Αρχική Μόνιμες Στήλες Μπρος-πίσω Η παρουσίαση

Η παρουσίαση

anavoli

( με πνεύμα σατυρικόν για την ματαιοπονία εξαγοράς του πνεύματος)

Κάποτε που λέτε -στο μέλλον ή στο παρελθόν ή στο παρόν δεν έχει σημασία- αποφάσισαν οι κάτοικοι τουριστικού χωριού να ανεγείρουν ανδριάντα εξόχου ανδρός ή γυναικός που έγραφε ποιήματα – και πάλιν δεν έχει σημασία το γένος διότι πιθανόν να ήταν και ουδέτερο για να μην αποκλείσουμε κανένα από το γένη που διδάσκει ο Τριανταφυλλίδης στην γραμματική του.

Ο σκοπός για τον οποίο θα γίνονταν η ανέγερση ήταν να κοσμήσει την μικρή πλατεία του χωριού ο  ανδριάντας, να γίνουν οι απαραίτητες παρουσιάσεις των συλλογών, να γίνουν οι αναγκαίες πωλήσεις και ενδεχομένως να γίνονταν παγκοσμίως γνωστός ή γνωστή (όπως έγινε  φερ΄ ειπείν  η Σαπφώ ή η Πηνελόπη Δίπλα-Μαλάμου για να μην αναφερθούμε στους ζώντες).

Οι επιτετραμμένοι έθεσαν τις εξής τρεις προϋποθέσεις : 1η Να είναι εντοπία και να έχει ξεγεννήσει την μάνα της πρακτική μαμή 2η Να γράφει ποιήματα με πένα και μελάνι Μενούνος  3η Να εμπνέεται μέσω του θείου τον οποίο να θεωρεί ως το υπέρτατον Ον. Περιττό να σημειώσω ότι η εν λόγω πληρούσε  πλήρως και τις τρεις  προϋποθέσεις.

Λοιπόν και εν τέλει οι άνθρωποι θεώρησαν ότι  η σπουδαιότερη ποιήτρια που παρήγαγε ο τόπος τους ήταν μια η οποία έγραφε στίχους τους οποίους ή καταλάβαιναν απαξάπαντες ή στίχους που καταλάβαινε μόνο η ίδια. Συνεπώς ήταν ότι έπρεπε. Διανοούμενη μετά ποιήσεως. Έτσι συσκεφθέντες αποφάσισαν να αναβάλουν την ανέγερση οιασδήποτε προτομής ή αγάλματος έως όπου αποβιώσει  η ζώσα.

Ηλίας Τσάκαλος