενιές το παράδειγμα και το έναυσμα για συμμετοχή στη μάχη της ανεξαρτησίας, της κατάκτησης της πολυπόθητης ελευθερίας.

Δείτε σχετικά [εδώ] και [εδώ]

Πηγή

Επιλογή άρθρου: Σκλαβενίτη Χρυσούλα

Προηγούμενο άρθροΓιατί οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι οι πιο εργατικοί στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή αθλητών του Φιλανδρου στο Lefkas Trail Run 2017