Αρχική Life Style St. Patrick’s Day στο Irish Rover

St. Patrick’s Day στο Irish Rover

0
proof-72

proof-72

Δευτέρα 17 Μαρτίου από τις 3 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ!.

Ελάτε να γιορτάσουμε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Irish Rover, την αυθεντική Ιρλανδέζικη pub στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας, αυτή τη Δευτέρα 17 Μαρτίου από τις 3 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ! Δοκιμάστε παραδοσιακή κουζίνα, βαρελίσια μπίρα και επιλεγμένα Ιρλανδικά ουίσκι, ακούστε παραδοσιακή μουσική από την Ιρλανδία και διασκεδάστε με μεταμφιέσεις και χορό αλλά κυρίως με άφθονο Ιρλανδέζικο κέφι.
Μην ξεχάσετε να φορέσετε κάτι πράσινο!

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (Αγγλικά: Saint Patrick’s Day, Ιρλανδικά: Lá Fhéile Pádraig) είναι μια θρησκευτική γιορτή με ποικίλα λαϊκά δρώμενα που γιορτάζεται στις 17 Μαρτίου κάθε χρόνο. Τιμά την κοίμηση του κατά γενική παραδοχή προστάτη άγιου της Ιρλανδίας.
Η ημέρα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Πατρίκιο (385-461) και την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία αλλά και στην Ιρλανδική παράδοση και πολιτισμό γενικά. Οι εορτασμοί στην Ιρλανδία αλλά και στις πολυπληθείς κοινότητες μεταναστών στο εξωτερικό περιλαμβάνουν συνήθως μεγάλες παρελάσεις, φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορών ενώ όλοι ντύνονται με κάτι πράσινο και στολίζονται με τριφύλλια (shamrock). Το πράσινο είναι το χρώμα της Ιρλανδίας, μιας χώρας με απέραντες ανοιχτές πεδιάδες και χαμηλούς λόφους, ενώ το τριφύλλι λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Άγιο Πατρίκιο προκείμενου να διδάξει στους παγανιστές μέχρι τότε κάτοικους του νησιού την έννοια της Αγίας Τριάδας (τρία φύλλα – ένα φυτό).

Η βασική μασκαράτα και ταυτόχρονα σύμβολο της Ιρλανδικής παράδοσης είναι τα περίφημα πρασινοντυμένα και μονίμως μεθυσμένα ξωτικά (leprechaun / leipreachán) που φτιάχνουν παπούτσια, αποθηκεύουν το χρυσάφι τους σε κιούπια (pot of gold) θαμμένα στην άκρη του ουράνιου τόξου και λατρεύουν τις σκανταλιές. Αν κάποιος άνθρωπος τσακώσει ένα από αυτά τότε εκείνο είναι υποχρεωμένο να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές. Στα σύμβολα της Ιρλανδίας συγκαταλέγονται επίσης το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι που προαναφέρθηκαν καθώς και η κέλτικη άρπα (celtic harp / cláirseach) που μαζί με το βιολί (fiddle), το φλάουτο (flute) και την πίπιζα (uilleann pipes) αποτελούν τα βασικά όργανα της παραδοσιακής Ιρλανδικής μουσικής.

Η παράδοση λέει ότι για την μέρα του Αγίου Πατρικίου σταματάει προσωρινά η νηστεία της Σαρακοστής και ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ, γι’ αυτό μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα ή να πιείτε έστω ένα ποτήρι μαύρης βαρελίσιας μπύρας…
Σας περιμένουμε!

The Irish Rover pub & grub
Κεντρική Πλατεία Λευκάδας & Καλκάνη 19
http://www.facebook.com/irishrover.pub.lefkas

Προηγούμενο άρθροΕλεύθεροι(;) Πολιορκημένοι
Επόμενο άρθροΕκδρομή του ΣΥΜΟΛ στην Αλβανία