Αρχική Μόνιμες Στήλες Μπρος-πίσω Βαρουφάκης – Σόϊμπλε σημειώσατε ένα!

Βαρουφάκης – Σόϊμπλε σημειώσατε ένα!

1

Γράφει ο Ηλίας Τσάκαλος

[5.89]{ΑΘΗΝ}(……ἐπισταμένους πρὸς εἰδότας ὅτι δίκαια μὲν ἐν τἀνθρωπείῳ λόγἀπὸ τῆς ἴσης ἀνάγκης κρίνεται, δυνατὰ δὲ οἱ προύχοντες πράσσουσι καὶ οἀσθενεῖς ξυγχωροῦσιν.

[5.90.1]      {ΜΗΛ.} Ἧι μὲν δὴ νομίζομέν γε, χρήσιμον (ἀνάγκη γάρ, ἐπειδὑμεῖς οὕτω παρὰ τὸ δίκαιον τὸ ξυμφέρον λέγειν ὑπέθεσθε) μὴ καταλύειν ὑμᾶς τὸ κοινὸν ἀγαθόν, ἀλλὰ τῷ αἰεἐν κινδύνῳ γιγνομένῳ εἶναι τὰ εἰκότα καὶ δίκαια, καί τι καἐντὸς τοἀκριβοῦς πείσαντά τινα ὠφεληθῆναι.

καὶ [5.90.1.6]   πρὸς ὑμῶν οὐχ ἧσσον τοῦτο, ὅσῳ καἐπὶ μεγίστῃ τιμωρίᾳ σφαλέντες ἂν τοῖς ἄλλοις παράδειγμα γένοισθε.)

Θουκυδίδης Ε 89,Ε90.

Απόδοση

ΑΘΗΝΑΙΟΙ: 5-89 …Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το δίκαιο, σύμφωνα με την ανθρώπινη λογική,  εξαρτάται  από το αν βρισκόμαστε  όλοι  στην ίδια κατάσταση και το λογικό (εφικτό)  αν  επιβάλλεται από τους  ισχυρούς  και  το αποδέχονται οι αδύνατοι.

ΜΗΛΙΣΙΟΙ 90 Εμείς όμως νομίζουμε λοιπόν ότι είναι χρήσιμο ( αναγκαζόμαστε λοιπόν να το πούμε γιατί εσείς βάζετε σαν πρωτεύον το συμφέρον και όχι το δίκαιο ) να μην καταλύσετε το κοινό αγαθό , αλλά αυτός που βρίσκεται σε κίνδυνο να επικαλείται τα πρέποντα και τα δίκαια και να ωφελείται πείθοντας τον αντίπαλό του  με επιχειρήματα. Κι αυτό είναι και για το δικό σας συμφέρον γιατί αν δεν σας έρθουν τα πράγματα όπως τα περιμένετε σας περιμένει μεγάλη τιμωρία και θα γίνετε παράδειγμα για όλους.

[divide]

Αυτά  έγραψε (με σκοπό να παραμείνουν κτήμα και ιστορική πείρα των ανθρώπων για πάντα)  στον διάλογο της Μήλου ο Θουκυδίδης πριν από τόσους αιώνες όταν η Ευρώπη βρίσκονταν ακόμη στα σπάργανα και υπήρχε μόνο στην μυθολογία των τότε Ελλήνων.

Και φτάσαμε στο σήμερα  να  υπάρχει αυτή η Ευρώπη με επικυρίαρχο τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό  που εκφράζεται όπως εκφράζεται μέσω των επιγόνων του Χίτλερ που  καλούν την Κυβέρνηση της Ελλάδος σε διάλογο με την λογική να επιβάλλουν το συμφέρον τους σε ένα κράτος και ένα λαό που οι ίδιοι και το οργανωμένο συμφέρον των βιομηχάνων και των χρηματιστών τους  διέλυσε συστηματικά  και ύπουλα από το 1960 και μετά ( υπερκοστολογημένα εξοπλιστικά- τηλεπικοινωνίες- φάρμακο- οικιακές συσκευές- αυτοκίνητα-ιατρικά εργαλεία κ.ο.κ.) και ολοκλήρωσαν  την καταστροφή με την είσοδο στην Νομισματική Ένωση και τις κυβερνήσεις της επιλογής τους από το 2000 και μετά και πρόσφατα με τα μνημόνια και ευάλωτες  κυβερνήσεις και πρόσωπα σε αυτές του χεριού τους.

