Αρχική Lefkada's Secrets The Small Kitchens of Greece: Lefkada

The Small Kitchens of Greece: Lefkada

0

jeffrey-olgaΤο πρώτο επεισόδιο της διαδικτυακής εκπομπής μαγειρικής στα αγγλικά, με συνταγή από την Λευκάδα.

Στις στην ιστοσελίδα μας αναρτήθηκε το πρώτο επεισόδιο της μοναδικής μέχρι σήμερα εκπομπής μαγειρικής του νησιού μας, με τίτλο “My Lefkada Chef“. Στο πρώτο εκείνο επεισόδιο το οποίο παρουσίασε η Θεοδώρα Μανωλίτση, η αυτοδίδακτη μαγείρισσα Όλγα Μανωλίτση μαγείρεψε για τους αναγνώστες του My Lefkada την παραδοσιακή χορτόπιτα της Λευκάδας.

Η εκπομπή My Lefkada Chef είχε σαν σκοπό την καταγραφή και την παρουσίαση, για πρώτη φορά σε βίντεο, των παραδοσιακών συνταγών του νησιού μας και την προώθηση τους μέσω του διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια διήρκεσε τρία χρόνια και γυρίστηκαν περίπου 70 βίντεο τα οποία έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας και δη τους Λευκαδίτες του εξωτερικού.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθούσαν ανελλιπώς τα βίντεο, ήταν και ο Jeffrey Breaux, ένας Αμερικανός μάγειρας ο οποίος έχει πάθος με την Ελληνική κουζίνα και ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 6 περίπου χρόνια.

Ο Jeffrey παρακολουθώντας τον μοναδικό τρόπο που η Όλγα Μανωλίτση μαγείρευε τις συνταγές της Λευκάδας, επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε να έρθει στην Λευκάδα προκειμένου να μας  γνωρίσει μας και να συναντήσει από κοντά την Όλγα. Όπερ και εγένετο!

Ο Jeffrey ήρθε στην Λευκάδα, γνωρίστηκε με την Όλγα και ανέπτυξε μαζί της μια εξαιρετική σχέση φιλίας με κοινό στοιχείο το ενδιαφέρον για την παραδοσιακή κουζίνα της Λευκάδας. Μάλιστα ήταν τόση η αγάπη του για τις λευκαδίτικες συνταγές και κατ΄ επέκταση για το νησί μας, που παρέτεινε την παραμονή του στην Λευκάδα για αρκετούς μήνες, κατά τους οποίους επισκεπτόταν καθημερινά την Όλγα που του έδειχνε με χαρά τα μυστικά της Λευκαδίτης κουζίνας.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της διαδικτυακής σειράς μαγειρικής  The Small Kitchens of Greece στα οποία  ο Jeffrey  παρουσιάζει το γευστικό πλούτο και την ομορφιά του νησιού και μαγειρεύει η Όλγα.

Σήμερα με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο επεισόδιο το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω και ευχόμαστε στον Jeffrey Breaux καλή επιτυχία στην προσπάθεια του.

Προηγούμενο άρθροΗ εκποίηση του Ελληνικού και το απέραντο θράσος της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα της ημερίδας για τον σακχαρώδη διαβήτη