Αρχική Lefkada's Secrets Σύφλογο: γεύσεις με υποσχέσεις

Σύφλογο: γεύσεις με υποσχέσεις

0
pegasus LARGE t 1101 54312229

pegasus LARGE t 1101 54312229

Αφιέρωμα της εφιμερίδας “Έθνος” στο λευκαδίτικο κρασί “Σύφλογο”.

«Σύφλογο» σημαίνει «εκεί που σμίγουν όλες οι φλόγες», «φλογερό πάθος», «έξαψη». Αυτό που προσφέρουν τα κρασιά της οικογένειας Παπανικολοπούλου δηλαδή.

Μια μικρή οικοτεχνία στο ορεινό χωριουδάκι Πλατύστομα της Λευκάδας παράγει τα πιο αγνά κρασιά σε περιορισμένες ποσότητες από το 1994. Ιδιοκτήτες, ο Διονύσης και η Μαρία Παπανικολοπούλου που αξιοποίησαν την οικογενειακή εμπειρία γενεών στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση, και έστησαν το δικό τους εργαστήριο παραγωγής και εμφιάλωσης Τοπικού Οίνου Λευκάδας. 

Θα τα αναγνωρίσετε από τη συμβολική ετικέτα όπου απεικονίζεται η επιστροφή του Οδυσσέα στο πατρικό του, και την υποσχόμενη μοναδικές οινικές εμπειρίες ονομασία «Σύφλογο».

Οποτε βρεθείτε στο νησί, ο Διονύσης και η Μαρία θα σας ξεναγήσουν (κατόπιν συνεννόησης) στα υπόγεια πετρόχτιστα κελάρια τους. Εδώ το κρασί απολαμβάνει τις πλέον ιδανικές συνθήκες ωρίμανσης και παλαίωσης, σε επιλεγμένα δρύινα γαλλικά βαρέλια που αποτρέπουν από τη χρήση συντηρητικών ή άλλων χημικών προσθέτων, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα δοκιμάσετε μία – μία τις μοναδικές γεύσεις που κλείνουν μέσα τους τα μπουκάλια «Σύφλογο»: Λευκός Ξηρός, Ερυθρωπός Ξηρός, Ερυθρός Ξηρός, Μπρούσκο ή Ερυθρός Ημίγλυκος, θα συμφωνήσετε πως πίνονται όλα ως… άσπρο πάτο!

Επισκέψιμο Εργαστήρι Τοπικού Οίνου Λευκάδας «Σύφλογο»
T: 26450 41674, 6973 217833
www.siflogo-lefkada.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή στον Υπ. Μεταφορών για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚοντά στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς ο Περιφερειάρχης