Αρχική Μόνιμες Στήλες Κατά Μάρκον Η αλήθεια για το γάλα No. 3

Η αλήθεια για το γάλα No. 3

0
milk

milk

Γράφει ο Μάρκος Νικητάκης.

4: Το γάλα είναι καθαρό και θρεπτικό
Έλεγχος της δημόσιας υγείας
Ο Δρ T. Colin Campbell , ο παγκόσμιος κορυφαίος επιδημιολογικός ερευνητής στον τομέα της διατροφής και της υγείας, λέει:
«Οι άνθρωποι των γαλακτοκομικών εταιρειών, από τη δεκαετία του ’20, έχουν επιτύχει πάρα πολύ στην καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος μέσα ουσιαστικά σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας “από την έρευνα και την εκπαίδευση έως τις δημόσιες σχέσεις και την πολιτική” για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το γάλα της αγελάδας και τα προϊόντα του είναι το μάννα από τον ουρανό.

Μην κάνετε κανένα λάθος σχετικά με αυτό. Η γαλακτοκομική βιομηχανία ουσιαστικά είχε και έχει τον πλήρη έλεγχο οποιασδήποτε αλλά και όλων των πληροφοριών για την δημόσια υγεία που έχουν ποτέ έρθει στο επίπεδο δημόσιας διερεύνησης… Ο συσχετισμός μεταξύ της πρόσληψης ζωικών ποσοστών πρωτεΐνης και σπασίματος εμφανίζεται να είναι τόσο ισχυρός όσο η ένωση μεταξύ του καπνίσματος και του καρκίνου των πνευμόνων.» – Δρ T. Colin Campbell

Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά κακό από μόνο του το γάλα, ο χημικός γίγαντας, η Monsanto, και η FDA το έκαναν πολύ χειρότερο. Το 1994 η FDA ενέκρινε τη χρήση του recombinant bovine somatotropin (rbST), μια γενετικά κατασκευασμένη ορμόνη από την Monsanto που αυξάνει την παραγωγή γάλακτος στις αγελάδες από 10-25%.Το γάλα από τις αγελάδες που αντιμετωπίζεται με rbST περιέχει ανεβασμένα επίπεδα insulin-like growth factor-I (IGF-I), ένας από τους ισχυρότερους αυξητικούς παράγοντες που προσδιορίστηκαν ποτέ.

Ο (IGF-I), εμφανίζεται φυσικά και στις αγελάδες και στους ανθρώπους και είναι ίδιος μεταξύ αυτών των δύο ειδών. Ενώ ο (IGF-I) δεν προκαλεί καρκίνο, υποκινεί σίγουρα την αύξησή του. Οι πρόσφατες μελέτες έχουν βρει μια 7απλή αύξηση στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες και μια 4απλή αύξηση στον προστατικό καρκίνο στους άνδρες με τα πιο υψηλά επίπεδα. Η rbST αυξάνει επίσης τις μολύνσεις των μαστών της αγελάδας. Επομένως, στις αγελάδες που θεραπεύονται με rbST δίνονται περισσότερα αντιβιοτικά, και τα υψηλότερα ίχνη αυτών των φαρμάκων, καθώς επίσης και πύον και βακτηρίδια από τους μολυσμένους μαστούς, βρίσκονται στο γάλα τους.

Το καλύτερο γάλα
Το καλύτερο γάλα για τον ενήλικα είναι το γάλα της κατσίκας την στιγμή ακριβώς που θα αρμεχτεί και όχι αργότερα, γιατί το γάλα της μαμάς κατσίκας ( και φυσικά το γάλα όλων των θηλαστικών ) περιέχει αντιβιοτικούς παράγοντες που περνούν με τον θηλασμό στο κατσικάκι.

Αν λοιπόν πιούμε το γάλα της την στιγμή ακριβώς που θα αρμεχτεί:
1) δεν διατρέχουμε κίνδυνο αφού τα βακτήρια και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο περιβάλλον δεν προλαβαίνουν να ενσωματωθούν στο γάλα και
2) προσλαμβάνουμε και το απαραίτητο για τον οργανισμό μας ασβέστιο.

Αν όμως το ζώο έχει μελιταίο πυρετό, τότε αν καταναλωθεί άβραστο, θα μολύνει όποιον το πιεί.
Αυτός είναι ο τρόμος που καλλιεργείται στους ανθρώπους από «ειδικούς», όπως και με τα εμβόλια, ώστε να είμαστε πάντα φοβισμένοι.

Ο πυρετός στα ζώα δημιουργείται από την πολυκοσμία – πολυζωία και τα όχι καθαρά ζώα. Αν ο γείτονας έχει πολλά ζώα τα οποία δεν καθαρίζει ποτέ θα αρρωστήσουν έτσι ανύποπτα «μπορεί» η αρρώστια να περάσει και σε αλλά ζώα. Βεβαίως οι ενδείξεις είναι καθαρές, το ζώο δεν έχει όρεξη να φάει, ξαπλώνει δεν μπορεί να τρέξει μαζί με τα άλλα κλπ.

Αν λοιπόν πίνουμε ωμό γάλα από υγιή ζώα δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο!
Το κατσικίσιο γάλα είναι πιο ελαφρύ από το πρόβειο, πιο εύπεπτο και πιο εύγευστο. Φρεσκοαρμεγμένο μάλιστα έχει άριστη θερμοκρασία ροφήματος, το δε καλοκαίρι την ιδανική για πήξιμο φέτας.

