Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Λαιμός & Ντεκολτέ

Λαιμός & Ντεκολτέ

0
symboules peripoihshs laimou ntekolte

symboules peripoihshs laimou ntekolte

Φροντίστε τα σωστά το αξίζουν!

Από τα πιο παραμελημένα σημεία του γυναικείου σώματος, ο λαιμός και το ντεκολτέ ζητούν επιτέλους την προσοχή σας. Οι πιο trendy προτάσεις της haute couture προτρέπουν άλλωστε σε σέξι αποκαλύψεις που δεν μπορείτε να αγνοήσετε με τίποτα.

Ασχολούμαστε συστηματικά με την περιποίηση του προσώπου και των μαλλιών μας και συνήθως ξεχνάμε τη γοητευτική όψη του λαιμού και το προκλητικό ντεκολτέ. Και τα δύο αυτά σημεία έχουν την τάση να εμφανίζουν γρηγορότερα τα σημάδια της γήρανσης, όσο και εάν αυτό σας φαίνεται παράξενο. Θυμηθείτε: Αυτά δεν είναι άλλωστε και τα σημεία που μαρτυρούν την ηλικία κάθε γυναίκας; Και είναι πολύ λογικό εάν σκεφτείτε ότι ο λαιμός μας βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Όσο για το ντεκολτέ, η συνεχής τριβή με τα υφάσματα των ρούχων και οι γνωστές εξωτερικές επιθέσεις από το περιβάλλον «πλήττουν» σημαντικά τη νεανικότητα της περιοχής. Οι κυριότερες δίοδοι για τα αιμοφόρα αγγεία, το κεντρικό νευρικό, το πεπτικό και το αναπνευστικό μας σύστημα δεν μπορούν παρά να δικαιούνται συστηματική φροντίδα και προστασία, ακριβώς όπως και η ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας.

Ώρα για περιποίηση

Συνήθως τα προϊόντα περιποίησης για τη φροντίδα των περιοχών του λαιμού και του ντεκολτέ περιέχουν εξειδικευμένες φόρμουλες που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ανάγκες τους. Σε μερικές περιπτώσεις βέβαια και οι προτάσεις περιποίησης του προσώπου εμπλουτίζονται με τα δραστικά συστατικά. Και στις δύο κατηγορίες τα συστατικά αυτά βοηθούν στην ενίσχυση της ελαστικότητας και της σταθερότητας της επιδερμίδας.

Τονώνουν και ενισχύουν τη φυσική ανανέωση των κυττάρων προκαλώντας τελικά σύσφιγξη στην περιοχή. Η λεπτόρρευστη υφή τους επιτρέπει εύκολη και γρήγορη εφαρμογή καθώς απορροφούνται στη στιγμή και δεν αφήνουν ίχνη λιπαρότητας. Ξεκινώντας το πρόγραμμα περιποίησης ακριβώς γι’ αυτές τις περιοχές, θυμηθείτε ότι πρέπει πάντα να προηγείται ένας καλός καθαρισμός και τόνωση. Επίσης, είναι σκόπιμο να προσφέρετε μία με δύο φορές την εβδομάδα και τα θετικά αποτελέσματα της απολέπισης με ένα απαλό προϊόν, το οποίο θα εφαρμόσετε αφού έχετε προηγουμένως και απαραιτήτως βρέξει την επιδερμίδα σας για να απομακρύνετε κάθε πιθανότητα ερεθισμού. Αλλά και όταν εφαρμόζετε μια μάσκα ενυδάτωσης ή τόνωσης στο πρόσωπο σας, είναι φυσικό να συνεχίζετε την εφαρμογή του προϊόντος τόσο στο λαιμό όσο και στην περιοχή του ντεκολτέ για να ευεργετηθούν με τη σειρά τους με τα θετικά αποτελέσματα.

Ανανέωση στη στιγμή

Η επιδερμίδα στο λαιμό και το ντεκολτέ θα γίνει αφάνταστα λεία εάν ενυδατώνεται σωστά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει την ευλυγισία της, ενώ οι ρυτίδες θα μειωθούν σημαντικά. Με το μίνι πρόγραμμα περιποίησης που σας προτείνουμε παρακάτω θα βοηθήσετε ακόμα περισσότερο την τόνωση της περιοχής:

1. Με ένα ζελ καθαρισμού και χλιαρό νερό πλύντε απαλά το λαιμό και το ντεκολτέ σας. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό, καθαρό βαμβακερό ύφασμα ή γάντι.

2. Αφού σκουπιστείτε, περάστε με ένα βαμβάκι τονωτική λοσιόν φροντίζοντας οι κινήσεις να γίνονται ταμποναριστά.

3. Βρέξτε μια πετσέτα μεσαίου μεγέθους με ζεστό νερό και στύψτε την καλά. Στη συνέχεια τυλίξτε τη γύρω από το λαιμό σας και απλώστε τη στο ντεκολτέ. Ξαπλώστε και χαλαρώστε για λίγα λεπτά.

4. Αφού την αφαιρέσετε, απλώστε την ειδική κρέμα περιποίησης σε ένα παχύτερο στρώμα απ’ ό,τι συνήθως. Επιτρέψτε της να δράσει γύρω στα 15-20 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το πλεόνασμα πολύ απαλά με ένα κομμάτι βαμβάκι.

Χρυσοί κανόνες
• Φροντίστε να στέκεστε πάντα με το κεφάλι ψηλά και να διατηρείτε την πλάτη σας σε ευθεία γραμμή. Σκύβοντας δημιουργείτε χαλάρωση των μυών τοπικά.
• Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορείτε να τονώσετε την περιοχή με μία μίνι άσκηση: Δεν έχετε παρά να προφέρετε έντονα το γαλλικό σύμφωνο Χ (ιξ). Εάν την κάνετε σωστά, θα νιώσετε ότι η επιδερμίδα σας στα αναφερόμενα σημεία «τραβάει» ελαφρά.
• Όσο γίνεται ο ήλιος πιο δυνατός, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε απαραίτητα αντηλιακό προϊόν ακόμα και όταν βρίσκεστε μέσα στην πόλη. Το ότι ο ήλιος είναι υπεύθυνος για την πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι γεγονός.
• Εάν τα κολιέ από οποιοδήποτε κράμα μετάλλου δημιουργούν σκούρα σημάδια ή αλλεργίες στο λαιμό σας, μην τα φορέσετε ποτέ ξανά – ειδικά μάλιστα τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη υγρασία.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου.

Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΕκδρομή σε Σπάρτη, Μονεμβασιά, Γύθειο και Σπήλαια Διρού
Επόμενο άρθροΧαρακτηριστικά που χρήζουν σημασίας από γονείς, γιατρούς, εκπαιδευτικούς.