Αρχική Μόνιμες Στήλες Κατά Μάρκον Η Coca Cola πάει με όλα (;)

Η Coca Cola πάει με όλα (;)

0
cola

cola

Γράφει και επιλέγει ο Μάρκος Νικητάκης.

Ξέρουμε όλοι ότι ο κατακόκκινος παχουλούλης, ασπρομούσης άγιος, είναι δημιούργημα της Coca Cola και μάλιστα λένε ότι ένας αλκοολικός διαφημιστής τον έφτιαξε κατ΄ εικόνα και ομοίωση.
Φέτος καλύτερα να μην πιείτε αυτό το αναψυκτικό. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει όταν πίνετε Coca Cola; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε:

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρη εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης). Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μια ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου. Οι διουρητικές ικανότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνουν να θέλετε να κατουρήσετε).

Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο, τον ψευδάργυρο που πηγαίνει στα κόκαλα σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό. Θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι.

Έχετε επίσης τώρα κατουρήσει όλο το νερό που περιέχει η Coca Cola, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκαλα και τα δόντια.

(Περιοδικό ΜΠΑΝΓΚΟΥΤΟΤ Μάρτιος 2007
bangytot69@hotmail.com)

Πού τα βρίσκω! Αυτό σημαίνει να έχεις παιδιά στα 18. Περιοδικά, ιστοσελίδες στο INTERNET που περιέχουν «τις ανεξάντλητες αντοχές» των νέων, περίεργα ίσως για τους «δοκησίσοφους», καταδικαστέα για κάποιους «πατριώτες» μα που αξίζει να τους ρίχνουμε τη ματιά μας εμείς οι υπόλοιποι. Μέσα σε αυτό το περιοδικό όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, υπάρχει Σικελιανός, Bukowski, πολλή ποίηση κ.α. Εγώ κόλλησα στο πιο πάνω δημοσίευμα γιατί πάντα είχα μια απέχθεια στην Coca Cola. Θες γιατί την πρώτη φορά που δοκίμασα γύρω στα 1967 την ήπια ζεστή και τη σιχάθηκα, θες γιατί όταν έκανα «λαγουδάκια» (εν – δυο κάτω), στα ατέλειωτα καψόνια του στρατού, με ανάγκαζαν να τραγουδώ συγχρόνως το σιχαμερό άσμα -η Coca Cola πάει με όλα -, θες γιατί τη θεωρώ μητέρα όλων των μονοπωλίων άρα οικονομικό δυνάστη όλων μας, την έχω αποκλείσει από τη ζωή μου. Αυτό το τελευταίο θαρρώ είναι ο κύριος λόγος της απέχθειάς μου. Πολιτικό όν γαρ, αριστερό και αντιαμερικανάκι, ανέκαθεν. Ειδικά μετά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας (τότε) βαλθήκαμε όλοι στην οικογένεια να μην ξαναπιούμε και το κρατάμε. (Μόνο στον … πονόκοιλο και με προτροπή γιατρού τη χρησιμοποιούμε!).

Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο δημοσίευμα λέει 100 % την αλήθεια. Θεωρώ πως ναι γιατί ανέκαθεν ακουγόταν πως αν βάλεις μια καρφίτσα μέσα σε αυτό το αναψυκτικό, η καρφίτσα σε σύντομο διάστημα λειώνει !

Σε κάθε περίπτωση θεώρησα καλό να σας γνωστοποιήσω το δημοσίευμα, γιατί εμένα με βρίσκει σύμφωνο, σπολάτι σας και σχωρνάτε με !

Υ.Γ. Το παραπάνω άρθρο το έχω δημοσιεύσει πριν πολλά χρόνια. Το αναδημοσιεύω, σε συνέχει προηγούμενου άρθρου μου για τα McDonald’s και τα KFC, για να πιάσω όλες τις πολυεθνικές…

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΗ Κάτω Βρύση το 1960