Αρχική Life Style Η Ρωσία ακούει τον Λευκαδίτη Ανδρέα Κανέλο

Η Ρωσία ακούει τον Λευκαδίτη Ανδρέα Κανέλο

0
kanelos

kanelos

Ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Ρωσία παίζουν φανατικά Ανδρέα Κανέλλο!

Εσείς ξέρετε τον συνθέτη-τραγουδίστη από την Λευκάδα που ονομάζεται Ανδρέας Κανέλλος; Ούτε κι εγώ. Αντίθετα, η Ρωσία τον ξέρει. Είναι μια ακόμα από τις ιστορίες επιτυχίας στο Youtube, η οποία πρόκειται για έναν νεαρό ανεξάρτητο καλλιτέχνη που γράφει και τραγουδάει δικά του κομμάτια και κάνει τα πάντα μόνος του. Χωρίς δισκογραφικές εταιρίες, χωρίς διάσημους παραγωγούς, χωρίς πλούσιους γονείς. Οι Ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν παίζουν ακόμα τα τραγούδια του. Η επιτυχία έμοιαζε μια αδύνατη αποστολή. Ομως…

…Ενώ όλες οι πόρτες φαινόταν κλειστές, μια ομάδα ενθουσιωδών υποστηρικτών στη Ρωσία ανακάλυψε τον Ανδρέα από το YouTube. Μοιράστηκαν και υπέβαλαν τα τραγούδια του στους ρωσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός dance τραγουδιού με τίτλο “Εσύ κι εγώ”. Τα στατιστικά στοιχεία είναι τα εξής: το κομμάτι μεταδίδεται από 74 ραδιοφωνικούς σταθμούς, και ακούγεται σε 198 πόλεις και χωριά της Ρωσίας ενώ η θέση του κομματιού στο “Top Hit Weekly Chart” της Ρωσίας είναι αποκλειστικά 201ο, στο “Top Hit Weekly Audience Choice Chart” (Επιλογή κοινού) το ίδιο τραγούδι την περασμένη εβδομάδα κατέληξε την 36η θέση. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι ζητούν το “Εσύ κι εγώ” σε τακτική βάση από τους djs στα ραδιόφωνα. Δεν είναι και τόσο άσχημο αποτελέσμα για ένα τραγούδι εξ ‘ολοκλήρου γραμμένο και με παραγωγή από ένα μόνο πρόσωπο, το οποίο τραγουδιέται σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνουν οι Ρώσοι. Ο Ανδρέας έχει επίσης το δικό του μικρό funclub στη Ρωσία, με πάνω από 1300 φαν στο γκρουπ του στο “VK” (Ρωσική ισοδύναμο του Facebook) που δημιουργήθηκε αυτό το καλοκαίρι.

Περίεργα τα πραγματα με την επιτυχία τελευταία….έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Ανδρέας Κανέλλος, 26 χρονών, είναι ένας συνθέτης-τραγουδιστής με ποπ-ροκ προσανατολισμούς με καταγωγή απ’ τη Λευκάδα. Χαρακτηρίζεται κυρίως απ’ τις μελωδικές και αισθαντικές του μπαλάντες ερμηνευοντάς τες μέ έναν ιδιαίτερα ζεστό και άμεσο τροπο.

Η πρώτη του μπαλάντα “Για σένα” ηχογραφήθηκε απλά με ένα πιάνο και χωρίς κάποια ενορχήστρωση έχοντας αξιοσημείωτη ανταπόκριση απ’ το κοινό στο Youtube ξεπερνώντας τις 110.000 προβολές κινώντας έτσι το ενδιαφερον διαφόρων ελληνικών και γερμανικών ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι επικοινώνησαν με τον Ανδρέα ζητώντας το κομμάτι του. Το “Για σένα απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και συνέχισε να αγαπιέται απ το κοινό πράγμα ασυνήθιστο για ένα κομμάτι που δεν είχε ουτε καν ενορχήστρωση η κάποια παραγωγή όντας ηχογραφημένο σε κάποιο ερασιτεχνικό στούντιο σε πολύ μικρό χρονικά διαστήμα με σκοπό να είναι ένα απλό ντέμο.

Κατά τη διάρκεια των μουσικών σπουδών του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα ο Ανδρέας ξεχώρισε για το ηχόχρωμα της φωνής του. “Οι καθηγητές μας έλεγαν ότι οι επαγγελματίες συνθέτες αφιέρωναν πάντα ένα συγκεκριμένο μέρος της ημέρας τους για να γράφουν τραγούδια και μελωδίες, θα κάθονταν για παράδειγμα από τις 6 εως τις 9 και θα έπρεπε να είναι παραγωγικοί ασχέτως αν είχαν έμπνευση η όχι. Εγώ προσωπικά δε θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό! Δεν είμαι καθόλου άνθρωπος του προγραμματισμού και της πειθαρχίας, η μόνη στιγμή που θα κάτσω στο πιάνο μου ή θα παίξω με τη κιθάρα μου είναι μόνο όταν το θέλω πραγματικά, όταν το έχω απόλυτη ανάγκη!” λέει ο Ανδρέας.

Ο Ανδρέας το καλοκαίρι του 2012 κυκλοφόρησε το καινούργιο του κομμάτι με τίτλο “Εσύ κι εγώ” , το οποίο είχε επιτυχία στη Ρωσία (το τραγούδι ήταν μέσα στο «Top Hit 40 Chart» Επιλογή κοινού), και αυτή τη στιγμή δουλέυει πάνω στο πρώτο του αλμπουμ.

Ακούστε το τραγούδι “Εσύ κι εγώ” εδώ:

Στατιστικά από:
http://vk.com/andreaskanellos
http://www.tophitru.com/cgi-bin/trackinfo.cgi?id=39346
http://tophit.ru/airplay_orders.shtml?week_st=1347912000

New Digital Single “Esy ki Ego” by Andreas Kanellos is available now on iTunes:
http://itunes.apple.com/gr/album/esy-ki-ego-single/id539986992
www.facebook.com/AndreasKanellos
andreas-kanellos.com
http://www.youtube.com/user/andrew3567

Προηγούμενο άρθροH σημασία των ονομάτων
Επόμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ενός ημεδαπού