Αρχική Μόνιμες Στήλες In Memoriam Τζορτζ Κάρλιν

Τζορτζ Κάρλιν

0

Ο Τζορτζ Ντένις Πάτρικ Κάρλιν (George Denis Patrick Carlin, 12 Μαΐου 1937 – 22 Ιουνίου 2008) ήταν stand up κωμικός, ηθοποιός, συγγραφέας, ο οποίος ασκούσε κοινωνική κριτική. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το μπλακ χιούμορ του και τις σκέψεις του σε πολιτικά, ψυχολογικά, θρησκευτικά και σε ταμπού ζητήματα, καθώς επίσης και στην αγγλική γλώσσα.

Ο Κάρλιν θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους stand up κωμικούς, ενώ είναι ευρέως γνωστή και η επιρροή που άσκησε σε κατοπινούς κωμικούς. Μία εφημερίδα είχε αποκαλέσει τον Κάρλιν «Ο πρύτανης της κωμικής αντικουλτούρας». Το πρώτο από τα 14 κωμικά του φιλμ, γυρίστηκε το 1977, από το HBO. Προς το τέλος της δεκαετίας του 1980, τα θέματά του αφορούσαν την κοινωνικοπολιτισμική κριτική της αμερικανικής κοινωνίας. Σε πολλές περιπτώσεις, σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα και σατίριζε τις υπερβολές του αμερικανικού πολιτισμού. Επίσης, έκανε αρκετές εμφανίσεις στο The Tonight Show, κατά τη διάρκεια της εποχής του Τζόνι Κάρσον, ενώ υπήρξε και παρουσιαστής στο πρώτο επεισόδιο του Saturday Night Live.

Άυριο Παρασκευή, 22 Ιουνίου, συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του.

* Τα βιογραφικά στοιχεία έχουν ληφθεί από το αντίστοιχο λήμμα της Βικιπαίδειας.

In Memoriam – Μια “μικρή” στήλη με αποφθέγματα μεγάλων ανθρώπων.

Η στήλη αποτελεί μεταφορά, προσαρμογή και επέκταση του “Quotes Project”, ενός συνεχιζόμενου εβδομαδιαίου -γραφιστικού πρωτίστως- project της FNK.

Γραφιστική αποτύπωση / Επιμέλεια κειμένου:
Νικόλαος Ι. Καββαδίας – Graphic Designer
nikolaos.kavadias[at]gmail.com

Προηγούμενο άρθροΠανοραμική φωτογραφία του Κάστρου της Αγίας Μαύρας με φόντο την πόλη της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠαρασκευή και Σάββατο διασκεδάζουμε στο Karma