Αρχική Μόνιμες Στήλες Μπρος-πίσω Απεργείτε ή απέχετε;

Απεργείτε ή απέχετε;

Lawyer-31

Χρονογράφημα αληθές που δεν χαϊδεύει. 

Δεν τολμάει τέτοιες μέρες  να πάει άνθρωπος σε καφενείο. Βέβαια γιατί εγώ δικηγόρος άνθρωπος να συχνάζω σε καφενείο και όχι σε καφέ τουλάχιστον με βαθιές πολυθρόνες, καθρέφτες, μουσική και ωραίες δεσποινίδες σερβιτόρες που σου χαμογελούν στο κενό, δίνοντας ελπίδες στην μαλακία που σε δέρνει, νομίζοντας ότι είσαι το κέντρο του κόσμου, είναι μια άλλη ιστορία που δεν μπορώ να μιλήσω ενθάδε και σε γλώσσα  προσεκτική, ως το επιβάλουν ο σεβασμός στο θέμα μας και το ήθος της καλής κοινωνίας που συναγελάζεται μετά των δικηγόρων.

Λοιπόν εμένα μου αρέσει, γουστάρω πα να πει σφόδρα, να συχνάζω σε καφενεία, ταβέρνες λαϊκές, χαμαιτυπεία, πουταναρία και  άλλα τέτοια ευαγή ιδρύματα που μαθαίνεις την αλήθεια και το ακριβές νόημα του βίου και της ζωής εκάστου φέροντος ή μη φέροντος γραβάτα εν είδη βακαλέου  Νορβηγίας.

Το λοιπόν συχνάζοντος εμού σε καφενείο τέτοιες μέρες το θέμα της ημέρας είναι η απεργία των δικηγόρων.

Πετάγεται  χθες περί ώραν  9η νυκτερινή ένας σουρουκλεμές ημιμέθυστος  εξ οινοπνεύματος και με ερωτά

-Περικαλώ μεσιέ  διατί  απεργείτε;

Τον κοίταξα περιφρονητικά και του απάντησα ασκαρδαμυκτί

-Δεν απεργούμε κύριε. Απέχομεν. Απέχομεν των έργων της Δικαιοσύνης.

Ο μαγκάκος επειδή δεν γνωρίζει την διαφοράν του απεργούμεν και απέχομεν  χαμήλωσε τους οφθαλμούς και τραυλίζοντας  μου λέει.

– Μεσιέ αβοκά (ο μάγκας έμαθε το μεσιέ και το αβοκά το παρελθόν θέρος) Αι διαφοραί ποιούν σάλια. Τα έργα της Δικαιοσύνης με ενδιαφέρουν  καθόσον  έχω μια μικρή καλύβη, μια σύζυγο, κανένα τέκνο και τον ΕΝΦΙΑ.

-Παρακαλώ;

-Ρε συ δεν γνωρίζεις τον ΕΝΦΙΑ της Κυβερνήσεως η οποία μας έσωσε και μας σώζει από τους Κομμουνιστές και τα παρακλάδια τους και έτρεξε προς βοήθειά μας να μας παίρνει τον ΕΝΦΙΑ για να μην τολμήσει κανένας να μας πειράξει το κεραμυδάκι μας και να απαλύνει τους δυσβάσταχτους φόρους των εχόντων οικόπεδα, σπίτια, μαγαζά, χωράφια και περιουσίες εκατομμυρίων; Τι Δικηγόρος είσαι εσύ ρε που δεν δύνασαι να ερμηνεύσεις τα φυσικά φαινόμενα;

-Δηλαδή;

Στην Ελλάδα πλην της φωτιάς, της θαλάσσης και της γυναικός φυσικό φαινόμενο είναι και  οι κυβερνήσεις  μας.

-Δεν καταλαβαίνω κύριε και απορώ.

