Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Έλαιο Jojoba

Έλαιο Jojoba

0
hidratante de jojoba

hidratante de jojoba

Όλες οι λεπτομέρειες για το λάδι jojoba!

Χρησιμοποιείται ευρέως απο ιθαγενείς της Αμερικής και παράγεται με την ψυχρή πίεση απο τους καρπούς του jojoba, που φτάνει σε ύψος τα 3m και μπορεί να βρεθεί στις ερήμους των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Είναι γνωστό απο την χρήση του στην ιατρική για θεραπεία στα μάτια, φλεγμονές στο λαιμό και δερματικές βλάβες.

Το λάδι jojoba συνθέτει τα έλαια συνδιάζοντας αλκοόλες, λίπη και λιπαρά οξέα. Έχει τη σύσταση υγρού κεριού, δεν οξειδώνεται και γι’ αυτό το λόγο δεν αλλοιώνεται. Το φυτό jojoba περιέχει μια ουσία που είναι εκπληκτική όμοια μ’ ένα συστατικό που βρίσκεται στην εγκεφαλική κοιλότητα της φάλαινας. Το συστατικό αυτό έχει φυσικές γαλακτοματοποιητικές ιδιότητες και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ευρύτατα στις καλλυντικές κρέμες. Η ανακάλυψη της αντίστοιχης ουσίας στο φυτό jojoba βοηθάει στην αποτροπή της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των φαλαινών.

Το λάδι jojoba έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες, συνεπώς είναι ιδανικό για θεραπεία δερματικών φλεγμονών. Έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα απο την χρήση του λαδιού jojoba σε ψωρίαση και εκζέματα. Θρέφει το δέρμα και ενδύκνειται για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες.

Το λάδι jojoba περιέχει βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε και μετταλικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και στην μεταξένια υφή του. Είναι φυσικό φίλτρο αντιηλιακό (SPF 4) και καθιστά μια ενδιαφέρουσα βάση για τις αντιηλιακές κρέμες. Επίσης ειναί αποτελεσματικό για την ξηρότητα και την πυτιρίδα και μπορεί απο μόνο του να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο τριχωτό της κεφάλης.

Η υφή του λαδιού μοιάζει με τον όξινο μανδύα του δέρματος και γι’ αυτό το λόγο διατηρεί την υγρασία του δέμρατος και την ελαστικότητα του σε κάθε τύπο του. Περίεχει ανόργανα άλατα και κυρώδες συστατικό που μιμείται το κολλαγόνο.

Τέλος βοηθάει στην διατήρηση του μαυρίσματος για περισσότερο χρόνο. Θεωρείται ένα απο τα καλύτερα φυσικά λάδια σε όλο τον κόσμο.

*Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΤηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕλπίδες Volley Λευκάδας vs Άρτα Volley