Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Eπαναφέρετε τη λάμψη στο γερασμένο δέρμα

Eπαναφέρετε τη λάμψη στο γερασμένο δέρμα

0

Μήπως το δέρμα σας, τώρα τελευταία είναι θαμπό, τραχύ ή με ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο; Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με τις περιβαλλοντικές αλλαγές, τις αλλεργίες, τη βλαπτική επίδραση από τον ήλιο, ακόμα και το άγχος – ή θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή απλά μεγαλώνετε. (Μην ανησυχείτε, είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους). Ευτυχώς, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό: απολέπιση!

“Χάνουμε αυτή τη «νεανική λάμψη» καθώς μεγαλώνουμε, διότι η φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων,  επιβραδύνεται. Αυτό αναγκάζει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να παραμένουν περισσότερο στην επιφάνεια του δέρματός μας. Η απολέπιση επιτρέπει στην εσωτερική μας λάμψη να επιστρέψει στην επιφάνεια, αφαιρώντας όλα τα νεκρά κύτταρα που δίνουν θαμπή όψη στην επιδερμίδα, αποκαλύπτοντας παράλληλα το πιο μαλακό και απαλό δέρμα που βρίσκεται από κάτω.

Η απολέπιση βοηθά ακόμη τις στοχευμένες θεραπείες και τα ενυδατικά προϊόντα να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα: μειώνει τις ακνεïκές βλάβες που προκαλούν συμφόρηση, απαλύνει τα σκληρά σημεία του δέρματος και παρεμποδίζει την εσωτερική ανάπτυξη των τριχών.

Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα αποτελεσματικότερα στάδια φροντίδας που μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.

επιλέγοντας το κατάλληλο απολεπιστικό προϊόν

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες απολεπιστικών,με πιο κοινή αυτή που τα χωρίζει σε επαγγελματικά προϊόντα απολέπισης και σε απολεπιστικά που μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του στο σπίτι.

Τα απολεπιστικά της δεύτερης κατηγορίας,(σκεφθείτε τα απολεπιστικά τριβής, τα σφουγγαράκια και τις βούρτσες) είναι σχετικά ήπια, οικονομικά, γρήγορα και εύκολα στη χρήση τους.

Τα επαγγελματικά συστήματα απολέπισης συνήθως απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με υψηλής δραστικότητας τοπικά σκευάσματα οξέων και ενζύμων. Τέτοια απολεπιστικά έχουν την τάση να επιφέρουν ισχυρότερα αποτελέσματα μετά από σειρά θεραπειών.

Όσον αφορά την καταλληλότερη μέθοδο απολέπισης για εσάς, αυτή εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματός σας, όπως και από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, το χρόνο αλλά και τα χρήματα που επιθυμείτε να δαπανήσετε.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας, τόσο λιγότερη τριβή και συχνότητα συνεδριών θα χρειάζεται.

Για να βρείτε την ιδανική μέθοδο απολέπισης ζητήστε την βοήθεια ενός επαγγελματία.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές το Βeauty & Diet by Ελευθερία Κολυβά.

Eπιστημονική υπεύθυνη :Λάζαρη Σοφία

 

Προηγούμενο άρθροΣυλληπητήρια από Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λευκάδας για τον θάνατο του Μάκη Πεταλά
Επόμενο άρθροΙΟΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Μονάδα Ανακύκλωσης Αδρανών υλικών (Α.Ε.Κ.Κ.)