Αυτός ο λαός που κατοικεί εδώ και έχει μια ιστορία  χιλιάδων χρόνων( ο λαός γενικόλογα φυσικά και δεν έχει γνώση ή συνείδηση της ιστορίας , αλλά πάντα περνάει μέσα από την τέχνη του, τις παραδόσεις του και την καθημερινή ζωή του το καταστάλαγμα των ιστορικών συμβάντων με τρόπο αυτόματο και φυσικό) που υπέμενε τον ζυγό  από την Κυβέρνηση Παπανδρέου και μετά, που υποχώρησε, που ανέχτηκε, που αγόγγυστα δέχτηκε μέτρα καταστροφής, βρήκε τον τρόπο να απαντήσει μέσα από τις εκλογές  με ένα «φτάνει πια» με την ψήφο καταδίκης στα κόμματα που διαχειρίστηκαν την τύχη του αναδείχνοντας  σαν κοινοβουλευτική ηγετική δύναμη ένα κόμμα της διαχειριστικής του συστήματος αριστεράς που φυσικά  ουδεμία σχέση έχει με την κομμουνιστική αριστερά παρόλον ότι πάρα πολλά στελέχη του μάθανε την πολιτική προπαίδεια υπό την σκέπη του Χαρίλαου και του Περισσού.

Σε αυτή την ηγετική  ομάδα  έλαχε ο κλήρος να μιλήσει εξ ονόματος του λαού και για λογαριασμό της πατρίδας του λαού και όχι της πατρίδας των τζακιών της ολιγαρχίας του πλούτου( η ηγετική αυτή ομάδα αναπαραγόμενη συστηματικά από Τουρκοκρατίας-για να μην πω από της λεγομένης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας- συμβιβάζεται και συναπομυζά τον ιερό ιδρώτα του λαού μας ) με αυτό το ανεκδιήγητο τέρας του Γερμανικού Ιμπεριαλισμού σε μια γλώσσα πολυδιδαγμένη από την  ίδια την ιντελιγκέντσια του πλούτου (το εκπαιδευτικό της σύστημα που μας ήθελε όλους θύματα των επιδιώξεών της) με ένα γενναίο «ως εδώ» του Βαρουφάκη.

Έτσι εξοπλισμένος  με την αποταμιευμένη παιδεία αιώνων και αιώνων στο κύτταρό μας και την σοφία των παθών μας και την λογιοσύνη των διανοητών μας  ο Βαρουφάκης στην ουσία δεν διαπραγματεύεται-\ούτε και έχει αυτό το σκοπό- προσπαθεί να πείσει τους απρόσεκτους χρυσοκάνθαρους (απρόσεκτους γιατί  ούτε διάβασαν κι αν διάβασαν δεν κατάλαβαν ούτε τον Χέγκελ ούτε τον Ένγκελς, ούτε τους διανοητές και μουσουργούς τους  προσκολλημένοι υπηρέτες  του Γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού) ότι αυτό που γίνεται εδώ, αυτό που επέβαλαν εδώ, αυτό που δεν αξιώθηκαν να πουν οι προηγούμενοι φοβισμένοι εαυτούληδες,  είναι ανθρωπιστική καταστροφή και η λογική της είναι έξω απ΄ τους σκοπούς του οικονομικού και του ιστορικού βίου. Ο άνθρωπος(Βαρουφάκης) μπήκε στα ενδότερα της οικονομικής θεωρίας και της ιστορικής γνώσης, εκεί που η κτηνωδία της υπεροχής δεν πλησιάζει. Βέβαια οι άνθρωποι δεν έχουν διαβάσει Θουκυδίδη , αυτόν τον μεγάλο πολιτικό διανοητή, και συμπεριφέρονται ως κτήνη και οδηγούνται και οδηγούν μια ολόκληρη ήπειρο (την ήπειρο κοιτίδα του ανθρώπινου πολιτισμού) στην καταστροφή. Κι ας μην ξεχνούν πως εκείνοι που έχασαν τα πάντα στον Πελοποννησιακό Πόλεμο ήταν οι υπερόπτες και παράλογοι Αθηναίοι.