Αρχική Lefkada's Secrets Παιδιά ονείρου

Παιδιά ονείρου

0

Γράφει ο Σπύρος Γλένης.

Η ιστορία μας αυτή αρχίζει το έτος 1977, όταν ζητήθηκε από την Φιλαρμονική να φτιαχτεί μία ορχήστρα από παιδιά για να γίνει μία παιδική εκδήλωση. Από αυτή την ορχήστρα ενώθηκαν κάποια παιδιά που κάνουν την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους σε αποκριάτικη βραδιά στο Τουριστικό Περίπτερο το 1978 και χωρίς να το καταλάβουν είχε αρχίσει το ομορφότερο και ατελείωτο ταξίδι στα λημέρια του Απόλλωνα με εφόδια το ταλέντο, την αγάπη και την αλήθεια τους. Επειδή όμως οι παρέες με τις αλήθειες τους γράφουν την ιστορία τους ποτέ δεν ξέχασαν από πού ξεκίνησαν, ποτέ δεν ξέχασαν τους ανθρώπους με αξίες από τους οποίους μπολιάστηκαν και μαζί με τα δικά τους πιστεύω τα κουβαλάνε σαν ακριβή προίκα στην δική τους πορεία. Νοιώθω περήφανος που συνυπήρξα με αυτά τα παιδιά, νοιώθω ευλογημένος όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να βρίσκομαι και να παίζω με αυτά τα παιδιά, που σε όλη την διάρκεια της κοινής μας πορείας μέχρι σήμερα αλλά και πάντα είμαστε αλλεργικοί σε οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με αγνές προθέσεις. Και το σημαντικότερο δεν νοιώσαμε ποτέ ένοχοι για ό,τι έχουμε προσφέρει γιατί το μόνο μέλημά μας ήταν, είναι και θα είναι να βοηθάμε όπου και όπως μπορούμε τοξεύοντας την υποκρισία και την υπεροψία και αγκαλιάζοντας όλες τις αληθινές στιγμές και ποτέ μα ποτέ δεν φορέσαμε και ούτε θα φορέσουμε το ρούχο της μιζέριας. Οι μνήμες που μας συντροφεύουν μαζί με την αγάπη γι΄ αυτό που κάνουμε έγιναν οδηγός να περάσουμε την ψυχή μας στον παράδεισο της μουσικής. Τελειώνοντας θέλω να πω στους φίλους μου Αυγουστίνο, Μιχάλη, Θανάση εύχομαι ο θεός να μας έχει υγιείς να συνεχίζουμε το ταξίδι που μαζί αρχίσαμε και να συνεχίζουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο με χαμόγελο.

Σπυρίδων Γλένης

ΣΠYPOΣ ΓΛENHΣ, MIXAΛHΣ KOΓKAΣ, ΦΩNTAΣ ΣTAMATEΛOΣ, ΣTAΘHΣ BPETΤOΣ, AYΓOYΣTINOΣ KAPABIAΣ, ΘANAΣHΣ MHTΣOYPAΣ. AΠOKPIATIKOΣ XOPOΣ ΣΤΟ TOYPIΣTIKO ΠEPIΠTEPO. 1978.

ΣΠYPOΣ ΓANTZIAΣ, ΘANAΣHΣ MHTΣOYPAΣ, MIXAΛHΣ KOΓKAΣ ΣΠYPOΣ ΓΛENHΣ KAI O MAEΣTPOΣ NIKOΣ ΘANOΣ. XOPOΣ ΣTHN ΠPEBEZA. 1979.

Περισσότερα για τον κ. Σπύρο Γλένη μπορείτε να διαβάσετε στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2010 στον Νίκο Καββαδά και στο My lefkada πατώντας [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΑποκριάτικο μακιγιάζ “Ice Queen” από την Βασιλική Βονιτσάνου
Επόμενο άρθρο21η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας