Αρχική Lefkada's Secrets Ρουπακιάς – Το μαγεμένο χωριό

Ρουπακιάς – Το μαγεμένο χωριό

0

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2010/02/roupakias4.jpg

Ανάμεσα στα ψηλά κυπαρίσσια και στις αιωνόβιες ελιές υπάρχουν τα απομεινάρια του χωριού “Ρουπακιάς”.

Το χωριό αυτό ποτέ δεν είχε πολλούς κάτοικους και έτσι ήταν από τα πρώτα χωριά της Λευκάδας που ερημώθηκαν. Για να φτάσουμε στο χωριό ρωτήσαμε για να μάθουμε που ακριβώς είναι και μας είπαν ότι θα πρέπει να πάμε στο χωριό Άγιος Πέτρος του Δήμου Απολλωνίων και εκεί να ρωτήσουμε πάλι. Φτάνοντας λοιπόν στην πλατεία του Άγιου Πέτρου ρωτήσαμε έναν κάτοικο της περιοχής πως θα πάμε στο Ρουπακιά. – 67 χρόνια τώρα πρώτη φορά με ρωτάνε για το Ρουπακιά, μας είπε και στην συνέχεια μας εξήγησε πως να φτάσουμε. Αφού ήπιαμε καφεδάκι στο καφενείο του Μπάμπη στην πλατεία του Άγιου Πέτρου, ακολουθήσαμε την διαδρομή που μας είπε ο ευγενικός κύριος και μετά από 2 σχεδόν χιλιόμετρα συναντήσαμε την μικρή εκκλησία του χωριού.

Συνεχίζοντας βρήκαμε τα πρώτα σπίτια που έχουν απομείνει ερειπωμένα, κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο ακούσαμε τον δυνατό ήχο από το νερό που τρέχει…… Μετά από λίγα μέτρα βρεθήκαμε μπροστά από ένα πέτρινο τοξοτό γεφύρι που από κάτω κυλούσε ορμητικά το νερό του μικρού ποταμού. Ένα θέαμα πολύ εντυπωσιακό πραγματικά. Κοιτάζοντας τα ορθάνοιχτα παραθύρια των σπιτιών νομίζει κάνεις ότι ξαφνικά θα δει κάποιον να ξεπροβάλει ξαφνικά μέσα από το μαύρο σκοτάδι. Ακούγοντας το νερό να τρέχει κάτω από το γεφύρι νομίζει ότι ακούει παιδικές φωνές και γέλια από παιδιά που παίζουν με το νερό. Αυτό το μέρος έχει την δύναμη να μαγεύει και εμείς που περπατήσαμε ανάμεσα από τα ερείπια το νιώσαμε αυτό.

Για να πάει κανείς στο χωριό μπορεί να πάει από Βασιλική στρίβοντας στην Πόντη στο δρόμο για το πυρηνελαιουργείο , επίσης όπως αναφέραμε παραπάνω μπορεί να πάει και από Άγιο Πέτρο κάνοντας έτσι και μια στάση στο καφενείο του “Μπάμπη” στην πλατεία για καφεδάκι και για να πάρει πληροφορίες για το πως θα φτάσει μέχρι το χωριό. Εμείς προτρέπουμε τους Λευκαδίτες να πάρουν την παρέα τους και το αυτοκίνητο τους και να κάνουν μικρές εκδρομές στο νησί μας που πραγματικά έχει πολλά όμορφα μέρη που οι περισσότεροι δεν έχουμε πάει. Με αυτόν τον τρόπο περνάμε μερικές ώρες ευχάριστα ενώ μαθαίνουμε τον τόπο μας και στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις που υπάρχουν στα χωριά όπως καφενεδάκια, μπακάλικα κ.α. Δεν είναι ανάγκη να πίνουμε τον καφέ μας μόνο στις καφετέριες τις πόλης της Λευκάδας.

Αν κάποιος από τους αναγνώστες κάνει κάποια εκδρομή σε κάποιο μέρος της Λευκάδας και τραβήξει φωτογραφίες θα χαρούμε να τις δημοσιεύσουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρυσόστομο Βρεττό για την βοήθεια του και την μοναδική παρέα του.



 

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο στον Επίσκοπο
Επόμενο άρθροΚόβουν το ρεύμα στον Δήμο Λευκάδας