Στην φέτα, μετά από 40 ημέρες παραμονής στην άλμη, ο μελιταίος εξαφανίζεται, το δε όξινο περιβάλλον εξοντώνει τους περισσότερους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές φάρμες που πωλούν ελεύθερα ωμό γάλα – το οποίο είναι αλκαλικό, ισοροπεί το ΡΗ του αίματος το όποιο είναι αιτία όλων των ασθενειών (το όξινο αίμα).

Πηγές ασβεστίου
Οι υγιέστερες πηγές ασβεστίου είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και όσπρια.
Δεν χρειάζεται να φάτε τεράστιες μερίδες λαχανικών ή φασολιών για να πάρετε αρκετό ασβέστιο, αλλά να περιλαμβάνετε και τα δύο στον κανονικό προγραμματισμό των διατροφικών επιλογών σας.
Εάν ψάχνετε για πρόσθετο ασβέστιο, οι χυμοί γκρέιπφρουτ, πορτοκαλιού, μήλου, είναι καλές επιλογές.

Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
Η παροχή της αναγκαίας ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου στους ασθενείς με δυσανεξία στη λακτόζη είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, που αποτελούν την κύρια διαιτητική πηγή ασβεστίου, περιορίζεται. Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου αποτελούν τα λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι, μπάμιες, ρεβίθια), ορισμένα θαλασσινά που περιέχουν μαλακά κόκαλα που μπορούν να φαγωθούν (σολομός, σαρδέλα, γαρίδες), οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια) και το μαλακό τυρί σόγιας (tofu). Επειδή όμως οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο, αλλά δεν περιέχουν γάλα, δεν αρέσουν στα περισσότερα παιδιά, δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η πιθανότητα χορήγησης συμπληρωμάτων ασβεστίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι παιδιά με δυσανεξία στη λακτόζη, που υποβάλλονταν σε δίαιτα χαμηλή σε λακτόζη και ασβέστιο, παρουσίασαν ελάττωση της οστικής πυκνότητας συγκρινόμενα με τα παιδιά εκείνα που ελάμβαναν κανονική δίαιτα.

Οι ημερήσιες ανάγκες ασβεστίου συνίστανται σε 800 mg στοιχειακού ασβεστίου για παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών και 1.200 mg γι’ αυτά που είναι άνω των 10 ετών.

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.

Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.

Περιεκτικότητα σε ασβέστιο στα διάφορα τρόφιμα.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προάγονται ως πηγή ασβεστίου, αλλά πολλά φυτικά τρόφιμα είναι πλούσια σε αυτό το στοιχείο. Στις ΗΠΑ συστήνουν από 800-1200 mg/ημέρα

Αριθμοί ανά 100 γραμμάρια, μονάδα mg
Λαχανικά:
Μπρόκολο 246, Κάρδαμο 90, Σπανάκι 83, Κατσαρό λάχανο 74, Μαϊντανός 61
Όσπρια:
Ρεβύθια 75, Φασόλια 70
Λαχανικά θάλασσας:
Agar Agar 400 , Hijiki 1400, Kombu 800, Nori 400 , Wakame 1300
Σπόροι/ξηροί καρποί:
Σπόροι σουσαμιού 331, φουντούκια 60, ηλιόσποροι 40
Γαλακτοκομικά τρόφιμα:
Τυρί 100, Γάλα αγελάδων 28, Αυγά 27

ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ … ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ:
Στα εκτροφεία όπου οι αγελάδες στοιβάζονται σε τεράστια υπόστεγα, χρησιμοποιούνται ως μηχανές γάλακτος. Με το γενετικό χειρισμό και τις εντατικές τεχνολογίες παραγωγής, είναι σύνηθες για τις σύγχρονες αγελάδες να παράγουν 50 κιλά γάλα ημερησίως — 10 φορές περισσότερο από όσο θα παρήγαν στη φύση. Για να κρατήσουν την παραγωγή όσο το δυνατόν υψηλότερη, γονιμοποιούν τεχνητά τις αγελάδες κάθε έτος. Οι ορμόνες αύξησης και τα αφύσικα προγράμματα αρμέγματος αναγκάζουν τις θηλές των γαλακτοκομικών αγελάδων να πονούν και να γίνουν τόσο βαριές που σέρνονται μερικές φορές στο έδαφος, με συνέπεια τις συχνές μολύνσεις και την κατάχρηση αντιβιοτικών. Οι αγελάδες — όπως όλα τα θηλαστικά — κάνουν γάλα για να ταΐσουν τα μωρά τους — όχι τους ανθρώπους.

Τα αρσενικά μοσχαράκια, τα «υποπροϊόντα» της γαλακτοκομικής βιομηχανίας, υπομένουν 14 ως 17 εβδομάδες βασανιστηρίου σε κλουβιά τόσο μικρά που δεν μπορούν να γυρίσουν ακόμη και γύρω.

Τα θηλυκά αντικαθιστούν τις παλαιές, καταπονημένες μητέρες τους, ή θανατώνονται σύντομα μετά τη γέννηση για την πυτιά στα στομάχια τους (ένα συστατικό των περισσότερων εμπορικών τυριών). Κρατιούνται συχνά σε μικροσκοπικά κλουβιά ή δένονται στους στάβλους για τους πρώτους μήνες της ζωής τους, μόνο για να μεγαλώσουν μέχρι να γίνουν «μηχανές γάλακτος» όπως οι μητέρες τους.

Πηγές:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/03/2008
Πηγή: Ira Marxe-CEO, Good Health Supplement
http://www.ftiaxno.gr
http://milksucks.com
http://humanisticecology.blogspot.com/
Δύο βιβλία που τεκμηριώνουν τα παραπάνω:
The Deadly Poison, by Robert Cohen
The Milk Book, by William Campbell Douglas.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΤαξιδεύσατε με το Γλάρος?