Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Καθαρισμός του δέρματος

Καθαρισμός του δέρματος

0
cleaning

cleaning

Πετάξτε τα όλα!

Από όλα τα στάδια της αισθητικής φροντίδας, ο λεπτομερής καθημερινός καθαρισμός είναι ό,τι πιο σημαντικότερο για την υγεία του δέρματός μας. Γιατί; Διότι οι περισσότεροι από εμάς περνάμε την ημέρα μας σε περιβάλλον με τοξίνες στον αέρα που μας περιβάλλει και με ρύπους που κάθονται συνεχώς στην επιδερμίδα μας. Επιπρόσθετα, το σώμα μας χρησιμοποιεί την επιφάνεια του δέρματος για να αποβάλλει τις τοξίνες του οργανισμού. Κι αν όλα τα παραπάνω δε σας πείθουν, σκεφτείτε ότι ένα μεγάλο ποσοστό σκόνης είναι το αποτέλεσμα της αποξήρανσης των λυμάτων.

Επομένως αφού ο καθαρισμός είναι τόσο ζωτικής σημασίας, γιατί οι περισσότεροι από εμάς τον κάνουμε τόσο λανθασμένα; Από το ξέπλυμα με ζεστό νερό αντί για χλιαρό μέχρι τη χρήση σαπουνιού με ξηραντική αλκαλική βάση, πολύς κόσμος ταλαιπωρεί το δέρμα του σε καθημερινή βάση εν ονόματι του καθαρισμού.

Επηρεάζει ο καθημερινός καθαρισμός το δέρμα σας;

Αν χρησιμοποιείτε μια πλάκα σαπουνιού, σίγουρα θα δείτε τις αλλαγές. Διότι το σαπούνι περιέχει κύρια στη σύνθεσή του ένα καυστικό μίγμα από ζωικά λίπη, αλυσίβα και σόδα που είναι βέβαια ιδιαίτερα αλκαλική. Όταν χρησιμοποιείτε το σαπούνι στο πρόσωπο, εξουδετερώνεται ο φυσικός όξινος μανδύας του δέρματος και στερείται από τις πιο σημαντικές άμυνές του ενάντια των μολύνσεων, της αφυδάτωσης ή των περιβαλλοντικών επιρροών.

Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν το σαπούνι τους για την ευχάριστη μυρωδιά του, που συνήθως βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο από ερεθιστικά, τεχνητά αρώματα. Το αποτέλεσμα; Τραχιά, ξηρή επιδερμίδα απόλυτα ευάλωτη στην περιβαλλοντική επιρροή. Τι ξαφνιάζει περισσότερο για το σαπούνι; Ότι το 80% του παγκοσμίου πληθυσμού εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί, παρά την καταστροφική του δράση στο δέρμα.

Όταν για μεγάλες χρονικές περιόδους, εκλείπει η φυσική άμυνα του δέρματος, το δέρμα είναι ευάλωτο σε εξωτερικές επιρροές. Τόσο μεγάλη ειρωνεία ο τρόπος που καθαρίζουμε το δέρμα μας στην πραγματικότητα να χειροτερεύει τα προβλήματα που υποτίθεται ότι θα έλυνε.

Ευτυχώς τώρα μπορείτε να βρείτε πλάκες χωρίς σαπουνοποιητικά στοιχεία με ποιοτικούς παράγοντες για την φροντίδα του δέρματος. Αυτές οι νέες καθαριστικές πλάκες συνδυάζουν τα φιλικά προς το δέρμα οφέλη ενός ιδιαίτερα ποιοτικού υγρού καθαριστικού στη βολική μορφή μιας πλάκας.
Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το δέρμα κάθε ατόμου έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες. Ποιο είναι το κατάλληλο καθαριστικό για το δικό σας δέρμα;

Επιλέξτε με τη βοήθεια της αισθητικού σας αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του δικού σας δέρματος.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή της ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο του Εργ. Κέντρου
Επόμενο άρθροΕορτασμός της Ι.Μ Ασωμάτου Μιχαήλ στην Βαυκερή