Αρχική Μόνιμες Στήλες Ομορφιά Η κυτταρίτιδα θεραπεύεται;

Η κυτταρίτιδα θεραπεύεται;

0
kytaritida

kytaritida

Η κυτταρίτιδα, δεν είναι, πλέον, ένα πρόβλημα χωρίς λύση.

Η επιστήμη διαθέτει, πλέον, αρκετά όπλα για την καταπολέμησή της, αρκεί, βέβαια, η γυναίκα να εφαρμόζει κατά γράμμα την όποια θεραπεία επιλέξει.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα γνωστό από την αρχαιότητα που προσβάλλει, κυρίως, το γυναικείο φύλο. Οφείλεται σε διαταραχές της λειτουργικότητας των αγγείων, που προκαλείται από αφύσικη συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα.

Στους άνδρες, λόγω των ανδρογόνων, δημιουργείται πιο επίπεδος λιπώδης ιστός, αντίθετα στις γυναίκες τα οιστρογόνα έλκουν τα λιπίδια τοπικά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος σχηματίζοντας ομάδες λιποκυττάρων που προκαλούν οιδήματα.

Κλινικά στην κυτταρίτιδα διακρίνουμε 4 στάδια. Στο 1ο και στο 2ο στάδιο παρατηρείται μειωμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας, μειωμένο πάχος της επιδερμίδας και παρουσία οζιδίων.
Στο 3ο και στο 4ο στάδιο αυξάνεται η τραχύτητα του δέρματος και εμφανίζεται το δέρμα σαν «φλούδα πορτοκαλιού».

Η κυτταρίτιδα, εντοπίζεται, κυρίως, στην εξωτερική επιφάνεια των μηρών και στους γλουτούς. Η κατανομή του λίπους καθορίζεται από τις ορμόνες του φύλου που επηρεάζουν τον τοπικό μεταβολισμό του λίπους στο δέρμα.

Άλλοι παράγοντες που διευκολύνουν ή επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα είναι, κυρίως, το κακό κυκλοφορικό σύστημα, το στρες, η διατροφή, η εφηβεία, η εγκυμοσύνη κ.λ.π.

Αποκλειστική θεραπεία που να λύνει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα δεν έχει βρεθεί.

Αναφερόμενη μεταξύ των ασθενειών του αιώνα, η κυτταρίτιδα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί επιφανειακά. Θα πρέπει να θεραπευθεί με επιστημονικά αναγνωρισμένες μεθόδους και να αντιμετωπισθεί σε δύο επίπεδα:
• Εσωτερικά, με μια κατάλληλη δίαιτα και έναν υγιεινό τρόπο ζωής,
• Εξωτερικά, με θεραπείες αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία. Μερικές φορές προσβάλλει ακόμα και κοριτσάκια. Πάντως εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τη ήβη.

Στην εφηβεία η κυτταρίτιδα εξαπλώνεται συνήθως ταχύτατα και προσβάλλει μεγάλο τμήμα των κάτω άκρων. Κατά την ηλικία της εφηβείας αρχίζει συνήθως από το μέσο των μηρών και από την εξωτερική πλευρά. Είναι πολύ σύνηθες να τη συναντήσει κανείς ακόμα και στο γόνατο (από την εσωτερική πλευρά), στις κνήμες και στους αστραγάλους.

Στους ενήλικες η κυτταρίτιδα προσβάλλει ολόκληρο το μηρό και επεκτείνεται μέχρι και την εσωτερική πλευρά του γονάτου. Μπορεί να έχει μεγάλο πάχος (μέχρι και 5 εκατοστά).

Άλλες τυπικές περιοχές εντοπισμού είναι επίσης οι γλουτοί και η εξωτερική πλευρά των βραχιόνων.

Συμβουλές από το «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» που επιμελήθηκε η κα Γκικοπούλη Σοφία, υπεύθυνη του τμήματος αισθητικής του κέντρου. Στο χώρο μας μπορείτε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία ή να προμηθευτείτε οποιοδήποτε προϊόν σας ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα
Επόμενο άρθροΝεκρός εντοπίστηκε ψαράς στον Μικρό Γιαλό