Αρχική Μόνιμες Στήλες 5 απλά βήματα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

5 απλά βήματα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

0

fall-closet-staples-the-girl-from-panama-3

Τι να φορέσω αύριο; Αν ξοδεύετε περισσότερα από πέντε λεπτά για να απαντήσετε στην ερώτηση, ίσως αυτό σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο έχετε οργανώσει την ντουλάπα σας. Ο Σεπτέμβριος είναι μια καλή αφορμή για να την τακτοποιήσετε και να την εφοδιάσετε με πιο ζεστά ρούχα. Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη!

Βήμα 1: Αδειάστε την ντουλάπα σας!
Κατεβάστε όλα τα καλοκαιρινά από τα ράφια και χωρίστε τα σε κατηγορίες. Υπάρχουν κάποια που μπορούν να φορεθούν εύκολα και το Φθινόπωρο και άλλα που θα πρέπει να αποθηκευθούν στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας ή μέσα σε κούτες. Επιλέξτε τα κομμάτια που δεν φορέσατε καθόλου ή δεν σας κάνουν και δωρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη. Μπορεί να τα αγαπάτε, αλλά πρέπει επιτέλους να τα αποχωριστείτε!

Βήμα 2: Χωρίστε τα ρούχα σας σε κατηγορίες
Είναι η πιο χρήσιμη κίνηση που μπορείτε να κάνετε! Ξεχωρίστε τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά και βάλτε τα σε ένα σημείο που έχετε εύκολη πρόσβαση. Έτσι, θα αποφασίζετε αμέσως τι θα φορέσετε, χωρίς να σπαταλάτε χρόνο ψάχνοντας στην ντουλάπα και τσαλακώνοντας τα υπόλοιπα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα διαχωρίστε, ανάλογα με το χρώμα και το είδος (μπλούζες, παντελόνια, εσώρουχα, αξεσουάρ, παπούτσια).
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ειδικές θήκες που αφαιρούν τον αέρα και μειώνουν τον όγκο των ρούχων; Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε μπλούζες, πουκάμισα, κασκόλ και σκούφους που δεν πρόκειται να φορέσετε μέσα στη χρονιά.

f016de173eb8e9697da802ed18f92d37

Βήμα 3: Τοποθετήστε τα στα ράφια
Καθαρίστε καλά την ντουλάπα σας και ξεκινήστε να τοποθετείτε τις στοίβες που ετοιμάσατε. Βάλτε αρωματικά και αντισκωρικά ανάμεσά τους για να διατηρήσουν τη μυρωδιά τους κάθε φορά που τα φοράτε.
Ανάλογα με το χώρο που έχετε, επιλέξτε ποια θα διπλώσετε και ποια θα κρεμάσετε. Για τα μπουφάν, τα σακάκια και τα παντελόνια, επιλέξτε ξύλινες κρεμάστρες. Για τα πουκάμισα, προμηθευτείτε πλαστικές κρεμάστρες και για τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από ευαίσθητα υλικά, χρησιμοποιήστε υφασμάτινες. Θα βοηθήσει να τις τοποθετήσετε από την ίδια κατεύθυνση.
Συγκεντρώστε όλα σας τα εσώρουχα σε ένα συρτάρι. Μπορείτε να τα διαχωρίσετε ανάλογα με το χρώμα και τα σχέδια. Αν δεν υπάρχει χώρος, κρεμάστε τα σε μία θήκη με τσέπες στο πλάι της ντουλάπας σας.

Βήμα 4: Αποθηκεύστε τα αξεσουάρ
Ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο είναι να τοποθετήσετε γάντζους στο εσωτερικό της ντουλάπας. Εκεί μπορείτε να κρεμάσετε φουλάρια, κασκόλ, τσάντες και ζώνες! Τα υπόλοιπα αξεσουάρ όπως τα γάντια ή τα σκουφιά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα διαφανές κουτί για να βλέπετε εύκολα το περιεχόμενό του.

Βήμα 5: Παπούτσια
Το καλύτερο θα ήταν να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά από τα ρούχα σας σε μια παπουτσοθήκη. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφήστε τα μέσα στα κουτιά τους και συγκεντρώστε τα στα κάτω ράφια της ντουλάπας σας. Στο εσωτερικό τους μπορείτε να τοποθετήσετε χαρτιά ή για να μην τσακίσει το δέρμα τους. Ιδανικό βέβαια θα είναι να μην κοιμάστε στον ίδιο χώρο με τα αποθηκευμένα παπούτσια.
Σηκώστε μανίκια και ξεκινήστε τη σκληρή δουλειά! Και να θυμάστε, μην βάζετε ό,τι έχετε φορέσει μέσα στην ντουλάπα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αλλοιώσετε τη μυρωδιά των καθαρών ρούχων σας!

Πηγή: queen.gr

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη ανακοίνωση: Φόλες στο κέντρο της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔόξα Λευκάδας: Σε κυκλοφορία οι κάρτες διαρκείας