Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Ευαίσθητα Δέρματα και Κρύο

Ευαίσθητα Δέρματα και Κρύο

0
φωτο από το διαδίκτυο

Το χειμώνα η επιδερμίδα ταλαιπωρείται περισσότερο από το κρύο και τον αέρα.

Οι πιο ευαίσθητες ζώνες είναι το πρόσωπο, τα χείλη και τα χέρια.

Το δέρμα, όσο ανθεκτικό κι αν είναι, ταλαιπωρείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, την έλλειψη υγρασίας στους θερμαινόμενους χώρους, τη διαρκή εναλλαγή ζέστης-κρύου. «Τραβάει» και ενοχλεί, γίνεται πιο τραχύ, εμφανίζει κοκκινίλες, ενώ οι λεπτές ρυτίδες και γραμμές του γίνονται εντονότερες.
Έχει ανάγκη από περισσότερα θρεπτικά και αναπλαστικά συστατικά, τα οποία θα αποκαταστήσουν την ισορροπία του, θα καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και θα το προστατέψουν από τις εξωτερικές επιθέσεις.

 

Διαλέξτε Μια κρέμα ημέρας με πλούσια υφή, που στη σύνθεσή της να περιλαμβάνει λιπιδικούς παράγοντες, όπως κεραμίδια, έλαια, ω-3 λιπαρά οξέα, γλυκερίνη ή βούτυρο καριτέ, που θα δημιουργήσουν προστατευτική ασπίδα.
Bέβαια πριν βάλετε την κρέμα, θα πρέπει να γίνει η απολέπιση του δέρματος γιατί καμία ενυδατική ή αναπλαστική κρέμα δεν θα μπορέσει να προσφέρει τα οφέλη της αν η επιδερμίδα σας δεν είναι καθαρή και απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα, που εμποδίζουν τη διείσδυση και τη δράση των συστατικών της κρέμας.

Διαλέξτε ένα απαλό προϊόν scrub με ήπια συστατικά, που δεν θα ερεθίσουν την ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα, και χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα.

Για μεγαλύτερη ενίσχυση προτείνουμε να επενδύσετε και σε ένα serum που να περιέχει υαλουρονικό οξύ, το οποίο θα χρησιμοποιείτε κάθε πρωί πριν από την κρέμα.
Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία. Η ακτινοβολία του ήλιου παραμένει δυνατή και εντείνεται τις ηλιόλουστες ημέρες.  Καθώς η ξηρή επιδερμίδα είναι και πιο ευαίσθητη στην ακτινοβολία, η χρήση SPF και το χειμώνα είναι απαραίτητη.

Όσο αφορά τα χείλη, προστατέψτε τα με ένα lipbalm που περιέχει φυσικά έλαια, βιταμίνη Ε, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή βαζελίνη, θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση.

Για να προστατέψτε τα χέρια σας προτιμήστε το καθημερινό πλύσιμο τους να γίνεται με κρύο ή ελαφρώς χλιαρό νερό και όχι καυτό το οποίο τα αφυδατώνει περισσότερο . Ενισχύστε τα με μια πλούσια σε ενυδατικά συστατικά κρέμα χεριών 2 με 3 φορές την ημέρα και βέβαια προστατέψτε τα από τις εξωτερικές συνθήκες φορώντας γάντια.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι μόνο η εξωτερική ενυδάτωση δεν αρκεί για να διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο. Για να αποτρέψετε την ξηρότητα, πρέπει να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και για να ανανεώσετε την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιταμίνες : βιταμίνη Α για την ανανέωση της επιδερμίδας, Ε που προστατεύει από τις ελέυθερες ρίζες, F για την ξηρότητα και προβιταμίνη Β5 για την επούλωση.

 

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα σήμερα για το e-Κτηματολόγιο – Πώς θα κάνετε αίτηση
Επόμενο άρθροΕτήσιος απολογισμός επιχειρησιακής δραστηριότητας Πυρ/κης Υπηρεσίας Λευκάδας έτους 2018