Αρχική Μόνιμες Στήλες Κατά Μάρκον Διαλέξτε

Διαλέξτε

0
vasiliki-for-sale

vasiliki-for-sale

Γράφει ο Μάρκος Νικητάκης.

 

(Οικόπεδα με μια πεντάρα στου … Στουρνάρα!)

 

Η Ανακοίνωση της ΑΝ.Α.Σ.Α

Όλα ξεκίνησαν, εντελώς ξαφνικά, από την Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών (ΑΝ.Α.Σ.Α) για τα Ιόνια νησιά.

Ιδού η Ανακοίνωση!

 

ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ!

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝΔΙΑΣ – ΓΚΕΡΕΚΟΥ – ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

 Το νέο μεγαλύτερο κύμα ξεπουλήματος της δημόσιας κοινόχρηστης περιουσίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 Στα Ιόνια Νησιά το τίμημα αυτής της υποτελούς και ιδιοτελούς συμπεριφοράς της μνημονιακής συγκυβέρνησης που βγάζει στο «σφυρί» την δημόσια περιουσία, είναι εξαιρετικά μεγάλο.

 Στην Κέρκυρα προχωρούν ακάθεκτοι στην τσιμεντοποίηση του Ερημίτη, αφού παρά το ότι εκκρεμεί η εκδίκαση δυο προσφυγών ενώπιον του ΣΤΕ ,αυτοί ενέκριναν ήδη το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Ακινήτου (ΕΣΧΑΑ) το οποίο προβλέπει την οικοδόμηση 36400 τμ κτιρίων μέσα σε Παρθένα περιοχή!

 Στην Λευκάδα δημοσίευσαν σε φεκ της 14.11.2013 την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων συνολικής επιφάνειας 577000 τμ στις Αλυκές και στην Βασιλική, προκειμένου να εκποιηθούν όπως – όπως έναντι «πινακίου φακής» στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο!

 Στην Κεφαλονιά με το ίδιο φεκ προχωρούν στο ξεπούλημα 54 (!) οικοπέδων  στην περιοχή του Πόρου, παραδίδοντας την τοπική ανάπτυξη στο έλεος ιδιωτικών συμφερόντων!

 Στην Ζάκυνθο με άλλο φεκ της 28.11.2013 ξεπουλούν δυο ακίνητα συνολικής έκτασης 19200 τμ στα Καλυβάκια και τον Άγιο Νικόλαο!

 Είναι τεράστια η ευθύνη των τοπικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βουλευτών και υπουργού, και θα κληθούν να λογοδοτήσουν αργά η γρήγορα ενώπιον του λαού των Ιονίων.

 Η ΑΝ.Α.Σ.Α ζητεί την θέση ευθύνης του ΠΣ Ιονίων και του Περιφερειάρχη απέναντι σ αυτήν την ιδιότυπη «γενοκτονία» σε βάρος του τόπου και των πολιτών.

 Η ΑΝ.Α.Σ.Α πιστεύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και την τρόικα και υλοποιείται από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και συντονίζει τον αγώνα της με τα κινήματα πολιτών και τους μη προνομιούχους συμπολίτες και συμπολίτισσες  για να σταματήσει η φτωχοποίηση του λαού και η εκποίηση της δημόσιας κοινόχρηστης περιουσίας.

 Αργοστόλι, 13/12/2013                      Θεόδωρος  Γαλιατσάτος

                                                            Περιφερειακός σύμβουλος

                                                            Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

 

 

 

 

 

Το επίμαχο ΦΕΚ

 

Μνημονιακόν έτος 2013 Νοέμβριος. Η παρακάτω απόφαση (τμήμα της) βγάζει στο σφυρί δομημένες περιοχές του νησιού μας και θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη(;)  κοινωνική μας λειτουργία! Οι υπογραμμίσεις δικές μου

 

ΦΕΚ 2883/Β/14-11-2013

Αριθμ. απόφ. 243

Μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 (Α ́ 152) και τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 224/5.11.2012 (Β ́ 3006) απόφασης ΔΕΑΑ.

Η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (Συνεδρίαση 7/11/2013)

́Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α. των άρθρων 12 και 13 του Ν. 2636/1998 (Α ́ 198)

5. Το «Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων 2011−2015» που περιλαμβάνεται ως Πίνακας ΙΙ, του Κεφαλαίου Β ́ του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011−2015 που εγκρίθηκε με το άρθρο μόνο του Ν. 3985/2011 (Α ́ 151).

6. Το «Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων» που περιλαμβάνεται ως Παράρτημα VΙ στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος που εγκρίθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του Ν. 4046/2012 (Α ́ 28) και ειδικότερα την παράγραφο 26, σημείο δεύτερο, του Υποκεφαλαίου Δ του Κεφαλαίου ΙΙ (σελ. 710).

7. Το «Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων 2013−2016» που περιλαμβάνεται ως Παράρτημα Ι, Κεφάλαιο Β ́, Πίνακας ΙΙ του μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 που εγκρίθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν. 4093/2012 (Α ́ 222).

