Αρχική Μόνιμες Στήλες Μπρος-πίσω Γιατί δεν μας βάζουν ταπογράφο.

Γιατί δεν μας βάζουν ταπογράφο.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο απ΄ το ανεπάντεχο . Εκεί που δεν περιμένεις τίποτε ένα τσαφ και αμέσως ανάβουν φώτα γύρω σου και λάμπει η φύση, οι άνθρωποι, η  στιγμή και σκέφτεσαι πως είσαι τυχερός που γεννήθηκες άνθρωπος και ζεις τέτοιες εποχές ανατροπών όπως η σημερινή.

Σαββάτο πρωΐ στις αποθήκες του ΤΑΟΛ.(Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λευκάδας που εμείς το ξέρουμε ΤΑΟΛ δηλαδή Ταμείο Αμύνης  Οινοπαραγωγών Λευκάδος). Το ΤΑΟΛ υπήρξε ένας πρωτοπόρος αγροτικός συνεταιρισμός που στην συνέχεια έγινε ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός και εν τέλει απέμεινε ένα απολίθωμα των ελπίδων που στηρίχτηκαν πάνω σ΄ αυτόν με τεράστια ευθύνη του κράτους και αυτών που το διοίκησαν που δεν καταλάβαιναν γρυ από διοίκηση και φυσικά δεν είχαν κανένα όραμα ανάπτυξης του τόπου.(θέλει πολύ κουβέντα το ΤΑΟΛ αλλά θα ξεφύγουμε απ΄ το τσαφ που είπαμε παραπάνω).

Σάββατο πρωΐ στις αποθήκες του ΤΑΟΛ. Κόσμος πολύς και διάφορος που αγόραζε εργαλεία, σπόρους, λιπάσματα, θειάφι, φάρμακα …….

Πήρα ένα πεντόκιλο θειάφι για να θειαφίσουμε τις κληματαριές και να μην μας χαλάσουν τα κλήματα μια και τα περισσότερα σαν άσπρα είναι ευάλωτα από την «ανάγκη» .

Πήρα το θειάφι και δεν θυμάμαι ακριβώς τι άλλο και πήγα να πληρώσω. Περίμενα  την σειρά μου και όπως πάντα άρχισα και την πλάκα μου και να σταυρώνω όσους γνώριζα, να λέμε χίλια δυό καλαμπούρια και να επικοινωνώ απευθείας με το γνήσιο λαϊκό αισθητήριο.

Κάποτε έφτασε και η αράδα μου.

Ο Υπάλληλος βγάζει ένα τετράδιο και μου ζητάει πλήρη στοιχεία. Εκεί άρχισε η ξεφτίλα ανακατωμένη  με πλάκα και  σαρκασμό των αποφάσεων αυτών που μας κυβερνούν κάθε φορά.

-Τι τα θέλεις τα στοιχεία μου;

-Να τα γράψω.

-Περίμενε να γράψω κι εγώ πριν τα γράψεις εσύ. ΤΑΟΛ Σαββάτο 23 Απρίλη 2016. Το  κοκκινέλι κράτος θέλει τα στοιχεία μου. Να ρωτήσω; Τι θέλει να τα κάνει; Μην θέλει να με ρουφιανέψει στις Βρυξέλες …..

-Πρέπει να τα γράψω για να  πάρεις θειάφι.

-Κι αν δεν στα δώσω;

-Μου είπανε να γράφω αυτούς που παίρνουν χαλκό και θειάφι.

Κατάλαβα αμέσως ποιοι το είπανε και γιατί το είπανε και μου μπήκε ο διάολος μέσα μου.

-Να σε ρωτήσω αν είναι από δώθενε ή είναι από έξω αυτοί που δίνουν διαταγές στους μέσα;

-Δε ξέρω θα πάρεις θειάφι ή δε θα πάρεις και περιμένει ο κόσμος κύριε δικηγόρε που σταυρώνεις τον κόσμο όπου πας.

-Γράφε. Ηλίας Τσάκαλος του Ιωάννου και της Μαρίας, υποψήφιος χωρικός, το θειάφι το θέλω για τις κληματαριές μου και δεν έχω αμπέλια ή σωστά έχω αμπέλια που δεν μου τα ξαμπελώσανε αυτοί οι πούστηδες που λένε σε αυτούς που σου λένε να με γράψεις και γράψε πως τους έχω γραμμένους όλους αυτούς κανονικά.

Ενώ έγραφε λέω σε αυτούς που περίμεναν την σειρά τους. Καταλάβατε τώρα αυτοί θα μας καταγράψουν και τι κάνουμε με τις γυναίκες μας ώρα, λεπτό. στάση κλπ.

Πετάγεται μια γυναικούλα του λαού μας και λέει

-Ο κακομοίρης ο άντρας μου έλεγε πως αυτοί θα μας βάλουν και ταπογράφο για να βλέπουν πότε κάνουμε τη δουλειά και για να μας φορολογούν και για να το ξέρουν.

Ακούγοντας αυτό δεν κρατήθηκα και το είπα :

-Λες να μην το σκεφτήκανε; Μπερδεύονται όμως, αν ο ταπογράφος θα μπει στο αυτό της γυναίκας ή στο αυτό του άντρα κι έπειτα με το σύστημα αυτό θα πιάνουν και τους κερατάδες και δεν τους συμφέρει.