Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα 6 Καλοκαιρινες συμβουλες για την εκθεση στον ηλιο

6 Καλοκαιρινες συμβουλες για την εκθεση στον ηλιο

0

Καθώς πρόκειται να εκθέσετε το δέρμα σας στην έντονη ηλιοφάνεια, προετοιμαστείτε ώστε να αντιμετωπίσετε τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου με τις ακόλουθες συμβουλές.

  1. Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε αυξάνοντας το επίπεδο ενυδάτωσης με μάσκες εντατικής θεραπείας καθώς και με ενισχυμένους ορούς που απλώνονται κάτω από την ενυδατική κρέμα.
  2. Για πιο καθαρό και απαλό δέρμα κάντε απολέπιση. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζει για την ενυδάτωση από τα κατάλληλα προϊόντα.
  3. Γίνεται φίλοι με το νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η μεγάλη παραμονή στην καθημερινή ηλιοφάνεια οδηγούν σε εσωτερική αφυδάτωση και μπορεί να έχουμε πονοκέφαλους και ζαλάδες.
  4. Επαναλαμβάνετε συχνά την εφαρμογή του αντηλιακού σας. Δεν αρκεί να εφαρμόσετε απλά ένα αντηλιακόπροϊόν, αυτό πρέπει να γίνεται συχνά και σε μεγάλη ποσότητα. Η σωστή δοσολογία για το πρόσωπο είναι ποσότητα ίση με ένα κουτάλι του τσαγιού κάθε 2 ώρες.
  5. Καταπραΰνετε το δέρμα που έχει εκτεθεί υπερβολικά στην ηλιακή ακτινοβολία. Δροσιστικά προϊόντα σε μορφή τζελ μπορούν να καταπραΰνουν το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα και να σας βοηθήσουν να μην πονάτε.
  6. Αντιμετωπίστε και επανορθώστε τις βλάβες από τον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί φωτογήρανση με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται τραχύ και να εμφανίζονται καφέ κηλίδες και ρυτίδες. Ενισχύστε το δέρμα σας με συστατικά που καταπολεμούν τη γήρανση, ώστε να βοηθήσετε να επανορθωθεί η βλάβη που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές το Βeauty&Diet byΕλευθερία Κολυβά.

Eπιστημονική υπεύθυνη :Λάζαρη Σοφία

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήρια Ανακοίνωση Σπύρου Βεργίνη
Επόμενο άρθροΔΤ Διοκητή του ΓΝΛ σχετικά με νέες προσλήψεις ιατρών