Αρχική Lefkada's Secrets Σφακιώτες Λευκάδας. Το Λίνκο της Καρδιάς μας

Σφακιώτες Λευκάδας. Το Λίνκο της Καρδιάς μας

0

exofilo

Κατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το βιβλίο του Θοδωρή Γεωργάκη.

Μεγάλη η χαρά σήμερα για την ομάδα του My Lefkada, αφού έχουμε την τιμή να δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας το εξαιρετικό βιβλίο “Σφακιώτες Λευκάδας: Το Λίνκο της Καρδιάς μας” του συνεργάτη μας Θοδωρή Γεωργάκη, ο οποίο για αρκετό καιρό τώρα, επιμελείται την στήλη “Παρεμβάσεις” στην οποία δημοσιεύει πάντα ενδιαφέροντα άρθρα.

Άνθρωπος δραστήριος, με ευαισθησίες και ενδιαφέροντα ο Θοδωρής, ακούραστος, μελέτησε για χρόνια την ιστορία της περιοχής των Σφακιωτών Λευκάδας, συλλέγοντας στοιχεία για την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή, αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του με κόπο, επιμονή αλλά και μεράκι, κατάφερε και τα συγκέντρωσε στο ψηφιακό βιβλίο το οποίο δημοσιεύουμε σήμερα και το οποίο ευχόμαστε πολύ σύντομα να δούμε και σε έντυπη μορφή.

Δημοτικό σχολείο Πινακοχωρίου. Ιούνιος 1965. Ο συγγραφέας στο μέσον με την μπόλια... επ' ώμου
Δημοτικό σχολείο Πινακοχωρίου. Ιούνιος 1965. Ο συγγραφέας στο μέσον με την μπόλια… επ’ ώμου

Ο ίδιος για το βιβλίο του αναφέρει:

Χρόνια ολόκληρα, από φοιτητής, στροβίλιζε στο μυαλό μου η ιδέα να γράψω για τον τόπο που γεννήθηκα, για τους Σφακιώτες Λευκάδος. Μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία,  μια ιστορία με εξεγέρσεις και επαναστάσεις κατά των ξένων δυναστών, που γνώρισε το νησί της Λευκάδος, στο διάβα των αιώνων, και η οποία ιστορία  θα μπορούσε κάλλιστα να συγκεντρώσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, όμως χάνεται και αυτή μέσα στην δίνη των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Υλοποιώντας αυτό τον μύχιο πόθο μου, συγκέντρωνα λιθαράκι-λιθαράκι κάθε στοιχείο, που συναντούσα, για τους Σφακιώτες, εντός και εκτός Λευκάδος, προκειμένου, κάποια στιγμή, να μπορέσω να δημιουργήσω ένα βιβλίο. Αυτή η δυνατότητα  μου δόθηκε ευθύς μόλις περάτωσα την τραπεζική μου καριέρα και πέρασα στο στάδιο της συνταξιοδότησης.

Δεν είμαι επαγγελματίας συγγραφέας. Είμαι, όμως, επαγγελματίας … εραστής των Σφακιωτών και της Λευκάδος  γενικώτερα. Θεωρώ, ως εκ τούτου, πως, αυτή η πρωτόλεια δουλειά μου, θα τύχει της επιείκειας των αναγνωστών, και κυρίως θα υπάρξουν, ευελπιστώ, θετικά και δημιουργικά σχόλια, τα οποία, όντας σε ηλεκτρονική ακόμη μορφή το βιβλίο, θα μου δοθεί η ευκαιρία να τα ενσωματώσω, ώστε να προχωρήσω στην έκδοσή του.

Θέλω να ευχαριστήσω την φιλόξενη ιστοσελίδα”My Lefkada”  και τον ιδιοκτήτη της  Νίκο Καββαδά, που μου δίνουν την ευκαιρία να απευθυνθώ στους αναγνώστες, με τούτο το ταπεινό μου πόνημα, για το Λίκνο της καρδιάς μου, τους Σφακιώτες Λευκάδος.

Ευχαριστώ
Θοδωρής  Γεωργάκης

foto2
Γυμνασιόπαιδα της δεκαετίας του 1950, κοντοβράκι και πηλήκιο με σήμα την κουκουβάγια. Πρώτος αριστερά ο ιερέας, σήμερα, π. Ιωάννης Σκιαδαρέσης

Βιογραφικό του συγγραφέα

Γεννήθηκε στο Πινακοχώρι Σφακιωτών Λευκάδος το 1954. Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έκανε επαγγελματική καριέρα σαν τραπεζικό στέλεχος σε μεγάλα καταστήματα των Αθηνών, ενώ επί εξαετία χρημάτισε Διευθυντής σε τραπεζικό κατάστημα της Λευκάδας. Στις αρχές του 1980 ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία, σε αθηναϊκές εφημερίδες, κυρίως στα θέματα της ιστορικής ομάδας της ΑΕΚ.

Στην Λευκάδα, παρουσίασε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, εκπομπή για πολιτιστικά, ιστορικά και λαογραφικά θέματα του νησιού της Λευκάδας, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Προσωπική του δημιουργία είναι το CD “Μουσικό Σεργιάνι στην Λευκάδα” με σπάνια Λευκαδίτικα τραγούδια του παρελθόντος.


Κατεβάστε το βιβλίο από κάνοντας [κλικ εδώ]

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση της ΚΝΕ την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΤο ταξίδι μας για την Γαλιλαία