-Να καταλάβεις. Αν  τύχει και βάλουμε μια μπουκιά στο στόμα μας , την ώρα που είναι να την καταπιούμε , διορίζουν μια κυβέρνηση που χώνεται στο λαιμό μας και μας λέει «ΣΤΟΠ. Δεν θα φας. Θα τρώω εγώ και εσύ θα μετράς τις μπουκιές.» «Μα εσείς τρώγατε τόσα χρόνια  απ΄ τα κανόνια, απ΄ τα υποβρύχια, απ΄ τους δρόμους, απ΄ τα διόδια, απ΄ το Κτηματολόγιο, απ΄ τα έργα, εργάκια, λιμάνια, λιμανάκια και ούτω καθεξής.» τολμάς να πεις. «Τι λε ρε μάγκα , σου απαντάει, εμείς τρώγαμε αλλά εσείς δεν μετράγατε τις μπουκιές μας . Τώρα ήρθε η ώρα να μετράτε και τις μπουκιές μας.» Κατάλαβες γιατί  η Κυβέρνηση είναι φυσικό φαινόμενο , δικαιόρε της νομικής, είναι φυσικό φαινόμενο γιατί δεν το ορίζεις εσύ αλλά άλλοι και δεν το ελέγχεις εσύ αλλά εκείνοι εκεί ψηλά με τα μεγάλα χτούρια που τα λένε τράπεζες.

Προσπάθησα να καταλάβω. Αλλά εκείνο με τα χτούρια που τα λένε τράπεζες που κίνησε την περιέργεια να δω τι είχε υπόψη του για να μπορέσω να του δώσω να καταλάβει την αποχή μας.

-Ρε φίλε του είπα  τα μεγάλα κτήρια που τα λένε τράπεζες είναι σαν το Θεό. Αυτές καθορίζουν τα φυσικά φαινόμενα όπως τον διορισμό κυβερνήσεων, υπουργών, πρωθυπουργών, βουλευτών και παπάδων , χωροφυλάκων και λιμεναρχών πάσης Ελλάδος και επικρατείας. Και υπάρχουν δύο είδη τραπεζών . Τράπεζες του Εσωτερικού και Τράπεζες του Εξωτερικού. Οι  τράπεζες του Εξωτερικού διατάζουν και άπαν το έθνος κάθεται προσοχή . Πράγμα που θα πει . Σύνταγμα της Ελλάδος. Προσοχή. Νόμοι της Ελλάδος. Προσοχή. Κυβέρνηση της Ελλάδος, Προσοχή. Βουλή των Ελλήνων. Προσοχή. Κόμματα των Ελλήνων. Προσοχή. Πανεπιστήμια των Ελλήνων. Προσοχή. Νομοθεσία των Ελλήνων Προσοχή. Δικαιοσύνη των Ελλήνων. Προσοχή. Στρατός, Αεροπορία, Ναυτικό Προσοχή.  Έλληνες των Ελλήνων προοοοσχή!!!!!!

Αυτή είναι η Ελλάδα  της σήμερον. Προσχή!!!!! Διατάσσει  ο επιλοχίας  του Τραπεζίτη , ο μέγιστος  Μάνατζερ που διαμένει στο κτήριο της Γουωλτ Στρήτ. Προσοχή βλάκα.

Μήπως τώρα κατάλαβες τίποτε;

Έξυσε την κεφάλα του και μου είπε πως  «εκεί  είναι βαθειά  τα νερά και δεν πλένε του νου του τα παπόρια.»

Το κοίταξα με περισσή κατανόηση και του είπα επί λέξει:

-Φιλαράκο δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για σένα και τους Έλληνες των Ελλήνων γιατί εμείς που μπορούμε να τους ξεσκίσουμε  απεργούμε για σένα και απέχουμε  για τον εαυτό μας και το  συμφέρον μας.

ΥΓ Η αλήθεια είναι πικρή , όπως τα χαπάκια όλων των ασθενειών.

Ηλίας  Τσάκαλος

Χρηματίσας  πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδος