Αρχική Μόνιμες Στήλες Κατά Μάρκον Αφροδισιακά Βότανα (Μέρος 19ο) – Yohimbe Γιοχίμπ – Γιοχιμπίνη (Corynanthe...

Αφροδισιακά Βότανα (Μέρος 19ο) – Yohimbe Γιοχίμπ – Γιοχιμπίνη (Corynanthe Yohimbe)

Γράφει και επιλέγει ο Μάρκος Νικητάκης

0

Το Γιοχίμπε Yohimbe ( Pausinystalia yohimbe) είναι τροπικό αειθαλές δέντρο της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής, Νιγηρία, Καμερούν, Κονγκό, γνωστό για τις αφροδισιακές και διεγερτικές του ιδιότητες, εξαιτίας της γιοχιμπίνης, ενός αλκαλοειδούς, που υπάρχει στο φλοιό του.

Η γιοχιμπίνη προέρχεται από το εσωτερικό της φλούδας του τροπικού δέντρου της δυτικής Αφρικής Corynanth Yohimbe και αποτελεί ένα γνήσιο αφροδισιακό της φύσης.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Είναι ισχυρότατο τονωτικό και αφροδισιακό και  φαίνεται να καταπολεμά την ανδρική ανικανότητα.

Η Γιοχιμπίνη είναι ένα αλκαλοειδές και είναι η κύρια ουσία που περιέχει το φυτό.. Διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας την ροή του αίματος και διεγείρει τα νεύρα. Για την τελευταία ιδιότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας.

Είναι γνωστό στους κύκλους των αθλητών εδώ και πολλά χρόνια. Στα αθλήματα το Γιοχίμπ χρησιμοποιείται κυρίως λόγω των αναβολικών του αποτελεσμάτων. Το Γιοχίμπ μπλοκάρει τους ειδικούς κυτταρικούς υποδοχείς μέσα από τους οποίους αυξάνονται τα επίπεδα αδρεναλίνης. Η Αδρεναλίνη σας δίνει πιο εκρηκτική δύναμη, αλλά επίσης προλαβαίνει τον μυϊκό καταβολισμό. Επιπλέον, αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα σας επιταχύνουν την μετατροπή των λιπών σε λιπαρά οξέα.

Τα αποτελέσματά του ως αφροδισιακό και ενισχυτικό του οργανισμού το κατέστησαν ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής, ενώ νέες έρευνες το παρουσιάζουν να έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η Γιοχιμπίνη είναι αποτελεσματική στο να καίει λιπώδη ιστό ο οποίος έχει «ξεμείνει» σε κάποιο σημείο. Βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος βοηθάει στην οξείδωση των λιπαρών στοιχείων και στην επιδιόρθωση των μυών στέλνοντας περισσότερο οξυγόνο και συστατικά όταν το χρειάζεται ο μυς.

Παρασκευή ροφήματος: Χρησιμοποιείται το εκχύλισμα από το φλοιό του για παρασκευή ροφημάτων. Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια από το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

Παρενέργειες: Συνήθως η χορήγηση γιοχιμπίνης γίνεται με την μορφή ταμπλέτας και χρειάζεται συνταγή. Η συνηθισμένη δόση για προβλήματα ανικανότητας είναι 5,4 mg, τρεις φορές ημερησίως, έως 10 εβδομάδες. Αν παρουσιαστούν εμετοί, εφίδρωση, ναυτία, η δόση πρέπει να μειωθεί στο μισό με την ίδια συχνότητα, έως την βαθμιαία αύξηση στην ενδεικνυόμενη τιμή.

Δεν πρέπει να χορηγείται σε ελκωτικούς και ασθενείς καρδιάς ή νεφρών. Επίσης δεν πρέπει να λαμβάνεται με αντιυπερτασική θεραπεία, κλονιδίνη ή άλλα ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά ή φάρμακα ευεξίας.

Το Γιοχίμπε Yohimbe ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές οφθαλμολογικές επιπλοκές, υψηλή αρτηριακή πίεση, αύξηση του καρδιακού ρυθμού, κεφαλαλγία, άγχος, ζάλη, ναυτία, αϋπνία εάν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις ή για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Μάρκος Νικητάκης – [Πηγές]

Προηγούμενο άρθροΧωρίς νοσηλευτικό προσωπικό η πρωινή βάρδια του Κ.Υ. Βασιλικής
Επόμενο άρθροΝίκη Λευκάδας: Πρώτη ξένη η Jade Walker