Αρχική Μόνιμες Στήλες Κατά Μάρκον Πως θα ψηφίσετε και… άλλα τινά

Πως θα ψηφίσετε και… άλλα τινά

0
kalpi

kalpi

Γράφει ο Μάρκος Νικητάκης.

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ και… άλλα τινά

Με σταματάνε πολλοί άνθρωποι στο δρόμο ή μπαίνουν στα γραφεία της κίνησης ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ, να με ρωτήσουν για τον τρόπο ψηφοφορίας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Θα σας παρουσιάσω πως θα είναι ένα ψηφοδέλτιο. Θα προτιμήσω το ψηφοδέλτιο της πόλης της Λευκάδας γιατί αφορά στον μισό σχεδόν πληθυσμό του νέου δήμου.

psifodeltio

Έτσι λοιπόν θα είναι το ψηφοδέλτιο για την πόλη της Λευκάδας και έτσι θα είναι και σε όλα τα χωριά του τέως δήμου Λευκάδας, μόνο που αντί για Δημοτική κοινότητα Λευκάδας στο τέλος, θα υπάρχει η τοπική κοινότητα του κάθε χωριού του τέως δήμου Λευκάδας και αντί για δύο θα βάζουμε ένα σταυρό (αν θέλουμε και πρέπει να θέλουμε).

Παρόμοια ψηφοδέλτια θα υπάρχουν σε όλα τα χωριά. Η διαφορά είναι πως στην πρώτη ενότητα θα γράφεται η εκλογική περιφέρεια κάθε τέως δήμου ή κοινότητας και οι σταυροί που μπορούμε να βάλουμε (Λευκάδα, Απολλωνίων, Ελλομένου, έως τρεις, Κάλαμος, Καρυά, Καστός, Σφακιώτες, έως ένα) και στην τρίτη ενότητα θα γράφονται οι δημοτικές ή τοπικές κοινότητες.

Υπενθυμίζω πως στις δημοτικές κοινότητες βάζουμε έως δύο σταυρούς και στις τοπικές κοινότητες, έως ένα.

Δημοτικές κοινότητες είναι οι παρακάτω: Πόλη της Λευκάδας, Κατούνα, Νυδρί, Κάλαμος και Καστός.
Τοπικές Κοινότητες είναι όλες οι υπόλοιπες, εκ των οποίων δέκα τρεις θα έχουν τριμελές τοπικό συμβούλιο και οι άλλες εκπρόσωπο κοινότητας

ΜΕΣΑ ΑΘΕΜΙΤΑ

«Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥ, τα (γνωστά) φαινόμενα των «εξυπηρετήσεων» και των διαφόρων τύπων «διαπλοκών».
Προειδοποιούμε τους ηθικούς αυτουργούς ότι γνωρίζουμε τα κατορθώματά τους.

Αν, αυτοί που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, λειτουργώντας όπως διδάχτηκαν από «τους αφέντες τους», θεωρούν ότι θα υποκλέψουν τη ψήφο των πολιτών, είναι γελασμένοι.

Η Ελλάδα και η Λευκάδα «των κολλητών» και «της συναλλαγής» πρέπει να τελειώνει.
Είναι στο χέρι των πολιτών να το καταφέρουν …και θα τα καταφέρουν.»

Είναι μια από τις τελευταίες ανακοινώσεις του Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, υποψηφίου δημάρχου, επικεφαλής της κίνησης ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ.
Λίγες γραμμές που τα λένε ΟΛΑ!

Είμαι σε θέση να ξέρω πως κάποιοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν λάσπη προκειμένου να χτίσουν τις υποψηφιότητές τους. Είμαι σε θέση να ξέρω πως κάποιες ενέργειες, στα πλαίσια της άγρας υποψηφίων ή ψηφοφόρων, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Για πολιτικές φιλοδοξίες μιλούμε άρα δεν μπορεί τα πάντα να είναι «συμφώνως τω νόμω». Σύμφωνοι. Υπάρχει όμως και μέτρο. Παντού και πάντα υπάρχει ένα όριο. Όταν το ξεπερνάς, θαρρώ κινδυνεύεις να βρεθείς μέσα στο λάκκο που ετοιμάζεις για τους άλλους. Γιατί όσο και αν κάποιοι εκβιάζονται σήμερα, όσο και αν κάποιοι άλλοι εξαγοράζονται με ρουσφέτι ή μετρητό, δεν την καταπίνουν αμάσητη την ξεφτίλα ούτε οι ίδιοι ούτε οι γύρω τους…

Περιμένω την αντίδραση των πολιτών. Περιμένω, το «βουβό κύμα» της αγανάκτησης τους. Ελπίζω ότι θα καταπιεί κάποιους «με το ζόρι σωτήρες» και κάποιους «Ναπολέοντες». Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με όσους μας εκβιάζουν, από θέση ισχύος δυστυχώς και με κάποιους που, παίζοντας με την ανέχεια ή την ανάγκη μας, προσπαθούν να μας εξαγοράσουν σε … τιμή ευκαιρίας!

Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω. ΑΝ ΣΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΚΥΦΤΟ!

Υ.Γ. Πολλά κομμάτια από το παραπάνω κείμενο έχουν δημοσιευτεί στις 19/10/2010, πριν τις προηγούμενες εκλογές. Γιατί το δημοσιεύω; Μα γιατί … τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου! Το να αγοράζεις την ψήφο, το έχω ξανακούσει. Να αγοράζεις υποψήφιο όμως (αν αληθεύει) μου κάνει κομμάτι απάνθρωπο! Γιατί εκμεταλλεύεσαι την ανέχεια του άλλου, παίζεις με το ψωμί των παιδιών του, με την αξιοπρέπειά του, με τη ζωή του την ίδια!

ΕΛΕΟΣ!
Πως λέγεται ένα από τα κλασσικά μυθιστορήματα; ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ! Καλομελέτα…

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή η απονομή του κυπέλλου στην Δόξα!
Επόμενο άρθροΣυνομιλία με μιαν Αρενάρια