8. Το «Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων» που περιλαμβάνεται ως Παράρτημα 9.1 (σελ. 207) στο Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, ως έχει αναθεωρηθεί και ισχύει σύμφωνα και με τα διαλαμβανόμενα στη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του Ν. 4046/2012 (Α ́ 28), και ειδικότερα τα σημεία 2, 3, 4 και 5 του Κεφαλαίου 2.1 (σελ. 158−159).

Μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, αποφασίζει:

29. Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ως ακολούθως:

Α/Α

ΑΒΚ

ΝΟΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ (Καλλικρατικός)

Πόλη/Οικισμός

Τοπωνύμιο

Εμβαδόν Γεωτ/χίου

τ.μ

Είδος ακινήτου

141

75

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΤΩ ΑΛΥΚΕΣ

558600

ΓΗ

142

101

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

9037,50

ΓΗ

143

102

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΟΝΤΙ, ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

8895

ΓΗ

Για όσους δεν κατάλαβαν, μεταβιβάζονται όλες οι Κάτω Αλυκές ακόμα και τα τμήματα που έχουν πουληθεί ή παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα πριν χρόνια (Μαρίνα, ΚΤΕΛ, Δημοτικό Σχολείο). Μεταβιβάζονται με τα  κτίσματα και τις εγκαταστάσεις τους, πάει να πει προς πώληση το Διοικητήριο, τα Σχολεία, το ΚΤΕΟ ακόμη και ο Βιολογικός Καθαρισμός! Τόση παράνοια μαζεμένη!

Το ΦΕΚ υπογράφεται από τους υπουργούς: Οικονομικών (Ιωάννης Στουρνάρας), Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κωνσταντίνος Χατζηδάκης), Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος), Πολιτισμού και Αθλητισμού (Πάνος Παναγιωτόπουλος), Υγείας (Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αθανάσιος Τσαυτάρης), Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης), Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Ιωάννης Μανιάτης), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Χαράλαμπος Αθανασίου) και Τουρισμού (Όλγα Κεφαλογιάννη).

Ας τους θυμόμαστε για να τους στέλνουμε … ευχές στη γιορτή τους!

Με το  ΦΕΚ 1020, 2013, ΤΕΥΧΟΣ Β΄ μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το παρακάτω ακίνητο:

Α/Α

ΑΒΚ

ΝΟΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ (Καλλικρατικός)

Πόλη/Οικισμός

Τοπωνύμιο

Εμβαδόν Γεωτ/χίου

τ.μ

Είδος ακινήτου

113

129

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

31351,26

ΓΗ

Πρόκειται για το ακίνητο στα Βαρδάνια, εκεί που θα γινόταν το Αθλητικό Κέντρο! Περιουσία του δήμου Λευκάδας την οποία ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να διεκδικήσει ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ δια της δικαστικής οδού! Τι ωραία! Δεν του έφταναν οι καταπατητές …

Σχόλια

Η απόφαση για την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ των Αλυκών και της γης στη Βασιλική, πάρθηκε στις 7 Νοέμβρη και το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στις 14 του ίδιου μήνα.

Πού ήταν και που είναι οι, λαλίστατοι κατά τα άλλα, εκπρόσωποι του δήμου και της Περιφέρειας; Δεν το έμαθαν είμαι σίγουρος. Είναι αδικαιολόγητοι για αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι είχε προηγηθεί η μεταβίβαση του ακινήτου στα Βαρδάνια και θα έπρεπε να είναι …πονηρεμένοι! Ας έχουν το μυαλό τους στο εξής, γιατί έχουμε ακόμη να μας πάρουν (ιβάρια, αλυκές, παραλίες…)! Αν τους γλυτώσουν οι δρόμοι και οι πλατείες, θα είμαστε … τυχεροί!

Ο κ. Βουλευτής μας, στη βιοτεχνία ανακοινώσεων επί παντός επιστητού, δεν βρήκε δυο γραμμές για το θέμα; Θα μας πει τη θέση του; Την ξέρουμε βεβαίως, ψήφισε τα μνημόνια με τα δυο του χέρια, οφείλει όμως να μας την πει!

Που είναι ο τέως βουλευτής και (διαχρονικός) αιρετός,  που προαλείφεται για νέα (αυτοδιοικητική) εξουσία του τόπου; Δεν ακούγεται καθόλου. Κατάπιε τη γλώσσα του από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, δε θέλει να εκτεθεί ακόμη ή μας τα φυλά όλα μαζεμένα;  Θα μου πείτε εδώ ψήφισε με χέρια και με πόδια μνημόνια και μεσοπρόθεσμο, τον παίρνει να αντιδράσει;

Εδώ που φτάσαμε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ! Οφείλουμε και πρέπει να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ!

Με ένα ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ βρε αδελφέ!

 

ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

15/12/2013

 

Υ.Γ. Το άρθρο είχε σταλεί την Κυριακή 15/12/13  σε τοπική εφημερίδα μα δεν δημοσιεύτηκε για άγνωστους λόγους!  Θεωρώ ότι δεν είναι οι … προφανείς, προς τι άλλωστε;

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Γεράσιμου Λιβιτσάνου για το ΤΑΟΛ
Επόμενο άρθροΝ.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Θα στηρίξουμε ικανά και καταξιωμένα στελέχη